Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Sportti

Pelicans jumbofinaalissa

Meidän turkoosit sankarimme ovat päässeet sitten ihan finaaliin asti. Ikävä kyllä kyseessä on jumbofinaali Vaasan Sporttia vastaan, joka vielä tätä kirjoitettaessa odottaa tänä iltana (torstai).

Pelicans-kannattajana pitäisi olla positiivisin mielin, mutta kun ei pysty. Joukkueen peli on jatkuvaa vuoristorataa ottelusta toiseen. Usein vuoristorataa mennään jopa ottelun sisällä. Se, että pelataan yksi tai kaksi erää hyvin ei riitä Liigassa, kun vastustaja latoo kuitenkin kolmannessa erässä neljä maalia, kun pelikaanit aloittavat peruuttelun ja varmistelun.

Lämsälle voisi joku kertoa, että aikalisän saa ottaa aiemminkin, kuin vasta silloin kun ollaan pari maalia perässä viimeisellä minuutilla. Esim. aikalisän ottaminen siinä vaiheessa, kun huomataan, että nyt meitä viedään kuin litran mittaa, voisi auttaa pelaajien rauhoittamisessa, eikä sitä odotettua takaiskumaalia tulisikaan. Maalivahdin pois ottaminen loppuhetkillä on ollut lähinnä kosmetiikkaa, joka sekin on tuonut yleensä vain pari takaiskua lisää.

Myönnetään, että alkukausi meni poskelleen loukkaantumisten vuoksi ja nyt on tavallaan meneillään uusi alku, kun toipilaat yrittävät saada itsensä ja pelinsä iskuun. Tähän lisäksi uusi valmentaja ja uusi pelisysteemi. Ongelmia oli odotettavissa, mutta ei ihan tässä mittakaavassa. Muutama vieraspeli on pelattu niin hengettömästi, että meikäläinen laittaisi pelaajat kävelemään kotiinsa. Ja jos olisin valmentaja, kävelisin itsekin.

Kaiken tämän lisäksi alakuloa Pelicans-leirissä lisää hurja yleisökato. Tällä hetkellä ollaan budjetoidusta tuloksesta jäljessä noin 400 000 euroa ja jos pelit näin jatkuvat, tappiot nousevat miljoonaan. Näyttää siltä, että tämän kauden huippuhetki tulee olemaan se, kun Anrei Hakulinen pelaa vihdoinkin ensimmäisen liigapelinsä. 70-luvulta asti lahtelaista lätkää seuranneena tilanteessa on minulle vain jotain todella sykähdyttävää: Hakulinen ja nro 23 Lahden jäähallissa! Hakulinen on kova kaveri, mutta turha hänestäkään on odottaa mitään sateentekijää, ainakaan vielä tälle kaudelle. Tämän kauden teema näyttää olevan: Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

FC Lahti kasaa joukkuetta

FC Lahdella kulkee sen sijaan mukavammin. Jatkosopimuksen pronssijoukkueeseen ovat sorvanneet liki kaikki tarpeelliset pelurit. Puolustus pysyy hyvin kasassa ja uudet tulijat keskikentälle ovat myös kovaa tasoa. Vaikka joukkueen jättivät kauden jälkeen Tuco, Klinga ja Hertsi, on kuhnurit onnistunut löytämään heille hyviä tuuraajia.

Kuopiosta saapuva Aleksi Paananen on Klingan veroinen keskikentän nuori talentti ja turkulainen Mika Ääritalo kyllä korvaa laitalinkki Hertsin, vaikka Loorents yksi suosikkipelaajistani viime vuosina on ollutkin.
 Ainoa miinus on se, että kaksi lahtelaislähtöistä pelaajaa korvataan muukalaisilla. Tuco on vielä korvaamatta, mutta vahvat huhut Pekka Sihvolan paluusta kuhnuripaitaan kertovat, että vähintään saman kaliiberin kaveria etsitään.

Lumion mukaan Lahti etsii miestä vielä kymppipaikalle ja sellainen saattaisi olla tulossa vielä tämän vuoden puolella. Siinä vaiheessa, jos Sihvola saadaan ja sen lisäksi vielä kymppipaikalle esim. Mika Väyrynen, voidaan sanoa, että Lahti on onnistunut joukkueen kasaamisessa paremmin kuin hyvin.

Lahdessa on futiksen puolella nyt hyvä pöhinä käynnissä, sillä tekeminen on tällä hetkellä korkealla tasolla. Lisäksi Pelicansin rämpiminen saattaa siirtää penkkiurheilijoiden mielenkiintoa futiksen puolelle. Niin se vain on, että lahtelaiset heräävät vasta sitten, kun pelataan mitaleista. Siinä suhteessa parin vuoden takainen Pelicans-hopea taisi tehdä pienen karhunpalveluksen. Nyt eivät lätkässäkään enää kelpaa jäännössijat.

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit