Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile   ILEN HAJATELMAT

 

Mielikuvia ja grillausta v-tyyliin

EU-vaalit olivat pitkälti mielikuvavaalit. Siksi äänestysprosenttikin jäi odotetusti taas alhaiseksi. Ne, joita päätöksenteko Brysselin malliin ei kiinnosta, jättivät tyystin äänestämättä, suuri osa muista taas valitsi mielestään edustavimman ehdokkaan Suomen mannekiiniksi Eurooppaan. Alexander Stubbin nostivat ääniharavaksi hänen siisti ja urheilullinen ulkoasunsa sekä hänen monipuolinen ja sujuva kielitaitonsa eikä niinkään kokoomuslaisuus.

En voinut välttyä kuulemasta torikahvilassa kahden eläkeläismummon keskustelua vaalien alla. Heidän mielestään Suomen nuoriso on vieraantunut politiikasta. Heidän mukaansa nuoret äänestävät vaaleissa aina ehdokasta, joka on parhaimman näköinen. Lisäksi kepulaiset ovat tarkoituksellisesti hämärtäneet aatteellisia lähtökohtiaan muuttamalla nimensä Suomen Keskustaksi. "Vanha Maalaisliitto olisi ollut parempi ja paljon kuvaavampi", toinen keskustelijoista havainnollisti. "Nyt nuoret luulevat äänestävänsä näitä city-juppeja, vai mitä ne ovat, eivätkä tajua, että eiväthän ne lainkaan aja meidän kaupungissa asuvien eläkeläisten etuja!" Olen mummojen kanssa samaa mieltä ainoastaan ensimmäisestä väittämästä, ja siinäkin hyvin varauksellisesti.

Edustuskelpoisuus on toki tärkeää maailmalla, ja siinä me suomalaiset olemme toki petranneet paljon, vaikka esimerkiksi urheilutähtien urvahtelut ulkomaalaisille toimittajille naurattavatkin yhä. Jääkiekkoilija Petri Kontiolan englanninkieliset "En tiedä" -vastaukset ehtivät saavuttaa YouTubessa jo samanlaisen legandaarisen statuksen kuin Kimi Räikkösen vessassakäyntikommentti, kunnes mies pyysi tshekkiläiseltä naistoimittajalta anteeksi käytöstään ja selitti vastausten menneen puhtaasti turhautumisen piikkiin.

Kyllähän kansainväliset urheilutähtemme nykyään jo kieliä osaavat, mutta ulkomaalaisten urheillutoimittajien kysymykset ovat välillä yhtä pinnallisia kuin omiemmekin. Siinä missä vastausten, voisi myös kysymysten arsenaalia hieman laajentaa. Kaikkein naurettavimpia episodissa olivatkin ne suomalaiset urheilutoimittajat, jotka ylpeilivät Kontiolan "tylyttäneen" tshekkitoimittajaa.

Mitä tulee vielä EU-vaaleihin, ehdokkaissa oli kyllä kaiken maailman räpeltäjiä joukossa. Yle haastatteli kaikkia ehdokkaita Meppigalleriassaan ja takasi jokaiselle vähintään neljä minuuttia haastatteluaikaa. Yhteen valinnaiseen kysymykseen ehdokkaan piti vastata valitsemallaan vieraalla kielellä. Jos joillekin ehdokkaille tuotti vaikeuksia tuo vieraalla kielellä vastaaminen, niin kyllä näytti tuottavan omalla kotimaisellakin vastaaminen. Osa ei osannut edes kertoa, miksi oli yleensä asettunut ehdokkaaksi. Ehdokkaiden haastattelut ovat nähtävissä vielä Ylen Areenassa ja parhaat palat YouTubessa hakusanalla Meidän Mepit.

+++ +++ ++++

Stand up -komiikan räävittömäksi pikkuserkuksi luonnehdittu roastaus tekee hiljalleen tuloaan Suomeen. Jenkeissä äärimmäisen suosion saavuttanut komediamuoto perustuu siihen, että joku nimekäs, mutta kovanahkainen julkkis asettuu yleisön eteen ystäviensä ja julkkiskollegoidensa pilkattavaksi. Pilkka en ehkäpä vielä liian lievä ilmaus - kyse on pikemminkin pahimman alatyylin v-sanallisesta tykityksestä, jossa mikään edes yksityiselämän puolelta ei ole pyhää. Suomeksi roastaus tarkoittanee jonkin sortin grillaamista elävältä.

Näyttelijä Ilari Johansson teki jo lajityypin tunnusteluja televisiossa, mutta nyt roastauksen yhtenä puuhamiehenä toimii talousrikollisuuden lavahuumoriin vaihtanut, lihavanpulskea Miika Pettersson. Hän jyrähtää, että stand up ja siinä imussa roastaus on keskittynyt liiaksi yhden miehen, Sami Hedbergin Showhouse-yrityksen ympärille. Pettersson on itse Suomen Komiikkateollisuuden palveluksessa, joka taas järjestää roast-iltoja helsinkiläisessä ravintolateatteri Apollossa Showhousen kieltäydyttyä niistä. Pettersson vertaa Hedbergin ja Showhousen toimintaa syöpäkasvaimeen. Rajusti sanottu, mutta kuuluu roastauksen tyyliin.

Viime viikonloppuna Apollon lavalla grillattavana oli persujen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Parhaat kylkipalat ritilältä ovat varmaan jo netissä nähtävissä. Pelkäänpä pahoin, ettei yksikään ohjelmassa lausutuista herjoista kerta kaikkiaan kestäisi päivänvaloa Omalähiön kaltaisessa asiallisessa lehdessä.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit