Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Miestenpiirin tukipilarit

Ensi maanantaina 10.1 alkaa uusi "istuntokausi" Launeen kirkolla. Miestenpiiri kokoontuu kevään ensimmäiseen palaveriinsa kuulemaan mitä kirkkoherra Heikki Pelkosella on miehille kerrottavaa. Alkujaan olikin perinne että päällikkö aloittaa sekä kevät- että syyskauden, mutta viime syksynä sattui sellainen lipsahdus ettei kirkkoherra Pelkonen saanut alustuspuheenvuoroa lainkaan. Flyygelin ääressä hän oli sitten sitäkin ahkerammin.

Alkuvuosi merkitsee myös sitä että 8 vuotta tulee täyteen Jorma Matikaisen johtamalla joukolla. Timo Pokki aloitti heti ensi töikseen muutamaksi vuodeksi hiljenneen miestyön ja seuraajansa Heikki Pelkonen on myös ottanut toiminnan ihan sydämen asiakseen. Koko kahdeksan vuoden ajan olemme saaneet neuvoja ja tukea emeritus kirkkoherra Veikko Korhoselta, jonka aikana miestoiminta eli voimallisena. Jos ei ole mökillään, Veikko on läsnä noin joka toisessa kokouksessa. Eikä ole ainoastaan läsnä vaan käyttää jämäköitä, miehiä opastavia puheenvuoroja.
Hän kehottaa myös yhteistyöhön seurakuntiin Lahden ulkopuolelta. Korhosen aikana yhteistyötä tehtiin Kärkölän kanssa. Kirkkoherra Pelkosen myötä meille syntyi yhteys Padasjoen seurakuntaan.
Vaikka nykymuotoinen miestenpiiri on täysin maallikkovetoinen niin uskallan väittää että näin myötämäessä oleva toiminta ei olisi mitenkään mahdollista ilman em. kolmen kirkkoherran tukevaa selkänojaa. He ovat sanan varsinaisessa merkityksessä miestenpiirin tukipilarit.

Kirkkoherrat
Miestenpiirin vahva kolmikko vas. kirkkoherra Heikki Pelkonen, keskellä emeritus kirkkoherra Veikko Korhonen ja oikealla Lahden Diakoniasäätiön johtaja Timo Pokki

Väärä nimi

Omalähiön kirjoituksissani puhun aina Launeen miestenpiiristä. Nimitys on hieman harhaanjohtava. Anteeksi vaan esim. Renkomäen, Patomäen, Nikkilän ym. miehet. Kyseessä on tietenkin koko Launeen seurakunnan miestoiminnasta, johon voivat ja toivottavasti osallistuisivatkin muutkin kuin Launeella asuvat. Nimitys on vain käytännön sanelema lyhennys. Esim. puheenjohtajamme käsitys on,että miestenpiiri ei tunne edes seurakuntien välisiä rajoja. Hän kutsuu esim. Miehet Lähteellä tapahtumaan Liipolaan 12.3 miehiä koko Päijät-Hämeestä.
Tokihan miehiä jo nyt on ollut mukana Launeen ulkopuoleltakin. Rehtori Seppo Savolainen renkomäkeläisenä on ollut mukana heti ensimmäisestä kokouksesta lähtien aina kun kunto on sallinut. Nyt kun kevätkausi alkaa, toivotan sinutkin tämän viestin lukija tervetulleeksi kuuntelemaan mitä kirkkoherra Heikki Pelkonen meille miehille haluaa viestittää.
Tätä kirjoittaessani ei ole tiedossa mikä on alustuksen aihe mutta olen vakuuttunut että huippusuunnistajana tunnettu kaimani opastaa meidät oikeille rasteille. Sen verran Pelkosen vierailusta on tihkunut tietoa että hän on uhannut pistää istumajärjestyksenkin uusiksi. Se ehkä onkin tarpeellista, kun 1.11 kokouksessa oli paikalla ennätysmäärä, 40 kuulijaa.
Kutsun Sinuakin mukaan, koska joku viisas on sanonut että ihminen tahtoo kuulua johonkin joukkoon. Yksi tällainen joukko on miestenpiiri. Viime syyskaudella jokaiseen seitsemään kokoukseemme tuli ainakin yksi uusi mies. Se kertoo paljon tällaisen toiminnan tarpeellisuudesta.
Uudetkin miehet tervetuloa mukaan!

Miestenpiirin tarkoitus 

Launeen miestenpiirillä on kotisivut osoitteessa Launeen miestenpiiri.fi . Sivulla Tarkoitus on sekä kirkkoherra Pokin että Pelkosen haastattelu videona. Siinä he kertovat oman käsityksensä siitä miksi miestenpiiriä tarvitaan.
Kannattaa muutenkin tutustua kotisivuihimme, sillä siellä on paljon valokuvia, joista todennäköisesti löydät jonkun tutun henkilön.
Sen jälkeen on helpompi tulla mukaan ensikertalaisenakin.


Heikki Laine

 


Ajankohtaista -arkisto