Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Vicky


Vicky Rosti - 40 vuotta taiteilijaelämää

Virve "Vicky" Rosti on ollut maamme eturivin naislaulajia jo usean vuosikymmenen ajan. Hänen uransa starttasi toden teolla toukokuussa v.1974, jolloin hän osallistui Suomen Iskelmälaulumestaruuskilpailuun, minkä tuolloin 15- vuotias Rosti voitti. Samana kesänä hän oli mukana Danny -showssa, "In the rock". Alkuvuodesta 1975 oli ensimmäisen levytyksen aika ja ilmestyi single "Siinä ruutia on kun rakastun" ja singlen kääntöpuolella oli "Kun Chicago kuoli"(Paper Lace-yhtyeen "The Night Chicago Died"), minkä Virve nimenomaan halusi levyttää. Kesäkuussa 1975 kääntöpuoli nousikin listaykköseksi ja pysyi kärjessä 12 viikkoa. Siitä alkoi Virven ura urkenemaan. Hittiputki sai jatkoa mm. "Tuolta saapuu Charlie Brown", "Näinkö meille aina täällä käy", "Oon voimissain" ja v.1987 Euroviisu-edustajana "Sata salamaa"-kappaleella. Vuodesta 1991 hän oli perustamassa Menneisyyden Vangit- yhtyettä, joka onkin keikkaillut aina näihin päiviin asti. Pääasiassa Virve on tehnyt viime vuodet keikkaa Virve Rosti & Toyboys bändinsä kanssa.
Tänä keväänä hänet nähtiin tv:ssä suositussa Tähdet,tähdet-ohjelmassa.

Millainen fiilis tuosta ohjelmasta jäi, Virve Rosti?
- Se projekti alkoi jo vuosi sitten. Sain kuulla, että tällainen juttu on tulossa ja mua pyydettiin mukaan. Se oli aika rankkaa meikäläiselle, joka on tottunut siihen "vedät vaan nuo Kun Chicago kuoli ja Charlie Brownit". Joutui opettelemaan kaiken maailman juttuja. Aina kun suora lähetys loppui sunnuntaina niin tiistaina ja keskiviikkona se jatkui meidän osalta ja oli inserttien teko. Torstaina kaikki tavattiin ja vedettiin se tuleva sunnuntain kuvio läpi. Sunnuntaipäivä oli aamusta iltaan touhua.
- Omaan suoritukseen olen tyytyväinen, varsinkin siihen oopperajaksoon. Tosin en tiennyt, mitä kaikkea muuta se vaatii. Olisin voinut olla vieläkin parempi, jos olisi tiennyt etukäteen mikä tämä ohjelma tulee olemaan.Etukäteen oli toki musatyylit selvillä. Sitten kun tipuin, kävin Kanarialla tekemässä kolme keikkaa. Oli etukäteen sovittu, että ne keikat teen jos putoan.

Sullahan tulee ensi syksynä 40-vuotis taiteilijajuhla eteen. Mitäs kaikkea se pitää sisällään?
-Lähden juhlakiertueelle loppuvuodesta Jean S:n kanssa. Heistä on tullut mulle ystäviä tuon UIT:n myötä. Tuolle kiertueelleni on sovittu muistaakseni 15 keikkaa. Sitten teen Jean S:n kanssa yhteisbiisin, "No mitä pidit?", mikä kertoo mun 40- vuotisesta urasta. Keikkoja tehdään Espanjaa myöten.

Siis uusi biisi ilmestyy. Entä tuleeko uutta materiaalia albumin muodossa, tai kokoelmalevyä niinkuin tasavuosia juhlistaessaan artisteilta tuppaa tulemaan?
-Kokoelmalevyä ei tule, mutta uusi levy tulee. Oon tehnyt sitä jo kolme vuotta. Jumankauta, se on kestänyt ja kestänyt sen teko ja toivon, että kesäkuussa se vihdoin ilmestyisi. Kaikki on uutta materiaalia. Matti Mikkola on koonnut yhtyeen studiota varten ja siellä on kaikenlaista soittajaa. Single pitäisi ilmestyä ennen kesäkuuta. Sitä ei ole vielä valittu, mutta arvelisin sen olevan nimeltään "Avara luonto".

