Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

Pelicans loukkaantumissumassa

Pelicansin alkukausi ei ole lähtenyt käyntiin kovin onnellisten tähtien alla. Pistepussi on kovin köykäinen ja turkoosipaidat ovatkin juuttuneet jo sarjan häntäporukkaan. Peli ei ole missään nimessä vielä lähelläkään valmista, vaikka silloin tällöin esiin pilkistääkin hyviä jaksoja. Tälläisiä olivat mm. Ilves-pelin 3.erä ja JYP-pelin toinen erä. Ilves vielä voitettiin yhden erän huippuotteilla, mutta jyväskyläläisiä vastaan ei yksi loistava erä riitänyt, kun pelin taso putosi katastrofaalisesti kolmannessa erässä ja JYP käytti tilanteet komeasti hyväkseen.

Jonkin verran voidaan Pelicansin tapauksessa mennä myös loukkaantumisten taakse, sillä sairastuvalta löytyvät ennakoon kaksi parasta pakkia Latvala & Leimu, sekä hyökkkääjistä tärkeät Mustonen, Hakulinen, Björninen ja pitkäaikaispotilas Pöyhönen. Mustosen sairaslomasta on oltu kumman hiljaa. Näinköhän nuoren miehen mykoplasma ja sydänoireet olisivat palaneet? Toivottavasti ei, vaan kysymyksessä olisi "vain" normaali käsi- tai jalkavamma. Mustosella on ollut nuoreen ikäänsä nähden ihan liian monta sairaslomakuukautta, joten toivotaan että kyseessä olisi tällä kertaa pelkkä varotoimi.

Pelicans-toimistolla on oltu hereillä sairaslomien suhteen, sillä viikon sisään joukkueeseen on rahdattu hyökkääjä Saku Mäenalainen Kärpistä ja puolustaja Josef Hrabal Tsekeistä. Mäenalainen tosin vain 1,5, kuukauden vuokralle.

Perjantaina on sitten Vaasan Sport vastassa kotihallissa. Viimeksi kun joukkueet kohtasivat oli kyse liigapaikasta ja meininki sen mukainen. Saas nähdä kuinka paljon vaasalaisia Lahteen rantautuu tällä kertaa. Tästä muuten sitten se voitto on otettava, sillä en usko, että torstaina SaiPaa on onnistuttu kaatamaan.

Ensi kaudeksi Pelicans sai uuden, toivotun paikallisvastustajan, kun Kouvolan KooKoo nostettiin SM-liiigaan. Hieno juttu! No, joidenkin mielestä kyseessä ei ole hieno juttu, sillä heidän mielestään liigan taso laskee kun joukkuemäärä kasvaa, nousta pitäisi karsintojen kautta jne...Nämä iki-itkijät ja mielensäpahoittajat taitavat olla KHL-Jokereiden kannattajia? Väitän kuitenkin ettei liigan taso laske. Pelaajista tullaan käymään entistä kovempaa vääntöä ja en usko, että sen koomin Sport kuin KooKoo:kaan olisivat ensi kaudella mitään heittopusseja täynnä mestispelaajia.

Lisäksi pelaajatuotanto on Suomessa hyvällä tasolla. Miettikääpä vaikka viime vuoden MM-kisoja. Mukana oli paljon SM-liigapelaajia, joille eivät ns. asiantuntijat paljon saumaa antaneet. Kisoista palattiin kuitenkin hopean kanssa. Se, että joukkueella on paljon rahaa käytettävissä, ei automaattisesti tarkoita menestystä. Miettikääpä vaikkapa Jokereiden SM-liigataivalta tai sitten päinvastaisena esimerkkinä viime vuosien SaiPaa, jolla ei pitäisi olla minkäänlaisia mahdollisuuksia pärjätä liigassa, jos asiantuntijoita kuunnellaan tai budjetteja vertaillaan. Joten tervetuloa Liigaan Kouvola!

FC Lahti taistelee mitalista

Futiksessa ollaan nyt äärimmäisen jännän äärellä. Sunnuntaina 5.10. saattaa jo varmistua FC Lahden kautta aikain toinen mitali, kun Maarianhamina, Lahden pahin kilpakumppani mitalitaistossa, saapuu vieraaksi Kisapuistoon. Lahden pitää saalistaa ottelusta vähintään tasapeli, jolloin pronssit ovat varmuudella lahtelaisten.

Mutta tunnetustihan nälkä kasvaa syödessä ja koska hopeakin on vain kahden pinnan päässä, nähtäneen sunnuntaina kentällä maaliahne ja hyökkäävä FC Lahti. Johtotähtenä hyörii kukapa muu kuin Lahti-ikoni Rafael. Mies muuten teki tällä viikolla vuoden jatkosopimuksen mikä ei ole mikään ihme, sillä taisteleehan Rafu (36v.) tänäkin vuonna maalikuninkuudesta. On siinä vaan Huima Mies!

Maarianhaminan jälkeen vastaan tulevat vielä putoamiskamppailussa mukana olevat TPS ja Honka, joten ihan helppoa vastus ei ole jatkossakaan. Hopeasta Lahden kanssa kilvoittelee SJK, jolla on myös kolme peliä jäljellä vastustajinaan VPS, MYPA ja RoPS. Lähtökohtaisesti ajatellen SJK:n ohjelma on kuitenkin kovempi kuin FC Lahden.

Todennäköistä on, että hopean ja pronssin kohtalo ratkeaa viimeisellä kierroksella 25.10. Silloin Lahti kohtaa Hongan Kisapuistossa ja toivottavasti silloin päästään juhlimaan lahtelaista futishopeaa. Pannanko jo samppakaljat kylmään?

 

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit