Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile  ILEN HAJATELMAT

Armoa Arhinmäelle

Tiedän monta porvaria, jotka äänestäisivät Paavo Arhinmäkeä, mikäli se olisi mahdollista. Siitäkin huolimatta, että oikeistoälymystön äänitorveksi nostettu Tuomas Enbuske nimitteli häntä suorassa lähetyksessä kunnianloukkäuksen rajoja testaten mulkuksi. Vasemmistoliiton erottua hallituksesta entinen kulttuuri- ja urheiluministeri on joutunut villin ryöpytyksen kohteeksi samalla, kun puolueesta liikenneministerinä toiminutta Merja Kyllöstä taputellaan päähän.

Mistä Sotshin olympialaisten jälkeinen viharyöppy Arhinmäkeä kohtaan pohjimmiltaan johtuu? Siitäkö, että hän elää ja käyttäytyy välillä päinvastoin kuin kommunistin perikuva? Ministerin eroilmoitus sai perussuomalaisten Timo Soinin lopullisesti polttamaan pelihousunsa. Hän haukkui Arhinmäkeä hurskastelijaksi, vaikka oli moittinut vasemmistoliittoa hallitukseen mentäessä puolueen periaatteiden myynnistä.

Joidenkin mielestä eropäätös oli oikea, mutta ajoitus väärä. On esitetty selitys, että Arhinmäki lykkäsi hallituksesta lähtöä saadakseen siitä maksimaalisen hyödyn. Toisaalta politiikka voi olla välillä tätäkin, oikean ajoituksen hakemista eikä loputonta kompromissien tekoa, joista ei hyödy kukaan. Merja Kyllönen puolestaan vannoi käsi Marxin Pääomalla, ettei eroilmoituksen kanssa taktikoitu. Rehellisyytensä vakuudeksi, hän kertoi, että hänestä on piiskattu jo lapsena pois valehtelu koivupiiskalla. Jos asian laita on näin, samaa metodia pitäisi kokeilla muihinkin poliitikkoihin - vielä aikuisiällä.

On vaikea uskoa, että politiikassa asiat ovat sellaisia, miltä ne näyttävät. Mitä jos näin onkin edes joskus? Ehkäpä Arhinmäki vain pitkitti päätöstään niin kauan, kunnes kuppi meni lopullisesti nurin. Kuten Sotshissa. Jääkiekkomitalin juhlinnasta saatiin kuulla monta pikauusintaa heti erouutisen tultua julki, vaikka nämä kaksi tapahtumaa eivät liittyneet mitenkään toisiinsa. Media on harvoin leimannut poliitikkoa juopoksi yhtä köykäisin perustein kuin Arhinmäen tapauksessa. Entinen jääkiekkotähti, ja miksei entinen viinamäenkin mies, Matti Hagman on kuitenkin selventänyt, että Sotshissa kiekkoleijonat jallittivat Arhinmäkeä vanhanaikaisella, eli juottivat hänet tarkoituksella kaatokänniin. Jokainen pelaajista halusi totta kai skoolata urheiluministerin kanssa, ja omat pitivät huolen, että Paavon lasi pysyi piripinnassa. Normaalia lätkähuumoria, jota myös venäläiset vaikuttajat ymmärsivät hyvin. Leikinlaskusta Suomen joukkue kantoi sentään täyden vastuun, sillä keppostelijat saattoivat miinaan astuneen keltanokan turvallisesti nukkumaan, eivätkä jättäneet kaveria.

Kulttuuri- ja urheiluministerin palli on viheliäisen tuulisella paikalla, sillä kulttuuri- ja urheiluväki ovat tunnetusti olleet toistensa kurkussa. Toista osapuolta hyödyttävät päätökset nähdään yleensä merkitsevän leikkauksia toisella puolella. Arhinmäellä vaaka kallistui urheilun puolelle. Hänet nähtiin kulttuuririentojen sijaan useammin jalkapallo- tai koripallokatsomossa. Fanituksella oli kuitenkin rajansa. Arhinmäki ei suvainnut urheilun varjolla minkäänlaista ihmisoikeuksien polkemista. Vasemmistoministeri uskalsi jyrähtää henkilökohtaisilla kannanotoillaan idän suuntaan silloinkin, kun oikeisto hyssytteli kusi sukassa. Arhinmäen tempaukset sateenkaarenvärisine kravatteineen ja sukkineen olivat tervetullutta radikalismia.

Arhinmäki saattaa olla ministeritoveri Kyllösen mukaan joskus vähän äreä, jos on väsynyt tai ei ole saanut ajoissa syödäkseen. Toisin sanoen perinteinen suomalainen mies - voisin hyvin äänestää häntä itsekin.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit