Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Trumpetti soi ja peruskivi muurattiin

Liipola-Kaikiharjun koulun oppilaat ja Kallion päiväkodin lapset olivat kirkkaan kevätauringon paisteessa todistamassa perjantaina 4.4.2014, kun uuden koulun ja kokonaisuudessaan monitoimitalon perustaan muurattiin teräksinen lieriö. Uusi ja aikaisempaa ehompi koulu ottaa vastaan nyt valkoisissa parakeissa koulutyötään tekevät koululaiset syksyllä 2015. Koulutilat ovat koulupiirijaon mukaan 1.- 4.luokkalaisille. Uudet koulutilat on varattu 160 oppilasta varten. Päiväkotipaikkoja on 125:lle lapselle, joista osaa käyttää aamu- ja iltapäiväkerholaiset. Luokkahuoneita on kahdeksan ja kolme erityisopetustilaa.

Liipola
Liipola-Kaikuharjun koulun rehtori Maritta Turunen, oik, kertoi, että peruskiven muuraus on historiallinen, perinteinen tapa. Hän ja Kallion päiväkodin esikoululaiset Venla Laine ja Nils - Erik Lindblom laittoivat ensinnä teräslieriöön vähän euroja ja 4.4.2014 ilmestyneen Etelä - Suomen Sanoman. Lieriö laskettiin peruskiven sisälle ja päälle laitettiin muurauslaasti muiden rakennuksen suunnitteluun ja rakentamiseen osallistuneitten kanssa.

Tilaisuuden juonsi rehtori Maritta Turunen, joka kertoi muutamin sanoin kuulijajoukolle peruskiven muurauksen historiallista taustaa ja nykyisin valkoisissa parakkiluokissa työskentelevien lapsista ja opettajien, jotka ovat innokkaasti suunnitelleet tulevan talonsa tiloja ja niiden käyttöä. Puumerkkinsä ovat suunnitteluun antaneet myös 5. - 6. luokkien oppilaat, jotka opiskelevat Salinkallion koulussa tulevaisuudessakin. Perjantai-aamun tilaisuudessa oli mukana lasten suorittamaa ohjelmaa. Lahden kaupungin tervehdyksen toi kansanedustaja, Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari, joka on itsekin aloittanut koulutaipaleensa 1970-luvulla Liipolan ala-asteen ruskeassa parakkiluokassa. Nykyisissä parakeissa opiskellaan 18 opettajan johdolla.

Sivistystoimen toimialajohtaja Maritta Vuorinen ja Lahden Tilakeskuksen toimitilajohtaja Mauri Koistinen olivat todistamassa tällä vuosikymmenellä harvinaista tapahtumaa, jo toisen monitoimitalon peruskiven muurausta. Jalkarannan puretun ala-asteen tilalle rakentuva talo valmistuu myös syyslukukauden 2015 alkuun mennessä. Molemmat 1970-luvulla rakennetut koulutalot on jouduttu purkamaan kosteus ja homevaurioitten takia.

Koistinen kertoi myöhemmin puhelinkeskustelussa, että monitoimitaloon tulee Lahden Aterian jakelukeittiö. Ainakin eteläistä Lahtea palvelevalle aluekeittiölle on varattu tontti kaupungin omistamalla alueella Ajokatu 5:ssä. Kaupunginhallitus käsitellee rakennussuunnitelmaa huhti- toukokuussa.

Rakennusyhtiö SRV Oyj:n asunto- ja alueliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen kertoi tervehdyspuheessaan, että yhtiö on saanut Lahden kaupungin rakennussopimuksen ohella runsaasti ehdotuksia koululta Liipolan monitoimitalon suunnitteluun. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Matti Sten arkkitehtitoimisto Aarne Boehm Oy:stä.

Peruskiven muuraustilaisuudessa oli läsnä tulevia nuoria käyttäjiä sekä alueen asukkaita. Nuutinen totesi, että yritys on suurella huolella ja mielenkiinnolla toteuttamassa tätä monitoimitaloa, missä on suunniteltu kustannustehokkaasti sivistystoimen koululaisten ja päiväkotilasten sekä kirjaston tarvitsemat käytännölliset tilat yhdistettynä oppilas- ja terveyshuollolle tuleviin tiloihin. Liiipolan monitoimitalon toivotaan olevan alueen asukkaitten olohuone.

Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto