Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Nikkilässä saatiin lapsiperheet liikkeelle

Sunnuntaina järjestetty Nikkilän lasten puuha- ja touhupäivä oli menestys etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Alunperin tarkoituksena oli ollut järjestää pieniä kisoja ja leikkejä Ilonankadun leikkipuistossa, mutta sään epävakauden vuoksi tapahtuma järjestettiinkin Nikkilän seurakuntatalolla. Ohjelmaan sisältyi perinteisten purtavien ja virvokkeiden lisäksi Nuokun sirkuksen taikuri ja Sipi-pellen ohjelmanumeroita.

Nikkilän asutusalueen omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Eino Haapala oli erittäin tyytyväinen suureen osallistujamäärään.

- Emme ole oikein löytäneet sitä mikä ihmisiä kiinnostaa, joten tällä kertaa päätimme kokeilla lasten puuhapäivää. Olemme todella yllättyneitä, että porukkaa on koko seurakuntasalin täydeltä, noin viitisenkymmentä henkeä

Puuhapäivä Nikkilässä
Nuokun sirkuksen taikuri viihdytti pieniä ja isompia taikuuden ystäviä.

Haapala kertoi, että yhdistyksessä on yritetty keksiä uusia tapoja saada ihmisiä aktiivisiksi jo ennen sunnuntaista puuhapäivää.

- Aiemmin on ollut hyvä, jos olemme saaneet kymmenen henkeä paikalle.Olemme kokeilleet muun muassa joogaa, kiipeilyä sekä hiihto- ja kalastuskilpailuja, mutta noihin tapahtumiin emme saaneet riittävästi osallistujia, jotta järjestämisessä olisi järkeä. Näyttää siltä, että tällainen tapahtuma kerää etenkin lapsiperheitä. Ehkä vetäisimme tällä kertaa oikeasta narusta, koska lasten kautta aikuisetkin saadaan liikkelle, Haapala pohtii.

Haapalan mukaan alueen omakotiyhdistys ottaisi mieluusti lisää uusia jäseniä muuhunkin yhdistystoimintaansa.

- Meillä on ollut pitkään sama johtokunta. Uusien ihmisten mukana tulisi varmasti myös uusia ideoita, joita voisimme alkaa toteuttamaan. Talkoohenkeä ja yhteisöllisyyttä oli aiemmin enemmän, mutta onneksi yhteinen tekeminen ei kuitenkaan ole kokonaan loppunut alueeltamme.

Yhdistyksen toiminta on Haapalan mukaan tärkeää muun muassa asioidessa kaupungin kanssa. Kaupungin päättäjiä on helpompaa lähestyä yhdistyksenä kuin yksityisenä henkilönä.

 - Esimerkkkinä mainittakoon, miten Apilakadulta Liipolan lenkkipolulle johtavavalla pätkällä ei ollut katuvaloja, mutta sitkeällä teknisen viraston pommittamisella saimme sinne lopulta valot, jotta lasten ja talviaikaan hiihtäjien on turvallisempaa liikkua alueella.

Yhdistys tarjosi tapahtumassa jäsenmaksuille vastinetta muun muassa maksuttomien purtavien ja ohjelman muodossa. Haapalan mukaan tapahtumalle on luvassa jatkoa ensi vuonna.

Mikko Blomberg

 

 


Ajankohtaista -arkisto