Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Kiinalainen teatteri
Legendaarinen kiinalainen teatteri oli vuoteen 2000 asti mm. Oscar-juhlien päänäyttämö. Teatterin edessä kulkee Walk of Fame.

Enkelten kaupunki - Los Angeles

Kaliforniassa sijaitseva Los Angeles on maan toiseksi suurin kaupunki. Suur-Losin alueella asuu lähes neljä miljoonaa ihmistä. Enkelten kaupunkina tunnettuun Los Angelesiin on kautta aikain tultu suurten unelmien perässä. Varsinkin Hollywood, tuo elokuvateollisuuden mekka on siintänyt usean näyttelijän silmissä lähes saavuttamattomana unelmana.

Los Angelesista kaupunkina on hieman vaikea saada kiinni. Tämä johtuu siitä, että alue koostuu useista eri pikkukaupungeista ja välimatkat ovat todella suuret. Itse majoittauduimme lähelle lentokenttää, josta matkaa vaikkapa Hollywoodiin oli noin 30 km pohjoiseen ja toisessa suunnassa oleva Long Beach sijaitsi noin 40 km etelään. Kaupungissa on toimivat bussit ja metrokin, mutta viisainta on vuokrata auto. Tämä tietenkin sillä varauksella, että uskaltaa ajaa suurkaupungissa. Autolla on kohtalaisen helppo kurvailla ympäri kaupunkia, kun bensakin on mukavan halpaa. Koska Los Angeles ja varsinkin Hollywood on USA:n ja koko maailmankin elokuvateollisuuden kehto, tulee ajellessa jatkuvasti vastaan paikkoja, jotka tunnistaa nähneensä jossain elokuvassa.

Vietimme Losissa neljä päivää. Koska kaupunki on niin laaja ja aikaa rajoitetusti, keskityimme aluksi lähinnä Hollywoodin ja Beverly Hillsin alueella sijaitseviin houkutuksiin. Ihan ensimmäiseksi suuntasimme auton nokan Hollywood Boulevardille, jossa sijaitsee mm. legendaarinen Chinese Theatre. Sen edessä kulkee kuuluisa jalkakäytävä, Walk of fame, kadussa komeilevine tähtineen. Hollywoodissa oletkin tähti vasta kun nimesi komeilee Walk of famella.

Seuraavaksi suuntasimme avoautomme nokan Hollywoodin kukkuloille (Hollywood Hills). Parhaat näkymät avautuvat ajamalla pitkin Mullholland Drivea ja kukkuloiden korkeimmalla kohdalla ymmärtää kuinka laaja kaupunki Los Angeles loppujen lopuksi on, sillä näkymät ovat huikeat. Kaupunki jatkuu silminkantamattomiin molemmille puolille kukkuloita. Ihan must-juttu on tietenkin kuuluisan Hollywood-kyltin kuvaaminen. Kukkuloilla cruisaillessaan voi mainiosti myös bongailla elokuva- ja musiikkialan tähtien toinen toistaan komeimpia taloja, jos sellainen kiinnostaa.
No ihan pelkästään Hollywoodin varaan ei matkaa kannata jättää, sillä Losilla on paljon muutakin tarjottavaa. Me kävimme tutustumassa kuuluisaan Venice Beachiin, joka sijaitsee Santa Monicassa. Ranta on kuuluisa boheemista elämästään ja totta tosiaan sitä se olikin. Ranta oli täynnä kaikenlaisia esiintyjiä, surffareita, myyntikojuja, baareja, bodareita ym. Mielenkiintoinen ja erittäin elävä meininki.

Venice
Venice Beach on Los Angelesin ehkä kuuluisi ranta, jolla on todella vilkas ja monipuolinen tarjonta niin ohjelman kuin ihmistenkin puolesta.

Elokuvista kiinnostuneen kannattaa käydä joko Universal studioilla tai sitten Warner Bros-studioilla. Universal on lähempänä perinteistä huvipuistoa, kun taas Warnerilla voi kuulemma ihan oikeasti kohdata jonkun starankin kiertoajelulla. Me valitsimme Universalin ja vietimmekin mukavan päivän siellä. Varsinainen kiertoajelu studioilla oli ehkäpä pieni pettymys. Enemmän olisimme halunneet nähdä kulissien takaista elämää. Tosin King Kongin maailman suurin 3D-elokuvateatteri oli todella mahtava kokemus ja jo se yksinään kruunasi kiertoajelun. Hurjankokoinen elokuvateatteri oli mallia 180 astetta eli itseasiassa olimme keskellä elokuvaa, jossa King Kong taisteli dinosauruksia vastaan. Oli siinä menoa ja meininkiä ison apinan hyppiessä välillä ajoneuvomme katollakin.

Los Angeles on tunnettu myös amerikkalaisen Rock'n'Rollin kehtona. Sunset Boulevardilta löytyvät legendaariset ravintola/keikkamestat Rainbow, Whiskey Go Go ja House of Blues, joissa lukemattomat suuret nimet ovat käyneet ja jättäneet puumerkkinsä. Ainakin meille musiikin ystäville tärkeitä paikkoja ja me istuimmekin liki joka ilta Rainbowssa bongaillen staroja. Yksi sellainen nähtiinkin, nimittäin Ron Jeremy, jonka näyttelijän ansiot tosin piilevät visusti K-18 alueella...Näin ainakin isot pojat kertoivat.

Ilmasto Los Angelesissa takaa ympärivuotisen auringon. Aamuisin oli aina pilvistä, mutta puolen päivän jälkeen aurinko paistoikin pilvettömältä taivaalta. Yllättävää oli sen sijaan yölämpötila, joka kieppui jossain 15 asteen tienoilla, joten pitkähihaisillekin vaatteille löytyi käyttöä. Näin ainakin kesäkuun alussa.
Los Angeles ei ole pelkästään joidenkin maamerkkien läpikäymistä ja kuuluisien ihmisten bongaamista. Tietyllä tapaa Los Angeles on elämäntapa. Ja erittäin rento sellainen. Losissa viihtyy vaikkei kiertäisikään katsomassa niitä "pakollisia" turistipyydyksiä. Sen verran jäi vielä näkemättä ja kokematta, että tänne on tultava uudestaan.

- Pete Salomaa-

 

 


Ajankohtaista -arkisto