Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT

Votkaturisti Suutari

Votkaturistit on edelleenkin suosittu näytelmä kesäteattereissa. Aimo Vuorisen 1976 kirjoittama, suomalaisista Leningradin matkailijoista kertova hupaelma on kerännyt kaikkiaan lähes puoli miljoonaa katsojaa, ja se oli aikoinaan myös yksi Lahden Kaupunginteatterin ohjelmiston vetonauloista. Subin tv-sarja Aurinkorannan tähtöset, joka on esiintyjäkaartiltaan ja pöhköltä käsikirjoitukseltaan suoraa jatkoa saman kanavan Viidakon tähtösille, on tavallaan nykyaikaan päivitetty versio Votkaturisteista. Kännisestä mokailusta kantavat tällä kertaa vastuun yksinomaan naiset. Sarjassa Mika Häkkisen salarakkaana turhaksi julkkikseksi noussut Sanna Suutari, BB-asukki Johanna Pulkkinen ja Viron Playboyssa keikistellyt Suvi Pitkänen tutustuvat Espanjassa Marbellan ja sen lähiseudun nähtävyyksiin - etupäässä baareihin.

Kuten tällä palstalla jo kerroin, ehdin nähdä Sanna Suutarin kovaan ääneen kuuluttamasta comebackista pahoja painajaisia. Ainakaan hän ei ole pettänyt niiden tuomia pelottavia odotuksia. Etelänlomallaan Suutari käyttäytyy kuin kunnon suomalainen puliukko: hoipertelee ympäriinsä, ottaa katukivistä tukea ja esittelee paikallisille ohikulkijoille sekä kuvausryhmälle kovaäänisesti olematonta yleissivistystään. Miehenä hän olisi ottanut jo perinteisesti ensimmäisenä päivänä turpaan, mutta Suutari on ainakin Hymyn alastonkuvien mukaan todistettavasti nainen.

Kaiken taitavana maailmankansalaisena huseeraava Suutari puhuu englantia yhtä soljuvasti kuin tunisialainen mattokauppias, eikä hänen laajalti mainostamansa kulttuuritietämyksensäkään ulotu Seiskan vuosikertaa pitemmälle. Kotikatsojat ovat saaneet todistaa aitiopaikalta, miten "eläinrakas ja lähes ammattimaisesti ratsastanut hevoskuiskaaja" putoaa hevosen selästä, miten "Ferrarien konepellillä useasti poseerannut glamour-malli" naarmuttaa korkokenkillään kadun varteen parkkeerattua loistoautoa ja miten "jääkiekkoa melkein itsekin pelannut Karalahti-fani" kannattaa Suomi-baarissa kovaan ääneen Venäjää MM-kisojen loppuottelussa.

Oma lukunsa on Sanna Suutari -dieetti, jonka luulisi saavan Suomessakin heti jalansijaa. Myöhäisaamiaisella väkevät korvataan oluella, joka ajaa kaloreissa saman asian, mutta on vatsalle lempeämpi vaihtoehto. Lounaalla syödään salaatin sijaan pihvi. Iltaa kohden ruokien kalorimäärää pudotetaan ja juomien promillerajaa nostetaan. Samppanjaa saa illan mittaan juoda vapaasti, jos joku muu tarjoaa.

Viimeistään tukevan lounaan jälkeen Suutarin seikkailijan vaistot heräävät. Hän on paljastanut olevansa kuolemaa halveksiva extreme-friikki, joka rakastaa vaaraa. "I luv deth. Deth is mai frieend", kuten hän itse toteaa. Ainakin sarjassa nähtyjen toilailujen perusteella Sannalla vaikuttaisi olevan yhdeksän henkeä. Hullulla ja humalaisella kun käy tuuri. Lähimpänä hengenlähtö oli paikallisilla kyläillallisilla, joilla gourmet-vinkkejään ylväästi jaellut Suutari vetäisi kimpaleen sisäfilettä väärään kurkkuun. On oikeastaan pienoinen ihme, ettei seksikokemuksillaan rehennellyt Sanna ole aikaisemmin tukehtunut tuoreeseen lihanpalaan.

Johanna ja Suvi seuraavat Suutarin menoa yleensä silmiään pyöritellen. Pyydän anteeksi, jos olin saanut Viidakon tähtösten perusteella Johanna Pulkkisesta blondin bimbon vaikutelman. Tämä "flamingoa" tanssinut ja "miinusasteiseen meriveteen" pulahtanut Johanna vaikuttaa kuitenkin Sannan rinnalla Nobelin palkinnon voittaneelta. Nimittäin rauhan Nobelin, koska ei ole mikään ruudinkeksijä.

Koska Suutari lähestyy jo pelottavasti iältään 40 vuoden rajapyykkiä, hänelle on odotettavissa mitä todennäköisimmin uusia kauneusleikkauksia. Toistaiseksihan on korjattu rinnat, masu ja pimpsa. Jos saan ehdottaa, suosittelisin, että seuraava operaatio kohdistuu naamavärkkiin, ja nimenomaan puhekaluston puolelle. Liian irtonaista kieltä voisi kiristää niin, ettei sillä lauottaisi enää toistuvasti typeryyksiä. Voisiko Hymy-lehti kenties kustantaa tämän ja tehdä Suomen kansalle palveluksen?

Ensi viikon keskiviikkona Aurinkorannan tähtöset viettävät viimeistä lomapäiväänsä etelässä, Subilla klo 22.00. Totta kai henkevissä merkeissä.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit