Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Sportti

Pelicans jumbofinaalissa

Meidän turkoosit sankarimme ovat päässeet sitten ihan finaaliin asti. Ikävä kyllä kyseessä on jumbofinaali Vaasan Sporttia vastaan, joka vielä tätä kirjoitettaessa odottaa tänä iltana (torstai).

Pelicans-kannattajana pitäisi olla positiivisin mielin, mutta kun ei pysty. Joukkueen peli on jatkuvaa vuoristorataa ottelusta toiseen. Usein vuoristorataa mennään jopa ottelun sisällä. Se, että pelataan yksi tai kaksi erää hyvin ei riitä Liigassa, kun vastustaja latoo kuitenkin kolmannessa erässä neljä maalia, kun pelikaanit aloittavat peruuttelun ja varmistelun.

Lämsälle voisi joku kertoa, että aikalisän saa ottaa aiemminkin, kuin vasta silloin kun ollaan pari maalia perässä viimeisellä minuutilla. Esim. aikalisän ottaminen siinä vaiheessa, kun huomataan, että nyt meitä viedään kuin litran mittaa, voisi auttaa pelaajien rauhoittamisessa, eikä sitä odotettua takaiskumaalia tulisikaan. Maalivahdin pois ottaminen loppuhetkillä on ollut lähinnä kosmetiikkaa, joka sekin on tuonut yleensä vain pari takaiskua lisää.

Myönnetään, että alkukausi meni poskelleen loukkaantumisten vuoksi ja nyt on tavallaan meneillään uusi alku, kun toipilaat yrittävät saada itsensä ja pelinsä iskuun. Tähän lisäksi uusi valmentaja ja uusi pelisysteemi. Ongelmia oli odotettavissa, mutta ei ihan tässä mittakaavassa. Muutama vieraspeli on pelattu niin hengettömästi, että meikäläinen laittaisi pelaajat kävelemään kotiinsa. Ja jos olisin valmentaja, kävelisin itsekin.

Kaiken tämän lisäksi alakuloa Pelicans-leirissä lisää hurja yleisökato. Tällä hetkellä ollaan budjetoidusta tuloksesta jäljessä noin 400 000 euroa ja jos pelit näin jatkuvat, tappiot nousevat miljoonaan. Näyttää siltä, että tämän kauden huippuhetki tulee olemaan se, kun Anrei Hakulinen pelaa vihdoinkin ensimmäisen liigapelinsä. 70-luvulta asti lahtelaista lätkää seuranneena tilanteessa on minulle vain jotain todella sykähdyttävää: Hakulinen ja nro 23 Lahden jäähallissa! Hakulinen on kova kaveri, mutta turha hänestäkään on odottaa mitään sateentekijää, ainakaan vielä tälle kaudelle. Tämän kauden teema näyttää olevan: Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

FC Lahti kasaa joukkuetta

FC Lahdella kulkee sen sijaan mukavammin. Jatkosopimuksen pronssijoukkueeseen ovat sorvanneet liki kaikki tarpeelliset pelurit. Puolustus pysyy hyvin kasassa ja uudet tulijat keskikentälle ovat myös kovaa tasoa. Vaikka joukkueen jättivät kauden jälkeen Tuco, Klinga ja Hertsi, on kuhnurit onnistunut löytämään heille hyviä tuuraajia.

Kuopiosta saapuva Aleksi Paananen on Klingan veroinen keskikentän nuori talentti ja turkulainen Mika Ääritalo kyllä korvaa laitalinkki Hertsin, vaikka Loorents yksi suosikkipelaajistani viime vuosina on ollutkin.
 Ainoa miinus on se, että kaksi lahtelaislähtöistä pelaajaa korvataan muukalaisilla. Tuco on vielä korvaamatta, mutta vahvat huhut Pekka Sihvolan paluusta kuhnuripaitaan kertovat, että vähintään saman kaliiberin kaveria etsitään.

Lumion mukaan Lahti etsii miestä vielä kymppipaikalle ja sellainen saattaisi olla tulossa vielä tämän vuoden puolella. Siinä vaiheessa, jos Sihvola saadaan ja sen lisäksi vielä kymppipaikalle esim. Mika Väyrynen, voidaan sanoa, että Lahti on onnistunut joukkueen kasaamisessa paremmin kuin hyvin.

Lahdessa on futiksen puolella nyt hyvä pöhinä käynnissä, sillä tekeminen on tällä hetkellä korkealla tasolla. Lisäksi Pelicansin rämpiminen saattaa siirtää penkkiurheilijoiden mielenkiintoa futiksen puolelle. Niin se vain on, että lahtelaiset heräävät vasta sitten, kun pelataan mitaleista. Siinä suhteessa parin vuoden takainen Pelicans-hopea taisi tehdä pienen karhunpalveluksen. Nyt eivät lätkässäkään enää kelpaa jäännössijat.

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit