Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Jussi  MELASTELUA

Konsulentti Koskinen konsulttina Lahdessa

Faktaa: Suomessa on noin 4000 konsulttinimikettä käyttävää yritystä. Konsulttiyritysten liikevaihto oli vuonna 2011 yhteensä 2,4 miljardia euroa.

Kuntien henkilöstömenoja leikattiin viime vuonna  400 miljoonalla eurolla ja tänä vuonna säästötarpeeksi on arvioitu 600 miljoonaa. Lahden oma asiantuntemus on kadonnut ja tilalle ovat tulleet kasvottomat asiantuntijat, jotka tarjoavat isolla rahalla valmiita vaihtoehtoja, jotka ovat VAIN mielipiteitä. Lahdessa näiden puliveivareiden mielipiteet ovat olleet Jumalan sanaa. Seuraava pieni opettavainen tarina kertoo, miten homma käytännössä toimii. JA TÄMÄ TARINA ON TOSI !

Koskinen avaa pelin puhelinsoitolla Myllyvirralle.
- Terve Jyrki! Täällä on konsultti Koskinen Uhtuan Kuittijärveltä. Ei sitten ole RUK:n ja opiskeluaikojen tavattu, mutta minä olen tarkkaan seurannut Etelä- Suomen sotilasläänin pää-äänenkannattajasta , kuinka sinä ja esikuntasi ovat joutuneet sananmukaisesti pieneen kusoseen homekoulujen ja kaavoitusten kanssa siellä uudessa työpaikassasi Lahdessa. Mikkeli varmaan huokasi helpotuksesta, kun onni potkaisi. No, huuli, huuli. Asiaan!
Sinun esikuntasi ei valitettavasti itse osaa näitä asioita hoitaa, mutta onneksi sinulla on minut. Minulla on tarjota sinulle täyden palvelun yritys nimeltä Inspira, joka on varta vasten erikoistunut uusimpaan hometutkimukseen ja kartoittanut jo viidelle kuntayhtymälle näitä ongelmia sekä tehnyt ratkaisuehdotukset. Tämä on tarjous, josta et voi yksinkertaisesti kieltäytyä. Älä nyt helvetissä vaan väitä, että Lahdessa asuisi todella
joku, joka näistä homeasioista jotain tietäisi.
- Ai hinta. No kyllä siitä aina yksimielisyyteen päästään. Kolmella miljoonalla saat koko hoidon.
Kallis?  Kuule nyt Jyrki! Kaikki muu on kallista, mutta kuolema itselleen on halpa. Minä voin tulla hinnasta vastaan, sillä tiedän, että tarvitset myös kaavoitusapua ja minulla on uskomattomat suhteet kaikkien suurten kauppaliikkeiden kiinteistöjohtoon, siellä kuule rahaa riittää ja kuluttaja maksaa. Heh heh.
- Pistetään kaikki sinulle Jyrki,  Mikkelin Valo sopuhinnalla viisi isoa rahaa. Sinun on helppo ujuttaa tämä läpi Lahden valtuustossa, koska siellä on vain impotentteja eikä lainkaan kompetentteja. Huuli! Huuli!.
- Hyvä päätös Jyrki! Onhan sinulla sittenkin pallit. Hetken jo epäilin, että jänistät, mutta mieti, kuinka jäät Lahden historiaan tekojen miehenä. Äläkä sitten sotke tähän lakimiehiäsi millään tavalla. Minulla on valmiit paperit, jotka ei tarvitse kuin allekirjoittaa. Jumalauta ja muista: Et sinäkään osattomaksi jää. Caymanille ropisee, ihan niin kuin Mikkelissä! Utua putkeen.! Näin homma etenee! Seurahuonella saunotaan. No ei kun Helsingin Seurahuoneella tietenkin (aasi kuiskaa sivulle). No se on morjesta vaan.

Koskinen ottaa toisen puhelun välittömästi suuren keskusvaraston kiinteistöpäällikköön.
- Moikka Manu! Jumalauta nyt sinua onnisti. Minulla on Lahdessa sinulle helvetin hieno kaavoitettu kauppapaikka ja puoli ilmaiseksi! Jaa paljonko laskutan. No älähän veikkanen. Normaalin pari milliä konsulttipalkkioina ja siitä voi vielä tinkiä. Se nyt perkele ei ole kynnyskysymys lainkaan. Ai asia selvä. Perkele olet aina osannut päättää.
Totuus on se,että näin Suomi rakentaa. 

Aforismi: "Mitä yhteistä on konsultilla ja kaljakorilla? Molemmat kusettavat yhtä paljon.


Jussi Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit