Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

nainen kuulemma käyttää pehmeitä arvoja.tehdessään päätöksiä johtaessaan minisreriötä.kun vr paloitellaan missä näkyy tämä pehmeys. 18.09.2017 07:54
hajuherkkyys naisilla kääntyy eduksi. on jälleen yksi syy laistaa työtehtäviä. on ne käsitykset nurinkuriset valtakunnassa.miehillä haisevakin työ on kelvattava. 11.09.2017 08:50
feministit marssi naisten oikeuksien puolesta.mutta kyky hoitaa osuutensa työssä unohtui.samoin vastuu ja velvollisuudet.sama toistuu jatkuvasti. 04.09.2017 08:25
suomi nainen esitteli kreikkalaista miestä uutisissa.kun täällä sosturva parempi. paljonko näitä tapauksia oikein on.viime vuosikymmeninä.me miehet tietenkin maksamme sitä sosturvaa.turha puhua yhteisöllisyydestä. 28.08.2017 08:59
sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile  ILEN HAJATELMAT

Kenet tyrkyistä valitsisit?

"Kell´ onni on, se onnen kätkeköön, kell´ aarre on, se aarteen peittäköön..." Jos Heikki Lampela olisi pitänyt mielessään tämän runoilija Eino Leinon ikiviisauden, hän olisi säästynyt riepottelulta julkisuudessa ja säilyttänyt maineensa vakavastiotettavana asianajajana. Viime viikkoina tuutista jos toisestakin on tulvinut uutisia Lampelan ja hänen nyt jo ex-nuorikkonsa, Danita Westphalin auvoisesta yhteiselämästä, kunnes Danita antoi juristin selän takana tiedotteen, ettei seurustelekaan tämän kanssa. Siinä ei ristikuulustelulle jäänyt sijaa. Lampela pystyi vaivoin pitämään pokkansa ja säälitteli ylimielisesti kohtaloa, johon hänen pikku armaansa oli joutunut.

Mikä ihme on saanut tänä viikonvaihteena 53 vuotta täyttävän superjuristin käyttäytymään murrosikäisen teinipojan tavoin? Samaan aikaan, kun muut raakojen henkirikosten tekijöitä puolustavat lakimiehet, Aarno Arvela ja Pekka Kivi pitävät julkisuudessa matalaa profiilia, Lampela patsastelee viihdemediassa kuin Matti Nykänen, Hannele Lauri tai Tauski konsanaan. Hänen vuolaat analyysinsä omasta rakkauselämästään ovat kuin haljuja kopioita Tommy Tabermannin lemmenrunoista. Ylikehittynyttä julkisuudenkipeyttä tukee vahvasti alikehittynyt itsekritiikki.

Lampelalla on ilmiselvästi jonkinlainen James Bond -kompleksi tai sitten hän on katsonut liikaa amerikkalaisia oikeussalidraamoja. Pienempääkin tilaisuuteen hän tälläytyy smokkiin ja esiintyy kernaasti kaunotar kainalossa ja drinkkilasi tai tuliase toisessa kädessä. Tällainenko on mies, joka voisi puolustaa myös väkivallan uhrien omaisia?

Arvio lähipiiristä paljastaa, että avioero lastentarhanopettajana työskentelevästä vaimosta toimi alkusysäyksenä Lampelan lennolle maatakiertävälle radalle. Siihen asti pitkäaikainen elämänkumppani oli pitänyt arkea yllä ja juristipuolison jalat maassa. Lampelan juuret romaanikulttuurissa ovat myös ajaneet häntä toteuttamaan unelmaa noususta köyhyydestä rikkauksiin. Menestyksen hän on saavuttanutkin, mutta ei malta olla mainostamatta sitä kaikelle kansalle.

Uuden tuttavuuden sympaattisuutta ja luotettavuutta on ollut tapana testata leikkimielisellä ja teoreettisella kysymyksellä: Ostaisitko tältä henkilöltä käytetyn auton? Heikki Lampelan kohdalla, kysymys kuuluu: Valitsisitko hänet puolustamaan itseäsi murhaoikeudenkäynnissä? Vastaukseni on: En valitsisi.

+ + + + + + + + +

Toinen julkkis- ja yhtä lailla tosi-tv-tyrkky on suomalais-amerikkalais-saksalais-tsekkiläinen cocktail Stefan Richter, jonka kokkimeriiteiksi ovat useimmille riittäneet, että hän on syntynyt Tampereella ja että hänellä on pari Suomi-aiheista tatuointia käsivarsissaan. Nyt tämä Santa Monicassa asuva elohiiri on ilmoittanut halustaan palata Suomeen ja löytää paikallinen tyttöystävä.

Tapa, jolla Richter elämänkumppaniaan kalastaa ei eroa yhtään härmäläisen perusjätkän tyylistä. Richter juo jatkuvasti, vetää röökiä ketjussa ja kusee puskiin. Heti kun tilaisuus tulee, hän riisuu housunsa ja hyppää uimaan lähimpään lätäkköön. Nykymenolla tämä huippukokki onkin koristamassa pikemminkin juhannuksen hukkumis- kuin naimisiinmenotilastoja. Mutta koska Richter on vielä Suomessa käymässä ja hänellä on kirjat jenkeissä, me kutsumme häntä kohteliaasti adhd:ksi. Eli alkoholin liikakäytön sijaan hän kärsii tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöstä.

Testosteronia jopa lavastetun näkyvästi uhkuvan Richterin kohdalla kysymys muotoillaankin: Lähtisitkö naisena seurustelemaan hänen kanssaan? Vastaukseni on: En todellakaan lähtisi.

+ + + + + + + + +

Mutta löytyypä julkisuudessa paistattelevista ammatinharjoittajista yksi sympaatinenkin tapaus. Hän on kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt Turusta. Lampelaan ja Richteriin verrattuna Jethro on aito. Rehellinen kuin suomalainen myyntimies voi vain olla. Vaimo pukee Jethron, jos sattuu olemaan paikalla ja soittelee aviomiehensä perään kännykällä pitkin päivää. Puheluihin Jethro vastaa totta kai sukunimellä ja päättää puhelut sanoihin: "Rakastan, rakastan..." Jethro kasaa aterioilleen tykötarpeet säntillisesti ruokaympyrän ravintosuositusten mukaisesti, mutta jättää kaiken vihreän lautaselle, koskemattomana. Liikuntaakin tulee harrastettua - lähinnä Jaguarilla.

Myyntimies Jethron kohdalla kysymys kuuluu: Ostaisitko häneltä asunnon? Vastaukseni on: Voisin jopa ostaakin.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit