Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Sportti

Pelsu

Koska alkaa Pelicansin tyhjennysmyynti?

Maarit Hurmerinta joskus ennen muinoin lauleskeli laulua Lainaa vain, josta tuleekin mieleeni tämän kauden Pelicans-miehistö. Loukkaantumiset jatkavat turkoosipaitojen kauden pilaamista. Jopa siinä määrin, että Lahdessa on jouduttu lainaamaan pelaajia muista liigajoukkueista, mestiksestä ja A-junnuista, jotta kokoonpano on saatu edes kassaan. Viime aikoina on Pelicans-nutussa nähty Antti Jaatinen Lukosta, Teddy Da Costa Tapparasta/Lekistä, Mikko Niemelä Kärpistä, Miika Heikkilä ja Christian Silfver Peliitoista sekä erinäinen määrä seuran omia A-junnuja.

Niinpä ei olekaan ihme, että piste-ero viimeiseen playoff-paikkaan säilyy siinä 12-15 välillä kierroksesta toiseen. Tällä hetkellä Pelicans roikkuu löysässä hirressä. Teoriassa mahdollisuudet playoff-peleihin ovat vielä olemassa, mutta se vaatisi pikaisesti vähintään viiden ottelun voittoputkea ja tässä tapauksessa voitot olisi oltava niitä kolmen pisteen voittoja. Tällä tavalla loppukierroksille saataisiin edes jotain jännättävää. Todennäköisempää onkin se, että Pelicans taistelee Sportin ja TPS:n kanssa sijoista 12-14.

Olisiko siis taloudellisesti järkevää jo nyt myöntää realiteetit ja yrittää päästä eroon niistä pelaajista, jotka ovat jo ulkona ensi kauden kuvioista? Kyllä vain. Tässä myyntilistaa Ilkka Kaarnalle malliksi. Ensin maalivahdit: Jere Myllyniemi myyntiin, sillä Juvonen on selkeästi ensi kauden ykkönen ja Myllyniemi on liian kallis kakkosmaalivahdiksi. Tilalle joku nouseva, mutta halpa kyky esim. Sami Rajaniemi Jypistä. Tosin Myllyniemeä ei voida kaupata tällä kaudella, sillä mies on loukkaantunut.

Puolustajista sanotaan goodbye ainakin Henri Laurilalle. Tarjotaan vaikkapa KooKoolle kokenutta pakkia, jolla on hurja lämäri ja hitaat jalat eli menee heittämällä Kouvolaan. Hurri ja Tuhkanen ovat vähän siinä ja siinä, kannattaako heidät pitää vai myydä. Sport, SaiPa, HPK ja KooKoo voisivat olla kiinnostuneita.

Hyökkääjistä pitäisi päästä eroon herroista Paakkolanvaara, Repik, Saarenheimo ja Mustonen. Nämä lähinnä siksi, että he ovat vahvojen huhujen mukaan vaihtamassa ensi kaudeksi joukkuetta joka tapauksessa. Eli helmikuun puolivälissä nämä lihoiksi vaan kattamaan katsojakadosta aiheutunutta budjettivajetta. Lisäksi kyseessä ovat Mustosta lukuunottamatta joukkueen kallispalkkaisimmat miehet. Mustosen toki pitäisin mieluusti Lahdessa, jos se vain mitenkään olisi mahdollista.

Redenbach on hieman ongelmallinen tapaus. Onko mies sellainen ykkössentteri, joka kantaa vaikka yksinään joukkueen playoffeihin? Periaatteessa tehot kertovat, että on, toisaalta miehen hieman flegmaattinen olemus viestii jotain muuta. Lainamiehistä edukseen on esiintynyt Teddy Da Costa. Kaverilla on taitoa, jolla voisi olla käyttöä ensi vuonna vaikkapa kakkoskentän keskellä, joten nyt Kaarna tarkkana. No taistellaan nyt vielä pari viikkoa näennäisesti playoff-paikasta ja aloitetaan vasta sitten valmistautuminen jo ensi kauteen.

FC

FC Lahti aloitti harjoitusottelut

FC Lahti aloitti harjoituskauden ottelunsa pelaamalla tasan ykkösen EIF:a vastaan tasan 2-2. Ottelusta sen verran, että kuten yleensäkin näissä otteluissa esiin nousevat nimenomaan nuoret ja try outilla olevat pelaajat. Turha odotella esim. Rafaelin lyövän hattutemppuja tässä vaiheessa kautta. Tämä on erittäin ymmärrettävää, että ne joilla on ns. varma paikka kokoonpanossa hieman himmailevat ja varovat loukkaantumisia, kun taas nuorilla jokainen peli on näytönpaikka.

Viime lauantaina Lahti sai vähän esimakua siitä mikä on kansainvälinen vauhti, kun joukkue kohtasi maineikkaan AIK:n Tukholmassa. Vartti ennen pelin loppua Lahti johti jo 3-0 , mutta niin vaan hurrit painelivat ruotsalaiseen tapaan lopussa ohi ja voittivat 4-3. Aika uskomaton viimeinen vartti, käkeen tuli 15 minuutissa 4-0! No, ehkä tästä kuitenkin opittiin jotain?

Tänään perjantaina alkaa aina niin mediaseksikäs liigacup. Kuhnureiden ensimmäinen vastus on Mukkulan kuplassa KuPS ja tiistaina kohdataan samassa paikassa sarjanousija Ilves. Jottei kukaan eksyisi paikalle, on ottelut laitettu alkamaan iltapäivällä, jolloin normaalisti ollaan vielä töissä/koulussa. Onnea otteluohjelman rustaajalle tästä aivopierusta. Joka tapauksessa nyt kun Pelicans lentää matalalla, on kaikkien gloryhuntereiden hyvä jo tässä vaiheessa kautta hypätä FC Lahden kelkkaan. Menestystä on odotettavissa sanoo Salomaan pojan kristallipallo.

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit