Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

Lätkäfinaalien tuomarilinja puhuttaa

Kotoisessa liigassa pelataan mielenkiintoisia finaaleja, joissa pelaavat ylivoimaisesti liigan kaksi parasta joukkuetta. Ottelut ovat olleet klassisia yhden maalin pelejä, joissa sattumalla ja onnellakin on oma tärkeä osansa. Sen vuoksi on ollut ikävä seurata, kuinka tuomarit ovat nousseet ratkaisijan rooliin parissa ottelussa. Varsinkin ottelu neljän jatkoaikamaali olisi ehdottomasti pitänyt hylätä. Maali, jossa Plihal ajoi Rynnäksen päälle aiheuttaen maalin synnyn olisi jokaisessa runkosarjapelissä varmuudella hylätty. Nyt se saattaa olla juuri se maali, joka varmistaa Tapparalle mestaruuden. Ei hyvä!

Koko tuomarilinja on runkosarjasta muuttunut erittäin sallivaksi. Nyt sallitaan poikittaiset selkään, selkeä kahvaaminen ja estäminen, jotka normipeleissä tylysti vihellettiin pois. Ymmärrän kyllä, etteivät tuomarit halua ratkaista peliä viheltämällä jäähyjä ns. pikkujutuista, mutta ihan uskottavuuden nimissä, jonkinlainen yhtenäinen linja olisi suotavaa.

Itse peleistä täytyy sanoa, että vaikka en ole kummankaan joukkueen kannattaja, on finaaleja aina ilo katsoa. Jos marraskuisessa runkosarjaväännössä ei kiimaa löydykään ja peli vaikuttaa lähinnä sunnuntaihöntsältä , niin näistä finaaliotteluista sitä voittamisen kiimaa sitten löytyykin vaikka muille jakaa. Vaikka Tapparalla onkin perjantaina jo toinen ottelupallo, niin ennustan, että ottelusarja tulee etenemään legendaariseen game seveniin ja Kärpät tulee viemään kannun hurmioituneen Raksilan hajotessa lopullisesti käsiin.

Koskahan muuten näemme seuraavan kerran Lahden jäähallissa näitä hienoja finaalitunteita?

FCL

FC Lahti vuoristoradalla

Lahden futisylpeys FC Lahti on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Plakkarissa on ihan ok-suoritus eli tasapeli Myllykoskella, loistava voitto kotona mestarisuosikki HJK:sta ja tappio Jarolle Pietarsaaressa. Pietarsaari tuntuu jostain syystä olevan Lahdelle paha paikka, sillä kaikilla on varmasti muistissa viimekesäinen rökäletappio 7-1 kyseisessä kaupungissa.

Pääsiäislauantaina nähtiin sitten sitä parempaa Lahtea, kun HJK saapui Hiihtikselle. Ottelu keräsi paljon katsojia ja kun ottaa huomioon, että peli pelattiin huhtikuussa, niin voidaan sanoa, että katsojiahan oli vallan runsaasti. Voin kuvitella, että Lahden toimistolla on jälkikäteen harmiteltu, ettei HJK-peliä saatu keskikesälle, sillä sama peli paremmissa olosuhteissa keräisi helposti yli 6000 katsojaa. Tietenkin sillä edellytyksellä, että Lahti taistelee kärkisijoista. Kolmen pelin jälkeen on kuitenkin selvää, että Korkeakunnaksella on käsissään joukkue jolla voi taistella Veikkausliigan kärkisijoista ja jokaista ottelua voi ja pitääkin lähteä voittamaan.

Sarja jatkuu kiivaalla tahdilla lähiviikkoina. Sunnuntaina Kuhnurit matkustaa Kuopioon, jossa paikallinen palloseura on aloittanut kautensa kehnosti pitämällä tällä hetkellä perää ilman pisteitä. Lahdelle tästä vähemmän kuin kolme pistettä olisi selkeä pettymys. Myös Suomen Cup jatkuu puolivälieräotteluilla 30.4. joissa Lahden vastustajaksi arvottiin SJK. Tästä jatkoon ja Euroopan kentät ovat taas askeleen lähempänä.

Seuraava kotimatsi on 4.5., kun vastustajaksi liigassa saapuu kukapa muu kuin samainen SJK. Seinäjokiset on yllätysvalmis porukka, mutta uskon Lahden raapivan tästäkin kolme pistettä plakkariin. Eli vaatimattomasti odottelen Lahden voittavan seuraavat kolme otteluaan. Jokohan lähti meikäläiseltä mopo keulimaan?

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit