Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Huonot häviäjät

Naiset saivat Suomessa äänioikeuden vuonna 1906 - ensimmäisenä maana Euroopassa. Jos kansalaisaloitetta uudesta avioliitolaista ei olisi hyväksytty eduskunnassa, Suomen maine tasa-arvon kehtona ja yleensäkin länsimaisena sivistysvaltiona olisi saanut pysyvän kolhun. Tätä taustaa vasten onkin mielenkiintoista lukea äänekkäimpien lakia vastustaneiden kiukunpuuskia. Ajattelussaan he näyttävät taantuneen keskiajalle, jossa eriuskoisia poltettiin roviolla.

Köyhien Asialla -puolueen perustaja ja puheenjohtaja, Espoon kaupunginvaltuutettu Terttu Savola jyrähtää Uuden Suomen nettisivuilla, että tasa-arvoista avioliittolakia kannattanut arkkipiispa Kari Mäkinen palvoo perkelettä ja ansaitsisi potkut: "Meillä on arkkipiispaksi luikerrellut henkilö, joka listojen mukaan kuuluu vapaamuurarijärjestöön, jonka jäsenet palvelevat jumalanaan Luciferia eli perkelettä. Ei siis ihme, että hän innokkaasti kannattaa kaikenlaisia perkeleen töitä, kuten oli tämäkin avioliittolakiäänestys. Jos arkkipiispa ei kunnioita Raamattua eikä Jumalan käskyjä, hänet pitää jotenkin saada erotetuksi."

Toimittajana, saarnaajana ja YK-liiton ihmisoikeuslähettiläänä toimiva Savola kertoo katsoneensa elämää asumalla Aasian ja Amerikan mantereilla, joista tarkasteltuna Suomi ja Eurooppa ovat näyttäytyneet kuulemma paremmin kuin kotimaan vinkkelistä. Lausunnollaan Savola osoittaa ainakin puutteellisen yleissivistyksensä toimittajana, saarnaajaksi hän tulkitsee pyhinä pitämiään tekstejä kuin piru Raamattua ja puolueen puheenjohtajana hän tuntuu taas olevan pikemminkin ajatusköyhien kuin oikeasti hätää kärsivien asialla. Yhteiskuntarauhan pahimpia uhkaajia eivät ole suinkaan homot, vaan Terttu Savolan kaltaiset suvaitsemattomat kiihkomieliset. Siinä meillä on varsinainen ihmisoikeuslähettiläs!

Toinen järjen köyhyyden suurlähettiläs on perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala, jonka päätä vaivaavat nyt homojen suihkukäyttäytyminen. "Sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksyminen saattaa johtaa erikoisiin vaatimuksiin, kuten uimahallien tai saunojen suihkujen ja peseytymistilojen uudelleenjärjestelyihin", kurikkalainen Saarakkala päättelee pohjalaisille sanomalehdille antamassaan haastattelussa. Hän ei halua, että heteroseksuaali päätyisi suihkuun homoseksuaalin kanssa. Kansanedustaja pelkää, että sukupuolineutraali aika vie meidät tilanteeseen, jossa uimahallin suihkutkin ovat molemmille sukupuolille yhteisiä. Ääritapauksessa homomies saattaisi tällöin pyrkiä naisten peseytymistiloihin välttyäkseen joutumasta miesten kanssa samaan suihkuun!

Tiedoksi vaan Saarakkalalle, ettei uimahalleissa niin naisten kuin miestenkään puolelle tulla käsittääkseni tulevaisuudessakaan rakentamaan yhteissuihkuja, eikä sukupuolinen suuntautuminen tartu suihkun välityksellä. Terapiana kansanedustajalle suosittelisin häntä katsomaan tv-sarja Possen suihkurallisketsejä uusintoina. Mistä näitä "suuria ajattelijoita" oikein sikiää? Joku koiranleuka voisi todeta, että heteroseksuaaleista avioliitoista.

Eikä kahta ilman kolmatta. Niin ikään persujen kansanedustaja, Reijo Tossavainen Savitaipaleelta povaa Etelä-Saimaa-lehdessä tasa-arvovaatimusten lähtevän lopullisesti lapasesta. Hän pelkää, että seuraavaksi sallitaan moniavioisuus ja että eläimiin sekaantumisen kriminalisointi poistetaan. Miehen mukaan molemmille näyttäisi löytyvän kannattajia punavihreiden keskuudesta. Tossavainen äänesti homoliittoja vastaan, mutta vielä ennen kevään 2011 eduskuntavaaleja hän suhtautui Yleisradion vaalikoneessa myönteisesti homoseksuaalien tasa-arvoiseen kohteluun. Onko hän siis ollut tähän asti kaappihetero?

Tossavaisellekin lohdutuksena mainittakoon, että meillä on todennäköisesti vielä pitkä matka hänen pahimpaan painajaiseensa, jossa eläimet pääsevät tekemään lakialoitteen ja nousemaan alttarille sanomaan: "Tahdon."

Bonuksena vielä asikkalalaisen, Muutos 2011 -puolueen James Hirvisaaren vuodatus twitterissä, josta käy ilmi paitsi hänen moukkamaisuutensa, myös heikko oppineisuus. "Suomessa alkaa pian hillitön suvaitsevaisten masinoima kristittyjen vaino, pilkka, häpäisy, halveksiminen - häikäilemätön sylky ja syrjintä. Monista tuntuu, että kristikunta perseraiskattiin ja päälle kustiin, paskannettiin ja oksennettiin", hän sanataiteilee.

Aivan ensimmäiseksi neuvoisin Hirvisaarta katsomaan Nykysuomen sanakirjasta, mitä suvaitsevaisuus tarkoittaa, sen jälkeen kehottaisin tätä gospel-musiikkia rakastavaa kristittyä pesemään suunsa saippualla.

Onneksi suurin osa tasa-arvoista avioliittolakia vastustaneista on hyväksynyt demokraattisen äänestystuloksen mukisematta, hyvinä häviäjinä, kuten arvonsa tuntevien poliitikkojen kuuluu - ja munaamatta itseään.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit