Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Kyllä nyt nolottaa

Ilta-Sanomat paljasti viihdesivuillaan, mitä tutut ulkomaalaisnimet olivat tehneet työkseen ennen kuin heistä tuli superjulkkiksia. Juttu oli otsikoitu: "Tähtien noloimmat työt ennen kuuluisuutta." Tähänkö on tultu, että yksi valtakunnan johtavista sensaatiojulkaisusta pitää työntekoa nolona, että ruumiillisen tai likaisen työn tekeminen olisi jotenkin hävettävää tai ihmisarvoa alentavaa. Ei ihme, jos nuorison käsitys työnteosta on vääristynyt. Ei viitsitä sotkeutua alempiarvoisiksi pidettäviin työtehtäviin, vaan jätetään ne suosiolla siirtotyöläisten hoidettavaksi ja itse nostetaan mieluummin vaikkapa korvauksia.

Ja millaisia sitten olivat nämä maailmantähtien vähemmän hohdokkaat työt, joille Ilta-Sanomat irvailee? Muun muassa Transformers-elokuvassa näytellyt Megan Fox oli nuorempana töissä smoothie-myymälässä ja joutui pukeutumaan välillä banaaniksi. Koomikko ja omaa talk show´ta vetävä Ellen DeGeneres taas kauppasi pölynimureita ovelta ovelle -myyjänä. Iltapäivälehti tuntee myös vahingoniloa siitä, että Spice Girls -yhtyeestä megatähdeksi noussut Victoria Beckham näytteli spermaa rullaluistimilla tanssien BBC:n seksivalistusohjelmassa.

Eikä tässä kaikki! Tv-sarjasta Mad Men tuttu John Hamm toimi aikaisemmin pornoelokuvien lavastajana - ei kuitenkaan itse akteissa, IS jaksaa muistuttaa. Toimintatähti Sylvester Stallone puolestaan "likasi kätensä vaatimattomalla reilun dollarin tuntipalkalla" eläintarhassa, leijonahäkkien siivoojana. Myös Brad Pitt haki vauhtia näyttelijäuraansa eläimeksi pukeutuneena. Hän esitti kanaa ravintolassa. Terveellisistä elämäntavoista tunnetun Madonnan häpeäpilkuksi taas mainitaan donitsien myyminen.

Myyntityö ei muutenkaan nouse lehden arvostuksessa korkealle. Koomikko Jerry Seinfeld "ajautui rahapulassa" puhelinmyyjäksi, kauppaamaan hehkulamppuja, näyttelijä Johnny Depp yritti puolestaan kaupata kuulakärkikyniä. James Bondin valkokankaalle tuonut Sean Connery on saanut "kummallisten pestien" listalleen työt hengenpelastajana, maitomiehenä ja ruumisarkkujen kiillottajana.

Sokerina pohjalla mainitaan näyttelijä Matthew McConaugheyn työ nuorena vaihto-opiskelijana, jossa hän joutui peräti "tekemisiin ulosteen kanssa". Hänen työnkuvaansa kuului nimittäin kanankakan lapioiminen. Voi, tätä häpeän määrää!

Itse en näkisi rehellisessä työnteossa mitään väheksyttävää. Sitäpaitsi kaikki edellä mainitut henkilöt ovat nykyään ammattiesiintyjiä tai -näyttelijöitä. Heille ei minkään inhimillisen pitäisi olla vierasta. On sitä tehty maailman sivu hurjempiakin hommia. Itse olen työskennellyt opiskeluaikoina Servillä siivoojana ja kerännyt Tukholmassa huoltomiehenä jätteitä. Urani paskantonkijana päättyi toimitussihteerin työhön 7 päivää -lehdessä, jossa tulikin lapioitua sontaa lukijoiden niskaan oikein huippuliksalla. Joidenkin mielestä se oli jotenkin hohdokkaampaa kuin itsensä sotkeminen fyysisessä työssä.

+ + + + + + + + +

Viidakon tähtösten voittaja on sitten valittu, mikä ei voisi meikäläistä enää vähempää kiinnostaa. Menetin jo edellisviikolla yöuneni, kun kuuntelin finaalista pudonneen Sanna Suutarin uhoa omasta comebackistaan. Millähän rintamalla tämän paluu juorulehtien otsikoihin sitten tapahtuu? Iskeekö alunperin Mika Häkkisen salarakkaana tunnetuksi tullut turhake kyntensä seuraavaksi johonkin toiseen formulakuskiin? Onko vaaravyöhykkeessä Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, varikolla huiliva Heikki Kovalainen vaiko potentiaali maailmanmestari Nico Rosberg? Tätäkö varten 37-vuotias Suutari kävi rasvaimussa sekä korjaamassa tissejään ja alapäätään? Varjelkoon joku formulatähtiämme!

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit