Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


PHWiki

Päijät-Häme-wiki kaipaa uusia kirjoittajia

Kansan suussa on aina kiertänyt jos jonkinlaista tietoa ja tarinaa. Tiesitkö, että näille tiedoille ja tarinoille on olemassa oma fooruminsa, jonne jutut voi tallentaa, jotteivat ne tyystin katoaisi?

Päijät-Häme-wiki on Päijät-Hämeen kirjastojen yhteinen kotiseutusivusto, johon kerätään paikallistietoa maakuntakirjaston toiminta-alueelta. Wiki sisältää alueen asioita, tapahtumia, historiaa, henkilöitä ja kulttuuria käsitteleviä artikkeleita. mm. paikannimien historiasta kiinnostuneet löytävät varmasti vastauksia kysymyksiinsä täältä.
Päijät-Häme-wikissä on tällä hetkellä kaikkiaan 963 artikkelia. Päijät-Häme-wiki toimii samalla periaatteella kuin isoveljensä Wikipediakin eli kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa artikkeleita Päijät-Häme-wikiin. Myös muiden kirjoittamia artikkeleita voi muokata. Kirjoittamiseen tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana.

- Päijät-Häme-wiki sai alkunsa tämän vuoden alussa, kun eri kuntien kotiseutusivut yhdistettiin. Nämä kuntakohtaiset kotiseutusivut eivät olleet vapaasti muokattavissa, vaan niitä pidettiin yllä kirjaston taholta. Halusimme tehdä sivut, joille ihmisten olisi helppo lisätä ja muokata tietoa ja tarinoita. Lähtökohtaisesti ajatuksena oli kerätä sellaista ruohonjuuritason tietoa Päijät-Hämeestä, joka kiertää asukkaiden keskuudessa, mutta jota ei ole koskaan dokumentoitu millään tavalla. Näille tarinoille ja muisteluille on sivuilla oma osionsa.
Vaikka pääosin Päijät-Häme-wikin artikkelit ovat vapaasti toisten käyttäjien täydennettävissä ja muokattavissa, kaikki henkilökohtainen kertomus- ja muisteluaineisto voidaan suojata muokkauksilta. Mielellään otamme vastaan myös kuvia. Artikkeleita on jo kertynyt mukavasti, mutta lisää kaivataan kertoo ylläpidosta vastaava Merja Taavila Lahden kaupunginkirjastosta.

Päijät-Häme-wiki on paikallistiedon wiki, joten artikkeleissa toivotaan olevan nimenomaan päijäthämäläinen näkökulma.
- Paikalliswiki ei ole yleinen tietosanakirja. Tekstiltä edellytetään olennaisesti maakunnallista tai paikallista näkökulmaa, joten yleiset tietosanakirja-artikkelit poistetaan. Paikallisuuden täytyy näkyä myös artikkelin otsikossa kertoo Taavila

Päijät-Häme-wikistä löytyy myös Pöytälaatikko-niminen osio. Mikä se on?
- Pöytälaatikko on päijäthämäläisten harrastajakirjoittajien foorumi, jonne voi tallettaa kaunokirjallisia tekstinäytteitä ja runoja. Pöytälaatikon artikkelit on suojattu muokkauksilta, mutta kirjoittajalle voi jättää kommentteja ja palautetta artikkelin Keskustelu-sivulla opastaa Taavila.

Senioreilla on tunnetusti päässään kymmeniä, jollei peräti satoja tarinoita ja muisteloita vuosien varrelta. Kaikille heille tietokoneen käyttö ei ole kuitenkaan itsestään selvää. Saako jostain ihan "kädestä pitäen" opastusta siitä, miten wikiin kirjoitetaan?
- Järjestämme pääkirjaston ATK-luokassa työpajoja, joissa opastusta saa. Sinne vain rohkeasti mukaan, sillä kaipaamme juuri sinun tietojasi, kuviasi ja kertomuksiasi! Opastuksen kesto on 2 x 2 tuntia ja niihin tulee ilmoittautua etukäteen. Seuraavan kerran järjestämme wikiin liittyvän opastuksen pääkirjastolla ensi viikolla ja siellä on vielä muutama paikka vapaana kertoo Taavila.

Päijät-Häme-wiki työpajat:
Ke 27.8. klo 17-19
To 28.8. klo 17-19
Ti 2.9. klo 17-19
Ke 3.9. klo 17-19
Ke 17.9. klo 12-14
To 18.9. klo 12-14

Ilmoittautumiset: Merja Taavila, puh. 044 - 416 3809 / merja.taavila@lahti.fi
Lisätietoa: www.paijat-hamewiki.fi

-Petri Salomaa-

 


Ajankohtaista -arkisto