Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Epäilty, syytetty, tuomittu

Suomessa noudatetaan länsimaista oikeuskäsitystä, jonka mukaan todistusvelvollisuus on syyttäjällä. Ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Silti iltapäivä- ja viihdelehdet käyttävät raivokkaasti omaa leimakirvestään, jonka ansiosta henkilö saadaan näyttämään syylliseltä ennen kuin ensimmäistäkään syytettä on luettu oikeussalissa. Leiman voi saada, vaikka syytettä ei koskaan nostettaisikaan.

Kun kuva on painettu näyttävästi etusivulle, sellaiset termit kuin syylliseksi epäilty, rikoksesta syytetty ja rikoksesta tuomittu menevät vastaanottajan päässä helposti sekaisin. Politiikasta löytyy esimerkkejä pilvin pimein. Ja vaikka henkilö olisi tuomittu käräjäoikeudessa, hänellä on vielä mahdollisuus puhdistaa maineensa hovioikeudessa. Käytännössä se on usein vain liian myöhäistä.

Lahti pääsi jälleen jääkiekkokaupunkina otsikoihin, kun "Liipolan Hasekia", entistä huippumaalivahtia ja maajoukkuevalmentajaa, Pasi Nurmista kerrottiin epäiltävän naisen pahoinpitelystä. Syytettä ei ollut vielä nostettu. Iltalehti huitaisi kirveellään vielä toistamiseen arvostellessaan Pelicansin organisaatioa valita Nurminen Lahti-kiekon Hall of Fameen yhdessä Janne Laukkasen kanssa hetimiten uutisen julkaisemisen jälkeen. Lehti vihjaisi, että aatelointia olisi voinut viivyttää, kunnes mahdollinen syyte olisi luettu.

Sinänsä syyteharkinnan tuloksella ei pitäisi olla mitään tekemistä Hall of Famen kanssa, sillä kunniagalleriaan henkilöt valitaan puhtaasti urheilullisin perustein. Sitäpaitsi myöhäisempi ajankohta olisi ollut huonompi, jos syyte nostetaan. Niin tai näin, kyseisen seikan pohtiminen on pelkkää tekopyhää hurskastelua. Yhtä lailla voitaisiin päättää, että jatkossa rikoksista epäiltävien jääkiekkoilijoiden maalitili nollataan oikeuskäsittelyn ajaksi.

Nurminen on osoittautunut kovaksi kundiksi niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella ja tottunut torjumaan kiekkojen ohella kaikenlaista. Ikävintä kaikessa on, että vaikka syytettä ei nostettaisikaan, reilun kahden vuoden takainen episodi liitetään joka tapauksessa yhtenä lisälukuna hänen värikkäiden töppäystensä listaan. Tämän ehti jo toinen iltapäivällehdistä tuoreeltaan tehdäkin.

Yksi viihdelehdistön leimakirveen traagisimmista uhreista on ollut eittämättä vuonna 2009 edesmennyt, raisiolainen Sig-solisti Matti Inkinen. 7 päivää -lehti uutisoi 29. huhtikuuta 2009, että Inkistä epäiltiin lapsipornoa esittävien kuvien hallussapidosta ja levittämistä. Inkinen kiisti epäilyt. Hän katosi kotoaan heti Seiskan ilmestymispäivänä. Miehen löytämiseksi aloitettiin 4. toukokuuta suuretsinnät, jotka lopetettiin tuloksettomina kolmen päivän jälkeen. Lopulta Inkisen ruumis löydettiin Raisionlahdelta 25. toukokuuta 2009.

Kukin voi tykönään miettiä, oliko Seiskan artikkelilla mitään syy-yhteyttä tapahtumiin. Seiskan johto piti arvuutteluja kirjoittelunsa mahdollisista vaikutuksista laulajan kuolemaan perusteettomina, ja lehti sai Julkisen sanan neuvostolta vapauttavan päätöksen uutisoinnistaan.

Ilkka Isosaari


Kolumnistin muut kolumnit