Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


kirkko

Jumala, sinä olet lähellä

Rippikoululeirillä teimme ensimmäisenä päivänä rukoushelminauhan.
Jokainen nuori sai pujottaa nauhan omaan käteensä ja käytimme tuota rukousnauhaa leirin hartauksissa rukouksen ja hiljentymisen apuna. Pikkuhiljaa leirin aikana myös hiljaa olemiselle ja rauhoittumiselle alkoi löytyä tilaa. Levotonkin nuori jaksoi olla hiljaa hartauden ajan saadessaan sormeilla kädessään helminauhaa ja sen erimuotoisia ja -kokoisia helmiä.

Rukoushelminauhan jokaisella helmellä on oma merkityksensä. Suurin, kullanvärinen helmi on Jumalan läsnäolon helmi. Jokainen helmirukoushetki alkoi ja päättyi tuohon Jumala-helmeen ja sen rukoukseen:

"Sinä olet ääretön. Sinä olet lähellä. Sinä olet valo."

Tuleva pyhää kutsutaan kirkastussunnuntaiksi. Pyhän raamatuntekstit kertovat Jumalan ja Kristuksen kirkkaudesta ja valosta muun muassa näin: "Hän loistaa valona, hän säteilee kirkkautta, hohde verhoaa hänen suuren voimansa." (Hab. 3:4)

Evankelista Matteus puolestaan kertoo, kuinka Jeesus meni läheisimpien opetuslastensa kanssa hiljentymään rauhalliseen paikkaan, vuorelle. Siellä hänen vaatteensa alkoivat yhtäkkiä hohtaa niin kirkkaana, että sitä oli vaikea katsoa. Samaan aikaan taivaasta kuului Jumalan ääni: "Tämä on minun rakas poikani!" Opetuslasten kerrotaan heittäytyneen maahan peloissaan.

Kertomus ei kuitenkaan pääty tähän vaan Jeesuksen sanoihin: "Nouskaa, älkää pelätkö."

Jumala on ääretön, kolmiyhteinen, vaikea ymmärtää ja lopulta salattu. Mutta Jumalan vahva viesti meille kuuluu Raamatun lehdiltä kerta toisensa jälkeen: "Älkää pelätkö." Siinä on meidän turvamme ja toivomme. Saamme rippikoulunuorten kanssa luottavaisina rukoilla helmirukouksen sanoin:

"Jumala, sinä olet ääretön. Sinä olet lähellä. Sinä olet valo."

Pauliina Hatakka
Seurakuntapastori
Launeen seurakunta

 


Kolumnistin muut kolumnit