Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Kännistä asiaa

Löyhästi Mamba-yhtyeen kesähittiä siteeratakseni, vielä on tipatonta tammikuuta jäljellä, mutta osalla lakkoilevista suuta jo napsaa tai he ovat jo retkahtaneet. Osa taas valehtelee itselleen toteamalla, ettei saunokaljoja lasketa tai että kyllähän sitä kummipojan synttäreillä voi yhden kuohuviinilasillisen ottaa.

Kaikille syntiin takaisin langenneille julkaistakoon lohdutuksena Radio Cityn Aamun Ville Kinaretin ja Mikko Honkasen yhdessä kuulijoiden kanssa listaamia erilaisia kännäystyylejä. Kukin löytää varmasti ohesta mieleisensä. Olen lisännyt joukkoon myös yhden lisätyylin Matti Vanhasen kohdalle.

Anneli Auer -känni: Ei selviä ikinä.

Jari Aarnio -känni: Heti pohjien jälkeen kuunnellaan syytöksiä 2,5 tuntia ja lopuksi sanotaan, etten se ollut minä.

Päivi Räsänen -känni: Kielletään juominen, kieltäydytään juomasta, kielletään juomisen kieltäminen ja kieltäydytään kieltämästä juomisen kieltämistä.

Metallica-känni: Aloitetaan rankasti, tuotetta laimennetaan välissä, sitten ollaan tosi vihaisia ja lopuksi yritetään epätoivon vimmalla päästä samaan tilaan kuin aluksi.

Matti Vanhanen -känni: Juodaan koko ilta pelkkää maitoa, herätään tuppeen sahatun lankkupinon viereltä, eikä silti muisteta mitään.

Tuunattu Matti Vanhanen -känni: Juodaan koko ilta pelkkää maitoa, herätään tuppeen sahatun lankkupinon ja salarakkaan välistä, eikä muisteta kumpaa on höylännyt ensin.

Anneli Jäätteenmäki -känni: Se tulee pyytämättä ja yllätyksenä, ja siinä puhutaan niin totta kuin osataan.

Ozzy Osbourne -känni: Kännissä vuodesta 1969, eikä loppua näy. Jostain syystä tekee mieli syödä lepakoita.

Lemmy Kilmister -känni: Vaikka kuinka juot, mitään vaikutuksia ei ole havaittavissa. Basson soitto onnistuu paremmin. Uutistenluku myös.

Teemu Selänne -känni: Kaikki odottavat sun lopettavan, mutta jatkat aina vaan.

Valvira-känni: Juodaan kaverin kanssa pilkkuun asti ja seuraavana päivänä pidetään vakavahenkinen puhuttelu kaverille tämän juomisesta.

Pääsiäiskänni: Herää noita-akan vierestä eikä tiedä, mikä yllätys on munassa.

Tuunattu pääsiäiskänni: Herää kolmantena päivänä kuolleista.

Peppi Pitkätossu -känni: Herää apinan ja hevosen välistä.

Roope Ankka -känni: Herää dagen efter silinteri päässä ja tajuaa tienanneensa hirveät määrät rahaa ilman housuja.

Paavikänni: Kaksi taluttaa ja yksi tulkkaa.

KISS-känni: Kerran kunnon humala ja sen jälkeen vain näytellään humalaista.

Kommunistikänni: Ryypätään niin kauan, kunnes muiden viinat loppuu.

Paavo Väyrynen -känni: Juodaan niin, että silmät menee suoraan.

Faaraokänni: Juoja nauttii alkoholia kuin balsamoisi itseään sisältä päin, istuu tuolilla paikallaan kuin valtaistuimella, silmät luotuna kaukaiseen tyhjyyteen ja tuntee loppuillasta olevansa kaikkien maallisten lakien ja rajoitteiden yläpuolella.

Kolumbus- tai Paavo Arhinmäki Sotsissa -känni: Ei tiedä, mihin on menossa, eikä perillä tiedä, missä on, mutta koko reissu menee valtion piikkiin.

Radio City -känni: Kuunnellaan vahingossa Dion Holy Diver sata kertaa putkeen ja joka välissä fiilistellään, että NYT LÄHTI HYVÄ BIISI! Lopuksi paistetaan pakastepizzaa 225 minuuttia 15 asteessa.

Yleisradiossa on havahduttu antamaan tänä vuonna alkoholivalistusta peräti kahdessa eri formaatissa. Korkki kiinni seuraa kuuden eri tavalla alkoholia käyttävän suomalaisen kykyä sinnitellä vuoden päivät ilman viinaa. 100 päivää ilman viinaa taas selvittää, pystyykö neljä suomalaista julkkista - joukossa muun muassa Matti Nykänen - olemaan juomatta reilut kolme kuukautta.

Ensin mainittu ohjelmista ui hyvinkin syvissä vesissä aloittaessaan yhden kohdehenkilönsä, Freud, Marx, Engels & Jungin laulusolistin, Pekka Myllykosken matkan kohti selvempää huomista suoraan katkaisuhoidosta. Kuvaus miehen hoitoonohjaamisesta on arkirealismia karuimmillaan ja olisi ollut itsessään oman dokumentin arvoinen. Jälkimmäisen ohjelman tekijät luottavat taas välillä puhtaasti visailevan halpaviihteen voimaan.

Väistämättä tulee mieleen, että Ylellä on joku ongelma tavassa lähestyä alkoholin liikakäyttöä, jos siihen tarvitaan kaksi erillistä ohjelmaa. Joku irvileuka voisi todeta, että siitä puhe, mistä puute, ja että toivottavasti ongelma tulee tällä tavoin hoidettua. Siitä ei kuitenkaan ole kyse, sillä puhutaan kaiken kaikkiaan suomalaisittain perin vakavasta ja työikäisiä viikatemiehen tavoin niittävästä vitsauksesta. Lukuisista aiheeseen liittyvistä vitseistä huolimatta alkoholismi ei ole naurun asia - mutta nauru voi edesauttaa toipumisessa.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit