Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Jokimaan omakotiyhdistyksellä vilkas vuosi

Surullista mutta totta Hennalan varuskunnan toiminta loppuu vuoden vaihteessa, vuosi vierähti myös omakotiyhdityksessä varsin nopeasti. Totta törisen nopeasti on aika mennyt, melkein kuin linnun siivillä, itse olen ollut mukana jo 7 ellen 8 vuotta sihteerinä toimien, kun en jaksa oikein muistella vanhoja eikä se sovi oikein kenellekkään, nyt mennään "etiäpäin sanoi mummo lumessa", uusin tuulin purjeen heiluen.

Ilokseni voin nyt vihdoinkin todeta, että Jokimaan omakotiyhdistyksen kuluvaan vuoteen mahtuu uutta ja erilaista toimintaa, perinteisestä siivoutalkoista aina 50- vuotisjuhlimme, jotka vietimme elokuussa Jokimaan ravikeskuksessa. Juhlaamme järjestimme erillisenä iltajuhlana, Jokimaalla järjestetyn Elonilon tapahtuman yhteydessä, jossa olimme myös mukana yhtenä osatekijänä. Teltallamme kävi mukavasti väkeä ja arpoja meni sen verran, että saimme jotain kirstumme pohjalle. Muutama pieni tapahtumavieras sai iloisen ilmeen ja mukavan muiston, kun väkelsin heille kasvomaalauksia poikani Vilin myydessä arpoja.

50-vuotisjuhlassa oli alueemme väkeä mukavasti paikalla, kutsuvieraslistalta saimme myös pari henkilöä tapahtumaamme juhlistamaan. Juhliin saapunut väki oli liikenteessä iloisella ja toiset jopa hilpeällä mielellä/ tuulella ...... taloudenhoitaja Jorma Töllinen oli tuonnut paikalle menneiden aikojen kuvia ja kirjoituksia, joita oli mukava katsella ja lueskella.

Ruokailun ja kakkukahvien jälkeen ohjelma tarjonnasta vastasi mm. Taikuri Jokke ja Sipi Pelle taikoineen, illan aikana oli myös arpajaiset ja karaokemusiikin tahdittamat tanssit. Kiitos keittiö ja tarjoilu henkilökunnalle, tarjoilut olivat maistuvia ja varmasti kaikki halukkaat saivat vatsansa täyteen.

Jokimaaoky
Iloisia tunnelmia Jokimaan okyn 50-vuotisjuhlista!

Itselläni oli jalat poikki tuon viikonlopun jälkeen ja takki aivan tyhjä, onneksi päätyöstäni olin saanut tapahtumaviikonlopuksi vapaata, muuten en olisi jaksanut sitäkään vähää, no eipähän tarvinnut lahjoa nukkumattia tuomaan ylimääräistä lastia unihiekkaa. Väsymyksetä ja työmäärästä huolimatta tärkeintä minulle oli esillä yhdistyksen esilläolo ja teltalla kävijöiden viihtyvyys.

Arpajaispalkintoja saimme kiitettävästi eritahoilta, mutta ennenkuin kirjoitan lahjoittajien nimiä yhtään sen enenpää niin kirjoittelen tässä vielä kiitoksia.
Suurkiitokset Jokimaan Ravikeskukselle ja TOMI HIMANGALLE yhteistyöstä. Kiitos myös koko Jokimaan ravikeskuksen henkilökunnalle. Kiitokset myös Lahden poliisilaitokselle ja Lahden VPK.lle paikalla olosta.
Arpajaispalkontojen lahjoittajia olivat mm: Omalähiö, Vesijärven Auto, Veljekset Wahlsten, Ravikauppa Lahti Oy, Lem-Kem Oy, Herralan traktorihuolto, LAN&WAN,, EceröLine, Kärkkäinen, Biltema, IKH, Autohuolto Partanen sekä useat yritykset ja yksityiset henkilöt
Yhteistyötahot mahdollistivat onnistuneet 50v. juhlamme.

