Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


kirkko

Kutsu

Yksi suosituimmista tv-ohjelmista on itsenäisyyspäivän lähetys presidentinlinnan vastaanotolta. Kättelyjonossa on diplomaatteja, poliitikkoja, yhteiskunnallisia vaikuttajia, artisteja, urheilijoita, jne. He ovat tehneet jotakin huomion arvoista, koska ovat saaneet kutsun näihin juhliin. Kun kutsu tulee niinkin korkealta taholta kuin presidentiltä, sitä ei helposti ohiteta ja jätetä väliin.

Mutta vaikka emme saisikaan kutsua näihin juhliin, olemme saaneet kutsun vieläkin korkeammalta taholta. Jumala on kutsunut meidät lapsikseen, hänen valtakuntaansa. Millä perusteella me olemme saaneet tuon kutsun? Apostoli Paavali kirjoittaa: "Ajatelkaa, veljet, mitä te olitte, kun teidät kutsuttiin: teissä ei ollut monta ihmisten mielestä viisasta, ei monta vaikutusvaltaista, ei monta jalosukuista." Tällainen oli alkuseurakunnan kristittyjen joukko, sekalainen seurakunta.

Jumala ei valikoi kutsumisessaan. Hänen kutsunsa kuuluu kaikille. Juuri se suututti Jeesuksen toiminnassa fariseuksia. Niinpä esimerkiksi silloin, kun Jeesus halusi vierailla tullimies Sakkeuksen kodissa, ihmiset sanoivat paheksuen: "Syntisen miehen talon hän otti majapaikakseen."
Eipä tainnut Sakkeus olla kovinkaan arvostettu, ei ansioitunut, ei ainakaan hengellisesti. Ja kuitenkin Jeesus tahtoi tulla hänen luokseen. Meidän ihmisten mielestä ehkä olisi ollut sopivampia paikkoja: hurskaita miehiä, vilpittömiä uskovia, aitoja hyväntekijöitä. Mutta ehkäpä he olivat jo saaneet ottaa vastaan tuon Jumalan kutsun. Siksi Jeesus tahtoi rohkaista arkoja, epäileviä. Heillekin tuo kutsu on tarkoitettu. Sanoohan Jeesus itse: "Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan."

Meitä jokaista hän kutsuu valtakuntaansa, omistamaan Jumalan armon ja rakkauden.
Sakkeuksesta tuli uusi mies. Jeesuksen rakkaus muutti ja uudisti hänet. Siksi hän tahtoi korjata tekemänsä vääryydet . Jeesuksen rakkaus sai hänet tuntemaan itsensä arvokkaaksi. Siitä nousi kiitos ylös Jumalan puoleen. Siitä syntyi rakkaus hänen sydämeensä. "Jumalan vaikutusta on se, mitä te Kristuksessa Jeesuksessa olette."

Pelkonen

Heikki Pelkonen
kirkkoherra, Laune

 


Kolumnistin muut kolumnit