Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

Potkuja ja pätkivää streamia

Kotoinen veikkausliiga on on alkanut vauhdikkaasti. Jo kaksi valmentajaa on saanut mononkuvan persuksille, vaikka liigaa on pelattu vasta muutama hassu kierros. Toisaalta kyseessä on kaksi valmentajaa, joiden arveltiinkin ensimmäisinä lähtevän, jos peli ei ala heti luistaa. Ex-kyykkäläisen Esa Pekosen lähtöön liittyy ikävä episodi, jossa Pekosen vaimoa oli katsomossa tönitty ja ja lastakin kiusattu.

On täysin ymmärrettävää, että Pekonen tästä tuohtui. Täysin asiatonta käytöstä, jota ei voi sallia. Ymmärrän, että omaa joukkuetta kannustetaan koko sydämestä, mutta tälläinen käytös valmentajan perhettä kohtaan on silkkaa idiotismia. Toivottavasti kyseiset tyypit osaavat edes hävetä. Ikävä kyllä luulen, ettei näin ole, vaan kaverit pitävät itseään suurinakin sankareina ja futiskulttuurin ylläpitäjinä.

Toiset potkut sai HJK:n Sixten Boström, hänkin muuten aikoinaan Kuusysissä pelannut veijari. Suuri ja mahtava Klubi rämpi kolme viimeisintä matsiaan, joista kertyi kokonaista yksi piste. Se oli viimeinen pisara seurajohdolle, joka pikapikaa vapautti Boströmin tehtävästään. Jo viime kesänä Klubin pudottua virolaisporukalle europeleissä, Boströmin päätä vaadittiin vadille. Hyvä loppukausi mestaruuksineen pelasti Sikun jatkon, mutta nyt ei pelastusta enää löytynyt, vaan lähtö tuli. 

Tilalle Klubi sai kovan kaverin, sillä vaativan tehtävän otti haltuunsa Hongan aikaisemmin vapauttama Mika Lehkosuo. Mielenkiintoista nähdä, mihin Lehkosuo Klubin materiaalilla yltää ja löytyykö Lehkosuonkin ahterista mononkuva, jos HJK ei mestaruutta tänä vuonna voita?

FCL

FC Lahden kauden alku on ollut mukavan duurivoittoinen. Kaikki kärkimiehet eli Tuco, Rafael ja Shala ovat saaneet maalihanansa jo tässä vaiheessa kautta auki, joten apinoita ei ole kenellekään jäänyt selkään roikkumaan. Itse olen päässyt seuraamaan matseja vasta muutaman ja nekin Veikkaus-TV:n pätkivän lähetyksen kautta, joten mitään suuria analyysejä ei pelaajista tai pelitavasta voi vielä tehdä.

On muuten harmi, ettei veikkausliigaa voi seurata normi-TV:stä normikanavilta.  Olisi voinut kuvitella, että esim. Yleä olisi kiinnostanut näyttää suomalaista jalkapalloa, sen sijaan, että nyt kanavalla pyörivät mallia "ketä kiinnostaa"- tyyliset lentopallo- ja salibandyliigat. Onhan kyse kuitenkin maailman ykköslajista, Kuningas Jalkapallosta. Rahasta ei homma voi jäädä kiinni, siitä pitää huolen Yle-vero, joka kerää rahat suomalaisten taskuista tehokkaasti ketään säästämättä. 

Vai kävikö niin, että veikkausliiga hinnoitteli tuotteensa selkeästi yläkanttiin ja käteen jäikin vain Veikkaus-TV ja pätkivät streamit? Jos näin on, niin iso kasa risuja veikkausliigan markkinamiehille, sillä kyllähän näkyvyys olisi ihan eri luokkaa, jos Yle näyttäisi vaikkapa edes ottelun viikossa kanavillaan. Toivotaan, että jossain vaiheessa näin vielä kävisi.

Tällä viikolla kohdataan SJK kahdesti. Ensimmäinen peli on Suomen Cupin puolivälierä ja sunnuntainen kotipeli normi-liigamatsi. Eli sunnuntaina kaikki hiihtikselle kannustamaan Kuhnurit voittoon, ennen kuin pääkatsomo lopullisesti romahtaa niskaamme. Oi Lahti on!

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit