Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Sportti

Pelsu


Pelicans ryhdistäytyi

Viime viikon kolmen tappion jälkeen Pelicans-ryhmä ryhdistäytyi komeasti Bluesia vastaan. Peli näytti erittäin hyvältä. Joukkue taisteli, repi ja raastoi. Se selkeästi halusi voittaa ottelun ja Bluesille ei paljon palaa jäänyt.

Pelsua on tällä kaudella haukuttu niin mediassa kuin fanienkin keskuudessa hajuttomaksi, mauttomaksi ja värittömäksi. Lisäksi Aravirta on saanut faneilta paljon negatiivista palautetta. Ja osa ihan syystäkin. Myös joukkueen rakennetta on arvosteltu pitkin kautta. Liian paljon ns. kehäraakkeja ja liian vähän urallaan eteenpäin menossa olevia pelureita. Pelicansilta on myös sanottu puuttuvan ne todelliset liiderit, joita tiukassa paikassa tarvitaan.

Kuitenkin nyt jos koskaan joukkueella olisi kasvojen pesun aika. Jos joukkue pelaa loput ottelunsa, kuten teki tiistaina, niin uskon, että niin median kuin fanienkin kelkka kääntyy. Otteluita on jäljellä enää 13 ja tilanne säälipleijariviivan tienoilla on todella tiukka. Viimeisistä playoff-paikoista tappelevat Pelicansin lisäksi HPK, Ilves, Lukko ja Blues, joista yhden kohtalona on jäädä junan kyydistä. HIFK ja Jokeritkaan eivät ihan mahdottoman matkan päässä ole, mutta niiden uskon pelaavan vahvan loppukauden ja taistelevan kotiedusta.

 Toivottavasti turkoosinutut saavat pian kokoonpanoonsa täydennystä sairastuvalta. Herrat Redenbach, Rosa, Santavuori ja Pöyhönen toisivat kaivattua kilpailua sekä tietenkin myös johtajuutta rosteriin. Varsinkin Rosa ja Redenbach parhaimmillaan voisivat viedä Pelicansin jatkoon säälipleijareista, jos niihin nyt edes päästään.

FC
FC Lahti vauhdissa

Sillä aikaa, kun Pelicans operoi HMV-joukkueellaan, on FC Lahti kasannut ensi kesäksi todella mielenkiintoisen ja potentiaalisen menestyjäjoukkueen. Useimmissa arvioissa Lahti on jo nostettu HJK:n suurimmaksi uhkaksi. Lahtea on mainostettu kiekkokaupunkina. Viimeaikaiset yleisömäärät näyttävät kuitenkin toisin. Epäilen vahvasti, että jo keväällä Lahti on taas pitkästä aikaa jalkapallokaupunki ja ensi kesänä saatetaan Lahdessa nähdä pitkästä aikaa varsinainen jalkapallobuumi.

Varsinkin jos FC Lahti pelaa korttinsa oikein ja Hasse jaksaa keksiä erinäisiä tempauksia ottelutapahtumiin liittyen. Voitonnälkäinen tuulipukukansa janoaa kuitenkin voittoja ja menestystä. Ilman sitä ei yleisö matseihin eksy, joten Korkeakunnaksen porukan pitää onnistua myös kentällä, kunhan kausi starttaa. Tähän mennessä Lahti on onnistunut mainiosti siirtomarkkinoilla ja vielä muutama kala on verkkoon uimassa.

Huhut ovat nostaneet esiin jopa sellaisia nimiä kuin Mika Väyrynen, Roope Riski ja Mika Ojala. Itse en usko yhdenkään kyseisistä pelaajista pukevan päälleen kuhnuripaitaa. HJK:lla on yksinkertaisesti enemmän massia värvätäkseen tuon statuksen omaavia pelaajia. Liigacup on jo käynnissä ja kauden alkunkaan ei ole enää kuin 2,5 kuukautta. Näyttääpä pelottavan hyvältä!

-Pete Salomaa-

Namika

Namika häikäisevässä vireessä

Namika hoiti vakuuttavasti nimiinsä molemmat viikon ottelut, joissa vastaan asettuivat varsinkin kotiluolassaan vaarallinen Kauhajoen karhu, sekä Suurhallilla vieraillut sarjakärki Nilan Bisons.

Lahden visiitti Kauhajoelle kääntyi vierasjoukkueen hyväksi vasta viimeisellä jaksolla, jolle lähdettiin isäntien viiden pisteen johtoasemassa. Tasaisen matsin ratkaisijaksi nousi etenkin lähiaikoina huikealla tarkkuudella kaaren takaa osunut Eldar Skamo. Mies nakutteli päätösjaksolla sisään kolme kolmen pisteen heittoa, ja oli näin ollen voiton takuumiehiä ex-seuraansa vastaan.

Iskussa läpi pelin oli myös korinaluskaksikko Warren-Oppland, jotka hurjastelivat yhdessä tuumin 41 pistettä heittotarkkuudella 15/19. Isoista miehistä Warren on muuten viimeisen kymmenen pelin aikana kunnostautunut myös oman korin alla, jossa mies on siivoillut palloja keskimäärin 2,5 torjunnan edestä per peli.

Viikon toisessa ottelussa Lahteen saatiin loimaalaisvieraita. Edellisessä kohtaamisessaan Loimaalla Namikaa riepotellut Bisons joutui lähtemään otteluun vajaamiehisenä, sillä sen riveistä uupuivat takamiehet Antto Nikkarinen ja Mikko Koivisto sekä jenkkilaituri John Williamson. Namikan voittoa vierasjoukkueen vajaamiehitys ei liiemmin himmennä, sillä joukkue on muutama pelimies vajaanakin sarjan ehdotonta huippua. Namika olikin kuskin paikalla alusta loppuun asti, kasvattaen johtoaan tasaisesti jokaisella jaksolla.

Lopulta 22 pisteen voittoon päättyneen koitoksen viimeinen niitti oli Namikan Robert Arnoldin pitkä kolmonen, joka upposi pohjaan juuri ennen kolmannen jakson päättymistä. Arnold oli muutoinkin ottelussa pitelemätön, vaikka tällä kertaa kyseessä oli nimenomaan joukkuee voitto. Namikasta ei heikkoa lenkkiä löytynyt, josta kertoo myös Namikan paremmuus tilastollisessa vertailussa. Tärkeimmistä tilastoista Namika oli huonompi vain menetyksissä.

Namikan kova veto on nostanut joukkueen osakkeita sarjan keskikastissa tuntuvasti. Pesäeroa seitsemäntenä sinnittelevään Honkaan on syntynyt jo kuusi pistettä, ja vastikään Kauhajoella kaatunut Karhu on viidennellä sijalla enää kahden pisteen päässä, joskin ottelun vähemmän pelanneena.

Namikalla on mahdollisuus päättää tammikuun ottelunsa korkealla nuotilla vielä tänä iltana Kotkassa. KTP:n vakuuttavasti Suurhallilla lyöneen Namikan vireen huomioon ottaen voitto ei ole mahdottomuus, vaikka kotkalaisnippu laadukas onkin. Ottelu on myös sikäli tärkeä, että Namikaa ja KTP:tä erottaa sarjataulukossa enää neljä pistettä. Eipä olisi vuodenvaihteessa uskonut.

- Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit