Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Hyvää ja huonoa julkisuutta

Julkisuus tuo Suomeenkin jo ihan uudenlaisia ammattiryhmiä. Tiettävästi ainakin yksi entinen viihdelehden päätoimittaja auttaa nykyään yrityksiä ja julkkiksia niin sanotussa kriisien hallinnassa. Julkkisten suhteen työnkuva merkinnee sitä, että näitä salamavalojen huumaamien ja kohuotsikoihin päässeiden henkilöiden käytöstä yritetään muokata niin, ettei uusia kohuotsikoita enää syntyisi. Heitä varmaankin myös neuvotaan, miten selviytyä kohun jälkeisestä kriisistä ja koulutetaan selittämään toilailujaan medialle parhain päin. Aika haastava tehtävä sinänsä. Luulisinkin, että suomalaiset julkkikset tuntien tehtävänasettelun painopiste on jälkimmäisessä haasteessa, eli selittelyssä, sillä ylilyöntejä ja mokailuja sattuu jatkuvasti.

Kuka yksityishenkilö olisi sitten valmis maksamaan moisesta palvelusta? Eikö tulisi halvemmaksi lukittautua kotiinsa neljän seinän sisälle, vetää verhot kiinni ja kännätä niin, etteivät naapurit huomaa tai käydä vieraissa ulkomailla? Kuulin, että ainakin perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen olisi ollut valmis käyttämään tätä uutta palvelua hyväkseen. Ensimmäinen näyte kriisien hallinnasta nähtiinkin siinä tapauksessa iltapäivälehtien viihdesivuilla, joilla Hakkarainen ilmoitti kovan luokan uutisena, että viina ei sovi hänelle. Paljonkohan tuostakin älynväläyksestä piti pulittaa tekstin laatineelle konsultille?

+ + + + + + + + +

Yksi julkisuuden rajusti riepottelema henkilö on ollut Vesa Keskinen, jonka viinanhuuruisesta sekoilusta, mutta myös toisaalta positiivisista tempauksista lehdistö on repinyt ennätysmäärän palstamillimetrejä. Tuurissa sijaitseva kyläkauppa Veljekset Keskinen Oy onkin tehnyt tietoisen ratkaisun, että veljeksistä toinen melskaa vapaasti julkisuudessa, toinen ei. Monikohan edes tietää vapaaehtoisesti taka-alalle jääneen Vesan veljen nimeä? Kerrottakoon nyt, että se on Pekka.

Vesasta ei ole saatu lukea Seiskasta vähään aikaan, mutta Iltamakasiini-nimisen nettijulkaisun sivuille kirjoittamassaan kolumnissaan hän paljastaa mielenkiintoisen puolen itsestään sekä liikkeenjohdon strategisesta ajattelusta. Hän sanoo valinneensa pellen roolin julkisuudessa tietoisesti, sillä mies päätti jo hyvissä ajoin, ettei tuhlaa mainontaan ja markkinointiin: "Olin valmis kohtaamaan mediakokonaisuuden, sillä elän visioineni kymmenen vuotta aikaa edellä. Suomessa tavaratalot käyttävät keskimäärin noin kuusi prosenttia myynnistään mainontaan ja markkinointiin. Minä käytän alle 0,6 prosenttia, ja siitä huolimatta kyläkauppa on Suomen ylivoimaisesti tunnetuin tavaratalo - lähes 100-prosenttinen tunnettavuus yli 15-vuotiaiden keskuudessa."

Astuessaan 26-vuotiaana isänsä saappaisiin vuonna 1994 Vesa esitti itselleen kysymyksen, miksi maksaa palstamillimetreistä tai mainossekunneista, jos ne voi saada ilmaiseksikin. "Joku varmasti ajattelee, että on tyhmää altistaa itsensä julkisuudelle yrityksensä eteen. Minä olen tehnyt sen tietoisesti ja haluan sillä varmistaa myös tulevaisuudessa kyläkaupan menestyksen vanavedessä työkavereideni, heidän perheensä, Tuurin kylän ja koko seutukunnan hyvinvoinnin."

Miettikääpä tätä, kun nauratte seuraavan kerran Keskiselle. Kyläkaupan näkyvyyden myötä muutkin tuurilaiset yritykset ovat saaneet osansa asiakasvirroista ja eteläpohjalainen Alavuden kunta lisää asukkaita sekä verovaroja. Myynnin kasvun myötä tavarantoimittajat ovat hyötyneet sekä paikalliset matkailu- ja majoituspalvelut. Kyläkauppa itsessään on luonut satoja työpaikkoja oman ja lähikuntien asukkaille. "Mielestäni julkisuus ei sinänsä ole negatiivinen asia, mutta ainakin Suomessa sen uskomaton totuudenvastaisuus mustamaalaa, ja lainsäädännön takaperoisuus vielä oikein kuorruttaa sen maalauksen", yrittäjä jyrähtää.

+ + + + + + + + +

Itellan syyskuussa julkaisemat Tom of Finland -postimerkit puhuttavat edelleen. Samalla, kun taiteilija Touko Laaksosen elämäntyön kunniaksi julkaistu homoeroottinen postimerkkisarja rikkoi myyntiennätyksen Suomessa, Venäjän suurin homofoobikko, pietarilainen poliitikko Vitali Milonov repi pelihousunsa. Milonov on nyt vedonnut Venäjän postilaitokseen, että kaikki Tomppa-aiheisilla merkeillä varustetut kortit ja kirjeet palautettaisiin takaisin lähettäjilleen.

Milonovin mukaan suomalaiset postimerkit ovat lainvastaisia ja mitä suurimmassa määrin homoseksuaalista propagandaa. Hän kehottaa suomalaisia käyttämään muita postimerkkejä lähettäessään postia Venäjälle. Heti perään paikallinen uutistoimisto Itar-Tass kertoi Tampereen Yleisradion tekemästä testistä, jossa kyseisiä postimerkkejä oli lähetetty eri puolille Venäjää. Kaikki lähetykset olivat läpäisseet naapurimaan tullin ja postilaitoksen seulan.

Jos joku lahtelaisista löytää tämän ahdasmielisen Vitalin kotiosoitteen, ilmoittaudun heti yhtenä vapaaehtoisena lähettämään muutaman "kikkelikortin" miehelle. Uskoisin, että näin hyvän asian puolesta moni muukin hetero osallistuu mielellään homopostimerkkien takapuolen nuolemistalkoisiin.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit