Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Kesäisiä sitaatteja

Kesällä tulee luettua paljon ja selattua sekä uusia että vanhoja lehtiä. Tässä joitakin haaviin osuneita makupaloja.

Vielä kesälomansa alla vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki heitti täyslaidallisen kokoomuslaisen kollegansa ja tulevan pääministerin, Alexander Stubbin suuntaan. Stubb oli aiemmin kuvaillut yhteistyötään Arhinmäen kanssa seuraavasti: "Voitte vain kuvitella sen frustraation määrän, kun aamulla herää ja menee Paavo Arhinmäen kanssa samaan kokoukseen. Se ei ole mikään ihan pieni."

Arhinmäki vastaa piruiluun Kansan Uutisissa kirjoittamalla, miten multilahjakkuutena pidetyn Stubbin oikea luonne on lopulta paljastumassa. Hänen mielestään television viihdeohjelmissakin vierailleen kokoomusvaikuttajan suhde politiikkaan on vääristynyt. "Stubbin näkökulmasta politiikan pitää olla hauskaa ja fantastista. Vasemmistolle politiikka on kuitenkin ensisijaisesti kovaa työtä ja kamppailua tavallisten ihmisten puolesta. Toivottavasti suomalaisessa politiikassa asiat ovat tulevaisuudessakin keskiössä eikä politiikka muutu amerikkalaistyyliseksi stand up -komiikaksi."

Arhinmäen mukaan show on tarkoituksella haettu tehokeino, jonka alle kokoomus piilottaa, miten kovaa politiikkaa se ajaa. "Esimerkiksi Stubbin vaatimukset veroasteen rajusta laskemisesta kuulostavat varmasti monesta hyvältä, kuka nyt veroja haluaisi maksaa. Veroasteen lasku merkitsisi pohjoismaisen hyvinvointivaltion alasajoa. Kun jo nyt palveluista ja sosiaaliturvasta leikataan, Stubbin veropolitiikalla jätettäisiin näistä rakenteista jäljelle vain savuavat rauniot."

+ + + + + + + + +

Suomen ohella kansainvälisilläkin diplomatian tantereilla mainetta niittänyt entinen kansanedustaja, ministeri ja presidenttiehdokas, Elisabeth Rehn on puolestaan avautunut juhannuksen alla Helsingin Sanomille elämänsä arvoista. Hän mainitsee selkäänpuukottamisen yhdeksi politiikan likaisimmaksi ja ikävimmäksi piirteeksi. "Esimerkiksi YK:ssa riitti selkään puukottajia. Kansainvälinen yhteisö on todella kova ympäristö. Onneksi minulla oli ympärilläni hyvä työntekijäkaarti, joka kertoi, jos joku puhui minusta pahaa selän takana."

Aina korrektilta ja aurinkoiselta vaikuttava Rehn paljastaa menettävänsä malttinsa heti, kun kokee, että joku on tehnyt vääryyttä. Työssään ihmisoikeuksien puolustajana hän on kohdannut muun muassa useita sotarikollisia. "Esimerkiksi Kongossa tapasin vuonna 2000 ruandalaisen sissijärjestö Mai-main johtajan, jonka käskystä naisia oli raiskattu ja haudattu elävältä. Siinä kohtaa minulla oli vaikeuksia olla ryntäämättä miehen kurkkuun. Onneni oli, että mukanani oli suomalainen henkivartija, joka rauhoitteli minua puhumalla. Olen luonteeltani melko kiivas."

Toisaalta Rehn omaa tunnetusti hyvän huumorintajun. Hän muistelee, miten kuuli ensimmäistä kertaa Popeda-yhtyeen kappaleen Kersantti Karoliina ja kertoo nauraneensa makeasti. "Kun Popeda oli esiintymässä 90-luvulla Kirkkonummen Rossossa, menimme mieheni kanssa katsomaan. Orkesterin pojat vetivät minut hikisiin kainaloihinsa laulamaan sitä kertosäettä: Syytän sua Elisabeth Rehn, mun naiseni on kapiainen. Olen sitä monta kertaa joutunut hoilaamaan myös Lähi-idässä rauhanturvaajien kanssa ollessani puolustusministerinä."

+ + + + + + + + +

Ja sitten vielä vinkki niille, jotka eivät ole edelleenkään löytäneet kesäheilaa itselleen. Kannattaisiko iskemistaktiikkaa miettiä uudelleen tai lähestyä kokonaan uudenlaista kohderyhmää? Katri Helenan sydänkäpy, musiikkimanageri Tommi Liimatainen analysoi muutaman vuoden takaisessa Me Naiset -lehden haastattelussa, miksi nuoren miehen kannattaisi tehdä tuttavuutta kypsempien naisten kanssa. Tommilla ja Katri Helenalla on ikäeroa reilut 30 vuotta, ja koska heidän suhteensa jatkuu, huomiot ovat yhä ajankohtaisia.

Nuorten tyttöystävien kanssa Tommi kyllästyi kinastelemaan pikkuasioista, kuten tiskaamisesta ja imuroinnista. Vanhemmassa naisessa viisaus ja naisellisuus sen sijaan korostuvat: "Hän on jo oppinut, ettei miestä kannata yrittää muuttaa käskemällä. Hän osaa käsitellä ja manipuloida miestä niin, että tämä toimii naisen haluamalla tavalla - ja on vielä tyytyväinen."

Tommi jaottelee nuoremmista miehistä kiinnostuneet naiset kolmeen kastiin: "Ensimmäinen on täydellinen kieltäytyjä. Hän kauhistelee ikäeroa tyyliin, että voisin olla äitisi. Kuitenkin mies kiinnostaa. Toinen on utelias pupu, joka on tylsistynyt kotioloihin. Kolmas on baarissa metsästävä haukka, jolta tulevat suorimmat ehdotukset. Haukalla on yleensä aviomies, joka huolehtii autostaan paremmin kuin vaimostaan."

Tommi pitää kolmekymppistä miestä ja viisikymppistä naista ideaalina yhdistelmänä, sillä nainen saavuttaa seksuaalisen huippunsa miestä myöhemmin. "Keski-ikäinen mies hiipuu jo sohvaperunaksi, kun nainen vasta alkaa kukoistaa. Hänelle tulee ryppyjä, mitä sitten? Ei hän ole silti ruma."

Kun Tommi näkee kadulla äidin ja tyttären kävelevän yhdessä, hän kiinnittää huomionsa useimmiten äitiin. "Joskus tekee mieli sanoa pvc-mekossa keikistelevälle tyttärelle, että siirry sinä syrjään ja anna tuon todellisen kaunottaren näkyä."

Siispä, mitä lämpimintä heinäkuuta kaikille Omalähiön lukijoille!

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit