Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Nikkilässä saatiin lapsiperheet liikkeelle

Sunnuntaina järjestetty Nikkilän lasten puuha- ja touhupäivä oli menestys etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Alunperin tarkoituksena oli ollut järjestää pieniä kisoja ja leikkejä Ilonankadun leikkipuistossa, mutta sään epävakauden vuoksi tapahtuma järjestettiinkin Nikkilän seurakuntatalolla. Ohjelmaan sisältyi perinteisten purtavien ja virvokkeiden lisäksi Nuokun sirkuksen taikuri ja Sipi-pellen ohjelmanumeroita.

Nikkilän asutusalueen omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Eino Haapala oli erittäin tyytyväinen suureen osallistujamäärään.

- Emme ole oikein löytäneet sitä mikä ihmisiä kiinnostaa, joten tällä kertaa päätimme kokeilla lasten puuhapäivää. Olemme todella yllättyneitä, että porukkaa on koko seurakuntasalin täydeltä, noin viitisenkymmentä henkeä

Puuhapäivä Nikkilässä
Nuokun sirkuksen taikuri viihdytti pieniä ja isompia taikuuden ystäviä.

Haapala kertoi, että yhdistyksessä on yritetty keksiä uusia tapoja saada ihmisiä aktiivisiksi jo ennen sunnuntaista puuhapäivää.

- Aiemmin on ollut hyvä, jos olemme saaneet kymmenen henkeä paikalle.Olemme kokeilleet muun muassa joogaa, kiipeilyä sekä hiihto- ja kalastuskilpailuja, mutta noihin tapahtumiin emme saaneet riittävästi osallistujia, jotta järjestämisessä olisi järkeä. Näyttää siltä, että tällainen tapahtuma kerää etenkin lapsiperheitä. Ehkä vetäisimme tällä kertaa oikeasta narusta, koska lasten kautta aikuisetkin saadaan liikkelle, Haapala pohtii.

Haapalan mukaan alueen omakotiyhdistys ottaisi mieluusti lisää uusia jäseniä muuhunkin yhdistystoimintaansa.

- Meillä on ollut pitkään sama johtokunta. Uusien ihmisten mukana tulisi varmasti myös uusia ideoita, joita voisimme alkaa toteuttamaan. Talkoohenkeä ja yhteisöllisyyttä oli aiemmin enemmän, mutta onneksi yhteinen tekeminen ei kuitenkaan ole kokonaan loppunut alueeltamme.

Yhdistyksen toiminta on Haapalan mukaan tärkeää muun muassa asioidessa kaupungin kanssa. Kaupungin päättäjiä on helpompaa lähestyä yhdistyksenä kuin yksityisenä henkilönä.

 - Esimerkkkinä mainittakoon, miten Apilakadulta Liipolan lenkkipolulle johtavavalla pätkällä ei ollut katuvaloja, mutta sitkeällä teknisen viraston pommittamisella saimme sinne lopulta valot, jotta lasten ja talviaikaan hiihtäjien on turvallisempaa liikkua alueella.

Yhdistys tarjosi tapahtumassa jäsenmaksuille vastinetta muun muassa maksuttomien purtavien ja ohjelman muodossa. Haapalan mukaan tapahtumalle on luvassa jatkoa ensi vuonna.

Mikko Blomberg

 

 


Ajankohtaista -arkisto