Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Takatasku 20v
Virpi Mandelin ja Olli Kopo toivottivat vieraat tervetulleiksi aulassa
 

Monitoimikeskus Takatasku 20-vuotisjuhlissa naurettiin vatsat kippurassa

Takataskun 20-vuotisjuhlia vietettiin viime perjantaina Felix Krohn -salissa. Leppoisassa juhlassa vältettiin turhaa pönötystä. Ohjelmassa oli kakkukahvien lisäksi puheita, musiikkia ja sirkusesitys. Paikalla oli reilut 400 henkilöä, joukossa Takataskun yhteistyökumppaneita, asiakkaita sekä nykyisiä ja entisiä työntekijöitä.

Juontajana toiminut Lasse Kantola kertoi Takataskun historiaa ohjelmanumeroiden välissä yleisöön menevällä tyylillään. Takataskun ovet avautuivat yleisölle ensimmäistä kertaa 20.12.1993. Siitä käynnistyi Työttömien toimintakeskuksen, nykyisen Takataskun historia.

Yhteenlaskettu kävijämäärä hipoo jo kahta miljoonaa. Alkuun paikka oli kansalaistoiminnan keskus työttömille. Nykyisin myös eläkeläiset voivat saada palvelutyöpaja Takataskun palveluja. Takataskun ovella ei kysellä, kuka olet ja miksi tulet. Takatasku on avoin käyntikohde kaikelle kansalle. Takataskussa työskentelee yli sata eri henkilöä vuodessa. Ilman työpajatyöntekijöitä ei olisi Takataskua. Ilman kävijöitä ei myöskään olisi Takataskua.

Tämä ei ole mikään yhden miehen tai naisen show

Takataskun johtaja Olli Kopo kiitti puheessaan kaikkia, jotka ovat osallistuneet toimintaan tähänastisen historian aikana. "Tämä ei ole mikään yhden miehen show", muistutti Kopo.
Diakoniajohtaja Teuvo Siivosta muistettiin juhlassa huomionosoituksella. Matti Martikainen (laulu ja kitara) ja Robert Timoskainen (piano) esittivät Matin säveltämän ja sanoittaman laulun 20-vuotiaalle Takataskulle. Näyttelijä Ritva Sorvali esitti yhdessä pianisti Saku Koskelaisen kanssa kattauksen Kaj Chydeniuksen sävellyksiä ja sanoituksia. Merja Vahter toi terveisensä lahtelaisen politiikan näköalapaikalta. 

Ennen väliaikakahveja saatiin ihastella nuorten sirkustaiteilijoiksi opiskelevien Salpauksen opiskelijoiden taidokasta pallo- ja keilajongleerausta sekä ihmetellä venäläinen aisa-ohjelmaa.
Juhlan pääpuhujaksi oli saatu kouluttaja, sparraaja ja yhteishengen nostattaja Tom Pöysti. Pöysti haastoi ihmisiä miettimään omia ennakkoluulojaan, provosoi ja nauratti juhlayleisöä. Vatsalihakset olivat varmasti kipeät seuraavana päivänä.

 

 


Ajankohtaista -arkisto