Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


kirkko

Mä taimi olen sun tarhassas

Näin veisataan tutussa lastenvirressä. Taimius alkaa kasteessa. Siinä kirkon opetuksen mukaan Jumala solmii liiton kastetun kanssa ja kastettu saa osallisuuden Jeesuksen tuomaan pelastukseen Kaste antaa myös Pyhän Hengen lahja. Pyhän Hengen tehtävä on muistuttaa kasteesta ja ohjata Jeesuksen Kristuksen luo.Kaste on Uuden liiton uudestisyntymisen pesu. Kastettu on osallinen Jeesuksen veressä solmitusta uudesta rauhanliitosta Jumalan kanssa. Iästä tai kypsyysasteesta riippumatta.

Kaste on siis paljon enemmän kuin rituaali tai tapakristillisyyden ilmentymä ( mitä se tietysti myös on ).
Jeesuksen oma kaste oli siirtymä kärsimystien kulkemiseen. Jeesuksen julkinen toiminta huipentui hänen tehtäväänsä kuolla ihmiskunnan puolesta. Sikisi Johannes Kastaja huudahtaa: " Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka kantaa maailman synnin! " Jeesus astui osaansa kasteen kautta.

Kristitty on astunut omaan osaansa kasteen kautta, vaikkakin tuo osa on osallisuus pelastuksen lahjasta Jeesuksessa Kristuksessa. Häneen katsomalla voimme tulla vakuuttuneiksi Jumalan hyvyydestä ja armahtavaisuudesta.Uhrikaritsan tehtävä oli kantaa sijaiskärsimyksenä toisen synti, kärsiä ja kuolla toisen puolesta. Siinä tehtäväkuvaus, tulkinta ja hyöty.

Mitä tahansa tässä elämässä tapahtuu, mihin tahansa elämän polku johtaa, kastettua kantavat vahvemmat kädet. Ja nuo vahvemmat kädet vievät eteenpäin Taivaan kotia kohti. Taimen kutsumus on vahvistua, kasvaa ja tuottaa hedelmää. Jeesuksen Kristuksen lähellä tuo kaikki on mahdollista. Nyt kasvamaan, sillä lumi ei ole vielä peittänyt kasvun mahdollisuutta.

Esa Kekki

 


Kolumnistin muut kolumnit