Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Lippuairue

Kokoomuksen puoluekokous Sibeliustalossa

Lahti ja Sibeliustalo natisi liitoksistaan kun arviolta noin 1700 vierasta tuppautui kokouspaikalle viikonlopun puoluekokoukseen. Äänivaltaisia kokousedustajia oli 849, mutta kun tämän lisäksi lasketaan median edustajat, tarkkailijat ja talkooväki liikkuu arviot noissa lukemissa.

Lahden satama ja Sibeliustalo tarjosivat kokoomusväelle erinomaiset kokous puitteet ja Lahti paistatteli oikeutetusti koko Suomen median keskipisteenä. Tämän kaltainen julkisuus on parasta mahdollista mainosta Lahdelle kongressi- ja kokouskaupunkina. Kokouksia kun pidetään läpi vuoden, toisin kuin Salpausselän kisoja tai muita talviurheilulajeja, niiden merkitystä Lahdelle yhtään väheksymättä.

Puitteet ovat tärkeä osa tapahtumaa, mutta kyllähän Kokoomus ja sen äärimmilleen kiihkeän puheenjohtajakisan huipennus oli pääsyy siihen, että jok'ikisen tiedotusvälineen edustaja Lahdesta löytyi viikonloppuna.

Media oli kerinnyt manaamaan Kokoomuksen ja puoluesihteeri Taru Tujusen puoluekokousedustajien nimilistan salailusta aikaisemmin, mutta tämäkin tietojen luovuttamis "rikos" unohdettiin viikonloppuun mennessä. Ovisuukyselyt ennustivat äärimmäisen tiukkaa äänestystä lauantaipäivälle, vaikkakin johtoasemassa oli niukasti Alexander Stubb.

Itse pääsin todistamaan perjantaina muutaman anarkistin huutelua Stubille tämän saapuessa kokouspaikalle "jos jotain leikataan, niin Alexilta pää" huutelu loppui lyhyeen kahden ratsupoliisin karauttaessa paikalle. Anarkistit protestoivat seuraavan päivän lehdessä joutuneensa aidatuksi roskiksien viereen. Eiköhän siitä kohtelusta joku valituskin vielä synny?

Puheenjohtajaehdokkaiden 20 min esittelypuheenvuorot viimeistään kertoivat kaikille, miten eri sfääreissä ehdokkaat liikkuivat. Siinä missä Jan Vapaavuori ja Paula Risikko pitäytyi hyvin perinteisissä arvoissa ja keinoissa puheissaan, vei Alexander Stubb:n live show politiikan teon täysin uudelle tasolle. Oli videokuvaa ja valokuvia, vain valot ja savut puuttuivat...

Ehkä hiukan yllättävää oli se, että Jan Vapaavuori putosi (joskin täpärästi 7 äänen erolla) jo ekalla äänestyskierroksella. Toinen kierros ratkesi sitten selvin luvuin 349- 500 Alexander Stubb:in eduksi. Sunnuntaina valittiin armottoman juhlimisen jälkeisessä tilassa puolueen varapuheenjohtajiksi Anna-Mari Virolainen, Janne Sankelo ja Hämeestä Sanni Grahn-Laasonen. Puoluevaltuuston puheenjohtajan nuijaa alkaa Laura Rädyn jälkeen heiluttamaan Mari-Leena Talvitie Oulusta.

Uutta nousua Suomelle luvannut Alexander Stubb on siis Kokoomus r.p. uusi puheenjohtaja ja maamme uusi pääministeri. Stubb :n tapaa tehdä politiikkaa on jo ehditty kovasti kehumaan, mutta myös arvostelemaan tai ainakin epäilemään. Onhan selfie:tä (=omakuva) twitterissä lähettelevä pääministeri kovin outo ilmestys, ainakin ikäihmisille. Varsin pian, jo viimeistään viikonloppuna nähdään kuinka Alexander selviää ensimmäisestä tulikasteesta, minihallitusneuvotteluista. Uusien ministerien nimetkin kiinnostavat, siinä missä oppivelvollisuuden pidennyksestä käydyn kinan ratkeaminen.

Elämme siis puoluekokouksen jälkeistä kiima-aikaa, joka huipentuu viimeistään maanantaihin mennessä, koska silloin ministerinimitykset ja minihallitusneuvottelujen tulokset hyväksytetään puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä, johon allekirjoittanutkin on osallistumassa yhtenä Hämeen piirin äänivaltaisena edustajana.

Tuomo Riihilahti, kokoomus
Yrittäjä, tradenomi
Kansanedustajaehdokas
puoluevaltuuston jäsen

 


Ajankohtaista -arkisto