Syyskokouksen havinaa

Jokimaan omakotiyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin Jokimaan ravikeskuksen ravintola Hippodromissa keskiviikkona 19.11.2014, paikalle saapui muutama alueen tapahtumista kiinnostunut osallistuja, kiitos kaikille paikalla olleille. Johtokunta vaihtui hieman ja pari uutta nimeä saimme johtokuntamme vahvuudeksi.

Uusina johtokuntalaisina alottavat Airi Tiher ja Heli Tikka, tervetuloa mukaan. Erovuorolaisista johtokunnassa jatkavat Sari Autio, Jorma Töllinen ja Tuija Notkonen, vanhoina jatkaa Sari Päivärinta ja Kari Härkönen. Puheenjohtajan tehtäviin valittiin Kari Härkönen ja sihteerin tehtäviä valittiin hoitamaan Tuija Notkonen

Toimintasuunnitelmasta keskusteltiin ja se saikin aikaan hyvän keskustelun, saimme alueemme läsnä olevilta asukkailta hyviä ajatuksia ja ideoita, joista suurimmaksi aiheeksi nousi alueen nuorisolle kehitettävä toiminta, mutta myös muuhun toimintaa oli kiinnostusta.

Tieturvallisuus nousi tärkeäksi puheenaiheeksi.

Kyläkunnantien varteen pysäköidyt rekkojen perävaunujen, joka katsotaan liikenteelle vaaralliseksi samoin on myös huomioitava lisääntynyt läpi ajo Ala-Okeroisten tielle. Helsingintiellä liikennevalojen vättäjät ajavat nyt Kyläkunnatien ja Rälssitien kautta Ala-Okeroistentielle, jossa ei kyllä ajallisesti voita juurikaan mitään.

Tieturvallisuusasioissa nousi puheenaiheeksi myös Ala-Okeroistentieltä Rälssintielle käännyttäessä oleva tie, Rälssitien päähän tulee varsinkin pimeällä niin huomaamattomasti että siihen tulisi saada joku tolppa jossa olisi heijastin, näin Rälssintiellä asioivat voisivat ennakoida tien paremmin ja hyvissä ajoin. Nyt syntyy vaaratilanteita Ala-Okeroisten tiellä, kun varsinkin vieraat kuljettajat joutuvat tekemään äkkijarrutuksia havaittuaan Rälssintien juuri kohdallaan.

Varmaan alueellemme on paljon sellasia asioita joihin pitää puuttua, siksi toivommekin että alueemme asukkaat ilmottavat niistä meille, että voimme viedä asiaa eteenpäin, itse toimin myös alueellamme aluekummina olen luvannut johtokunnassa viedä asioita eteenpäin kummitoiminnan kautta. Alueellamme toimii myös muutama muukin aluekummi, joten olemme hyvin varustettu ainakin tässä asiassa.

Tässäpä näitä aluumme kuulumisia tältä syksyltä, toivomme alueemme asukkaita tervetulleeksi yhteisiin tapahtumiin ja kokouksiin. Ideoita ja asioita voitte laittaa vaikka yhdistyksen sähköpostiin jokimaanoky@gmail.com, asiat käsitellään johtokunnan kokouksessa.

Käy kurkkamassa valokuvia ja kirjoituksia fb.ssä https://www.facebook.com/jokimaan.omakotiyhdistys
Nyt voinen toivottaa itseni ja Jokimaan omakotiyhdistyksen puolesta kaikille alueemme asukkaille, lehdenlukijoille sekä kaikkia yhteistyötahoille oikein hyvää loppuvuotta.

Sinivalkoista tulevaa Itsenäsyyspäivää ja kiireetöntä Joulun odotusta. Toivotaan hieman lunta maahan synkkää ja pimeää vuodenaikaa valaisemaan.

Jokimaan omakotiyhdistys ry.n sihteeri
Tuija Notkonen

 

 


Ajankohtaista -arkisto