Entä mitäpä kuuluu Menneisyyden Vangeille? Keikkoja ei tehdä v.2014 aikana yhden yhtä. Mikä on tilanne tulevaisuudessa?
-Menneisyyden Vankeja ei ole lopetettu vaan bändi on tämän vuoden tauolla. Se on laitettu telakalle. Vuonna 2015 taas tehdään keikkaa Menneisyyden Vankien kanssa.

Vieläkö sulla on muistikuvia eka levyn teosta v.1975?
-Voi helevettiläinen, siitä on jo lähes 40 vuotta. Ei mulla muita sen kummempia muistikuvia ole paitsi törmäsin kaupassa vanhaan rouvaan, joka sanoi mulle: " Minun veljeni oli miksaamassa sinun levyäsi silloin, kun se "Kun Chicago kuoli" tehtiin. Tiedätkö mitä sinä olit sanonut, kun kuulit sen ensimmäisen kerran? Olit sanonut että "miten minä voin laulaa tuon".

Onko ensimmäisestä keikkakesästäsi v.1975 muistikuvia?
-On, silloin me pyörittiin Danny-showssa ja se bändi, Made in Finland oli hirveä ja maailman pahin bändi. Mulla tuli siitä bändistä traumat miehiä kohtaan kolmeksi vuodeksi. Oli kyllä kivaa aloittaa ura, kun porukkaa oli järkyttävän paljon keikoilla. Teki mitä vaan, niin jengi oli kädet pystyssä.Poppikoulun ABC oli, kun meni Danny-shown esiintyjäksi.Ei tarvinnut ostaa mitään kamoja tai busseja. Pyörit siellä mukana ja lauloit vaan ja jengiä on paljon. Kaikki oli hyvin hoidettu. Kova oli koulu. Mä esiinnyin 8 minuuttia illan aikana eli kolme biisiä. Sen lisäksi piti siivota bussi ja laittaa kaikkia taustavaloja, tehtiin kaikkea mahdollista työtä.

Entäs Virve Rosti & Toyboys? Heidän kanssaan olet tehnyt keikkaa viime ajat.
-Toyboys on mulle erittäin hieno bändi ja saan vihdoin toteuttaa kaikkia musiikillisia haaveita. Hitsi, ne tekee kaiken mun eteen ja kaiken niinkuin mä haluan. Tokihan keikoilla me soitetaan kaikki mun hittibiisit, mutta myös erilaistakin musaa,mistä mä oikein nautin, esim. "Peace of my heart" tai Tina Turnerin "Nutbush City Limits".

Mikä sun omista biiseistä on sulle henkilökohtaisesti tärkein?
-Ne muuttuu tilanteiden mukaan, mutta kun katsoo 40 vuotta taaksepäin niin "Oon voimissain". Se on sellainen biisi, johon mä kompastun joka kerta, kertoo mun elämästä, ja välillä muidenkin. Se on sellainen voimaannuttava biisi.

Pitkä ura takana, mutta onko vielä jotain sellaista musiikin saralla, mitä haluaisit tehdä?
-On. Tuo Tähdet tähdet oli sellainen mitä olin halunnut tehdä ja nyt sen sain tehdä. Jonkun musikaalin haluaisin tehdä ehdottomasti. Olin siinä UIT:ssa sekä Valkeakosken Kesäteatterissa niin se oli tosi kivaa. Meillä onkin Heikki Paavilaisen kanssa suunnitelma, että jonain päivänä tehdään musiikkiteatteria tai musikaalia.

Teksti: Vesa Kontiainen

 

 


Ajankohtaista -arkisto