Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Vintage
Näytöksessä nähtiin Konttiin lahjoitetuista asuista kasattuja, värikkäitä vintageasukokonaisuuksia


Vintage vei Launeen Kontilla

Launeen Kontti otti muutaman vuosikymmennen loikkauksen taaksepäin tiistaina, kun kierrätystavaratalossa järjestettiin Vintagen viemää -tapahtuma. Ohjelmassa oli vintage-henkinen muotinäytös, jonka jälkeen kaikki esityksessä nähdyt 50-80-lukujen asut olivat myytävänä liikkeessä.

Tapahtuman aikana Kontissa oli myynnissä laaja valikoima myös muuta menneiden aikojen muotia ja tavaraa. Tapahtuman järjestänyt Koulutuskeskus Salpauksessa visuaalista markkinointia eli somistusta opiskeleva Mari Pietilä toteutti muotinäytöksen ammattitutkintonsa päättötyönä.
- Ajatus vintageaiheisesta muotinäytöksestä lähti eräästä Konttiin lahjoitetusta asusta. Sen kangas ja leikkaus kiehtoivat kauneudellaan, Pietilä kertoo.

Pietilä aloitti tapahtuman suunnittelun ja kasaamisen viime lokakuussa. Hän suunnitteli myös muotinäytöksen asukokonaisuudet itse, mutta talkootyönä toteutettuun näytökseen tarvittiin myös asiantuntija-apua.
- Olen käyttänyt asiantuntijoiden apua näytöstä suunnitellessani ja hankkinut tietoja museoista ja vaatteiden valmistajilta esimerkiksi vaatteiden ikään liittyen. Näytös toteutettiin talkootyönä ja olenkin kiitollinen niille kymmenille ihmisille, jotka ovat minua hyväsydämellisesti auttaneet, Pietilä kiittelee.

Esimerkiksi esityksen mallit olivat Pietilän oman tuttavapiirin lisäksi haalittu kasaan sosiaalista mediaa hyödyntäen.
- Laitoin vienon pyynnön eräälle fiftari- ja vintageasioista kiinnostuneiden sivustolle Facebookissa, ja minulla oli jo samana iltana kasassa 13 mallia esitystä varten.

Kaikki näytöksessä nähdyt vaatteet ovat tulleet Kontille lahjoitettuina, ja niitä oli korkeintaan vähän siistitty.
Kierrätysajatus oli oleellinen osa tapahtuman teemaa.
- Mielestäni on hullua heittää kestämään tehtyä vaatetta roskiin, mieluummin muokkaa siitä omanlaisensa.

Vintage- ja kierrätysteemat tuntuvat olevan tällä hetkellä nosteessa. Pietilän mielestä se on vain positivinen asia.
- On hieno homma, että monet ihmiset ovat ottaneet tällaisen asian omakseen ja todenneet, että vanhatkin vaatteet ja tavarat voivat olla tyylikkäitä ja hienoja.

Viime kesästä asti Kontilla työskennyt Pietilä on itsekin vintageharrastaja, joten inspiraatiota tapahtuman järjestämiseen ei tarvinut etsiä merta edempää.
- Vanhat autot, tavarat, vaatteet ja rock n`roll on kuuluneet elämääni pienestä pitäen. On ollut ihanaa suunnitella ja toteuttaa tätä, koska teema on niin lähellä sydäntä, Pietilä kertoo.

Hienosti sujuneen näytöksen jälkeen Pietilä ei vielä ollut uskoa, että projekti alkaa todella lähennellä kalkkiviivoja.
- Ehkä se huomisen työpäivän aikana iskee tajuntaan, kertoo helpottunut, mutta myös hieman haikea Pietilä.


Kontilla tapahtuu

Konttipäällikkö Rainer Ihatsu oli erittäin tyytyväinen Pietilän järjestämään tapahtumaan ja sen kautta Launeen Kontin saamaan ylimääräiseen huomioon.
- Visuaalinen markkinointi sopii meidän teemaamme erittäin hyvin, ja oli hienoa että Mari keksi järjestää tällaisen tapahtuman myymälässämme.

Kontin henkilökunta on ollut järjestäjän apuna ja tukena projektin alusta asti.
- Kun esimerkiksi sopivan oloisia vaatteita on tullut lahjoituksina, niin olemme laittaneet niitä sivuun jemmaan Marin tutkittaviksi.

Vintage2
- Hienoa työtä olet tehnyt ja ison tapahtuman saanut järjestettyä, kiitteli konttipäällikkö Rainer Ihatsu tapahtuman järjestänyttä Mari Pietilää.

Kontilla järjestetään muutama tapahtuma vuodessa. Seuraava avoin tapahtuma tulee olemaan myynnin ammattitutkintoa suorittavien opiskelijoiden kesäkuussa järjestämä kesätapahtuma. Tilaisuuden ohjelma on vielä auki, mutta siitä tullaan tiedottamaan myöhemmin.
- Tämä vintagetapahtuma toi tänne selvästi lisää väkeä ja huomiota. Haluamme jatkossakin esitellä tilaisuuksien kautta kaikkea mitä meiltä täältä löytyy, sekä myös nostaa kierrätysteemaa esiin.


Mikä Kontti?

Kontti on Punaisen Ristin kierrätystavaratalo, jossa myydään vain lahjoituksena saatua ehjää ja puhdasta tavaraa. Lahden Kontin tuloksesta puolet käytetään paikalliseen piiritoimintaan, 25% tilitetään SPR:n katastrofirahastoon ja toiset 25% käytetään Kontti-toiminnan kehittämiseen.

Kontti on myös monimuotoinen työyhteisö, joka tarjoaa tuettuja työpaikkoja pitkään töitä etsineille. Tavoitteena on työntekijöiden työelämävalmiuksien paraneminen työsuhteen aikana.

-Mikko Blomberg-


Ajankohtaista -arkisto