Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT

Kinnusen Jussi

Rock-muusikko Jussi Kinnusen tilitys entisestä elämästään alkoholistina ja narkomaanina on ollut vähintään yhtä suuri henkinen urheilusuoritus kuin uimari Ari-Pekka Liukkosen tulo ulos kaapista. Kinnunen avautui tuskallisista elämänvaiheistaan Iltalehden toimittajalle. Lahtelaislähtöinen Kinnunen on suurelle yleisölle tuttu ennen muuta Ismo Alangon luotsaaman Hassisen Koneen basistina. Hän on myös soittanut kokoonpanoissa Freud, Marx, Engels & Jung, S:E:X., Ismo Alanko Säätiö, Ismo Alangon Radio, Wigwam ja Maukka Perusjätkä.

Kinnunen kertoo, että Hassisen Koneen aikaan Alanko piti tiukkaa kuria ja keikat hoidettiin selvin päin, mutta ote kirposi bändin loppuvuosina. Hän alkoi hakeutua kokoonpanoihin, jotka mahdollistivat rankemman päihteiden käytön. "Keikkamuusikkona voi mennä pitkiä aikoja, että ei ole lainkaan tekemisissä selvien ihmisten kanssa. Alkoholi auttoi tunteeseen, että on ulkopuolinen ja muita alempana", Kinnunen kertoo Anne Raskin haastattelussa. Kuvaan tuli seuraavaksi amfetamiini sekä rauhoittavat lääkkeet, joilla Kinnunen varmisti keikkakunnon sekä hoiti krapulaansa ja vieroitusoireita.

Kinnunen tulee musiikillisesta perheestä. Isoveli Harri on tunnettu rumpali, ja isä Pauli loi uraa viihde- jazz-kitaristina. "Ensimmäisen keikkaliksani sain faijan bändissä, kun lauloin Tuulensuojaan", Jussi on muistellut. "Noihin aikoihin alkoi myös pianonsoitto ja Lotilan musiikkikoululla tuli harrastettua kuorolaulua." Vuonna 1975 Jussin perhe muutti Joensuuhun. "Joensuun musiikkiopistossa opiskelin bassonsoittoa edesmenneen Elis Kuittisen johdolla. Kapakkakeikkojen ohella toimin myös paikallisen kansalaisopiston bändi-leaderina ja myöhemmin vähän aikaa Joensuun musiikkiopiston sähköbassonsoiton opettajana."

51-vuotiaan Kinnusen elämän käännekohdaksi tuli Goan-matka 17 vuotta sitten. Kahden viikon loman aikana hän poistui hotellihuoneestaan yhden ainoan kerran. Matkan viimeisenä vuorokautena hän oksensi tummaa verta. Mies kuvailee 13 tunnin lentomatkaa kotiin yhdeksi elämänsä sietämättömimmäksi kokemukseksi. "Kentällä vastassa oli ystävä, jolle olin sanonut lähteväni aamulla katkolle. Hän sanoi, että lähdemme heti."

Kinnunen tunnustaa olleensa aina erityisen perso hyvälle ololle. Ensimmäiset kännit hän veti Lahdessa jo kymmenenvuotiaana. Samanikäisenä hän kokeili imppaamista. Pilvenpoltto laukaisi miehessä paniikkihäiriön 18-vuotiaana. "Ajattelin, että jos saan mielenterveysongelmani kuntoon, osaan käyttää päihteitä. En tajunnut, että päihderiippuvuus on oma sairautensa. Olin orjan asemassa. Järjestin ystävyyssuhteet, parisuhteet, työn ja koko elämän sen mukaan, että käyttö mahdollistuu. Päihteet ovat riippuvaiselle elämän tärkein asia. Vasta sitten tulevat lapset ja kaikki muukin." Jossain vaiheessa uraansa hän laski, että päihteet olivat korjanneet ympäriltä 17 tuttua.

Vuonna 2000 Kinnunen pääsi sijaisohjaajakurssille Kalliolan päihdeklinikalle. Nykyään hän asuu Lahden naapuripitäjässä Kärkölässä ja auttaa kohtalotovereitaan päihdeongelmissa. Vastikään mies nimitettiin helsinkiläisen avopäihdeklinikan palveluvastaavaksi ja päihdeterapeutiksi. Kinnunen keikkailee muusikkona edelleen aktiivisesti.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit