Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

Potkuja ja pätkivää streamia

Kotoinen veikkausliiga on on alkanut vauhdikkaasti. Jo kaksi valmentajaa on saanut mononkuvan persuksille, vaikka liigaa on pelattu vasta muutama hassu kierros. Toisaalta kyseessä on kaksi valmentajaa, joiden arveltiinkin ensimmäisinä lähtevän, jos peli ei ala heti luistaa. Ex-kyykkäläisen Esa Pekosen lähtöön liittyy ikävä episodi, jossa Pekosen vaimoa oli katsomossa tönitty ja ja lastakin kiusattu.

On täysin ymmärrettävää, että Pekonen tästä tuohtui. Täysin asiatonta käytöstä, jota ei voi sallia. Ymmärrän, että omaa joukkuetta kannustetaan koko sydämestä, mutta tälläinen käytös valmentajan perhettä kohtaan on silkkaa idiotismia. Toivottavasti kyseiset tyypit osaavat edes hävetä. Ikävä kyllä luulen, ettei näin ole, vaan kaverit pitävät itseään suurinakin sankareina ja futiskulttuurin ylläpitäjinä.

Toiset potkut sai HJK:n Sixten Boström, hänkin muuten aikoinaan Kuusysissä pelannut veijari. Suuri ja mahtava Klubi rämpi kolme viimeisintä matsiaan, joista kertyi kokonaista yksi piste. Se oli viimeinen pisara seurajohdolle, joka pikapikaa vapautti Boströmin tehtävästään. Jo viime kesänä Klubin pudottua virolaisporukalle europeleissä, Boströmin päätä vaadittiin vadille. Hyvä loppukausi mestaruuksineen pelasti Sikun jatkon, mutta nyt ei pelastusta enää löytynyt, vaan lähtö tuli. 

Tilalle Klubi sai kovan kaverin, sillä vaativan tehtävän otti haltuunsa Hongan aikaisemmin vapauttama Mika Lehkosuo. Mielenkiintoista nähdä, mihin Lehkosuo Klubin materiaalilla yltää ja löytyykö Lehkosuonkin ahterista mononkuva, jos HJK ei mestaruutta tänä vuonna voita?

FCL

FC Lahden kauden alku on ollut mukavan duurivoittoinen. Kaikki kärkimiehet eli Tuco, Rafael ja Shala ovat saaneet maalihanansa jo tässä vaiheessa kautta auki, joten apinoita ei ole kenellekään jäänyt selkään roikkumaan. Itse olen päässyt seuraamaan matseja vasta muutaman ja nekin Veikkaus-TV:n pätkivän lähetyksen kautta, joten mitään suuria analyysejä ei pelaajista tai pelitavasta voi vielä tehdä.

On muuten harmi, ettei veikkausliigaa voi seurata normi-TV:stä normikanavilta.  Olisi voinut kuvitella, että esim. Yleä olisi kiinnostanut näyttää suomalaista jalkapalloa, sen sijaan, että nyt kanavalla pyörivät mallia "ketä kiinnostaa"- tyyliset lentopallo- ja salibandyliigat. Onhan kyse kuitenkin maailman ykköslajista, Kuningas Jalkapallosta. Rahasta ei homma voi jäädä kiinni, siitä pitää huolen Yle-vero, joka kerää rahat suomalaisten taskuista tehokkaasti ketään säästämättä. 

Vai kävikö niin, että veikkausliiga hinnoitteli tuotteensa selkeästi yläkanttiin ja käteen jäikin vain Veikkaus-TV ja pätkivät streamit? Jos näin on, niin iso kasa risuja veikkausliigan markkinamiehille, sillä kyllähän näkyvyys olisi ihan eri luokkaa, jos Yle näyttäisi vaikkapa edes ottelun viikossa kanavillaan. Toivotaan, että jossain vaiheessa näin vielä kävisi.

Tällä viikolla kohdataan SJK kahdesti. Ensimmäinen peli on Suomen Cupin puolivälierä ja sunnuntainen kotipeli normi-liigamatsi. Eli sunnuntaina kaikki hiihtikselle kannustamaan Kuhnurit voittoon, ennen kuin pääkatsomo lopullisesti romahtaa niskaamme. Oi Lahti on!

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit