Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Huonot häviäjät

Naiset saivat Suomessa äänioikeuden vuonna 1906 - ensimmäisenä maana Euroopassa. Jos kansalaisaloitetta uudesta avioliitolaista ei olisi hyväksytty eduskunnassa, Suomen maine tasa-arvon kehtona ja yleensäkin länsimaisena sivistysvaltiona olisi saanut pysyvän kolhun. Tätä taustaa vasten onkin mielenkiintoista lukea äänekkäimpien lakia vastustaneiden kiukunpuuskia. Ajattelussaan he näyttävät taantuneen keskiajalle, jossa eriuskoisia poltettiin roviolla.

Köyhien Asialla -puolueen perustaja ja puheenjohtaja, Espoon kaupunginvaltuutettu Terttu Savola jyrähtää Uuden Suomen nettisivuilla, että tasa-arvoista avioliittolakia kannattanut arkkipiispa Kari Mäkinen palvoo perkelettä ja ansaitsisi potkut: "Meillä on arkkipiispaksi luikerrellut henkilö, joka listojen mukaan kuuluu vapaamuurarijärjestöön, jonka jäsenet palvelevat jumalanaan Luciferia eli perkelettä. Ei siis ihme, että hän innokkaasti kannattaa kaikenlaisia perkeleen töitä, kuten oli tämäkin avioliittolakiäänestys. Jos arkkipiispa ei kunnioita Raamattua eikä Jumalan käskyjä, hänet pitää jotenkin saada erotetuksi."

Toimittajana, saarnaajana ja YK-liiton ihmisoikeuslähettiläänä toimiva Savola kertoo katsoneensa elämää asumalla Aasian ja Amerikan mantereilla, joista tarkasteltuna Suomi ja Eurooppa ovat näyttäytyneet kuulemma paremmin kuin kotimaan vinkkelistä. Lausunnollaan Savola osoittaa ainakin puutteellisen yleissivistyksensä toimittajana, saarnaajaksi hän tulkitsee pyhinä pitämiään tekstejä kuin piru Raamattua ja puolueen puheenjohtajana hän tuntuu taas olevan pikemminkin ajatusköyhien kuin oikeasti hätää kärsivien asialla. Yhteiskuntarauhan pahimpia uhkaajia eivät ole suinkaan homot, vaan Terttu Savolan kaltaiset suvaitsemattomat kiihkomieliset. Siinä meillä on varsinainen ihmisoikeuslähettiläs!

Toinen järjen köyhyyden suurlähettiläs on perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala, jonka päätä vaivaavat nyt homojen suihkukäyttäytyminen. "Sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksyminen saattaa johtaa erikoisiin vaatimuksiin, kuten uimahallien tai saunojen suihkujen ja peseytymistilojen uudelleenjärjestelyihin", kurikkalainen Saarakkala päättelee pohjalaisille sanomalehdille antamassaan haastattelussa. Hän ei halua, että heteroseksuaali päätyisi suihkuun homoseksuaalin kanssa. Kansanedustaja pelkää, että sukupuolineutraali aika vie meidät tilanteeseen, jossa uimahallin suihkutkin ovat molemmille sukupuolille yhteisiä. Ääritapauksessa homomies saattaisi tällöin pyrkiä naisten peseytymistiloihin välttyäkseen joutumasta miesten kanssa samaan suihkuun!

Tiedoksi vaan Saarakkalalle, ettei uimahalleissa niin naisten kuin miestenkään puolelle tulla käsittääkseni tulevaisuudessakaan rakentamaan yhteissuihkuja, eikä sukupuolinen suuntautuminen tartu suihkun välityksellä. Terapiana kansanedustajalle suosittelisin häntä katsomaan tv-sarja Possen suihkurallisketsejä uusintoina. Mistä näitä "suuria ajattelijoita" oikein sikiää? Joku koiranleuka voisi todeta, että heteroseksuaaleista avioliitoista.

Eikä kahta ilman kolmatta. Niin ikään persujen kansanedustaja, Reijo Tossavainen Savitaipaleelta povaa Etelä-Saimaa-lehdessä tasa-arvovaatimusten lähtevän lopullisesti lapasesta. Hän pelkää, että seuraavaksi sallitaan moniavioisuus ja että eläimiin sekaantumisen kriminalisointi poistetaan. Miehen mukaan molemmille näyttäisi löytyvän kannattajia punavihreiden keskuudesta. Tossavainen äänesti homoliittoja vastaan, mutta vielä ennen kevään 2011 eduskuntavaaleja hän suhtautui Yleisradion vaalikoneessa myönteisesti homoseksuaalien tasa-arvoiseen kohteluun. Onko hän siis ollut tähän asti kaappihetero?

Tossavaisellekin lohdutuksena mainittakoon, että meillä on todennäköisesti vielä pitkä matka hänen pahimpaan painajaiseensa, jossa eläimet pääsevät tekemään lakialoitteen ja nousemaan alttarille sanomaan: "Tahdon."

Bonuksena vielä asikkalalaisen, Muutos 2011 -puolueen James Hirvisaaren vuodatus twitterissä, josta käy ilmi paitsi hänen moukkamaisuutensa, myös heikko oppineisuus. "Suomessa alkaa pian hillitön suvaitsevaisten masinoima kristittyjen vaino, pilkka, häpäisy, halveksiminen - häikäilemätön sylky ja syrjintä. Monista tuntuu, että kristikunta perseraiskattiin ja päälle kustiin, paskannettiin ja oksennettiin", hän sanataiteilee.

Aivan ensimmäiseksi neuvoisin Hirvisaarta katsomaan Nykysuomen sanakirjasta, mitä suvaitsevaisuus tarkoittaa, sen jälkeen kehottaisin tätä gospel-musiikkia rakastavaa kristittyä pesemään suunsa saippualla.

Onneksi suurin osa tasa-arvoista avioliittolakia vastustaneista on hyväksynyt demokraattisen äänestystuloksen mukisematta, hyvinä häviäjinä, kuten arvonsa tuntevien poliitikkojen kuuluu - ja munaamatta itseään.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit