Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Takatasku 20v
Virpi Mandelin ja Olli Kopo toivottivat vieraat tervetulleiksi aulassa
 

Monitoimikeskus Takatasku 20-vuotisjuhlissa naurettiin vatsat kippurassa

Takataskun 20-vuotisjuhlia vietettiin viime perjantaina Felix Krohn -salissa. Leppoisassa juhlassa vältettiin turhaa pönötystä. Ohjelmassa oli kakkukahvien lisäksi puheita, musiikkia ja sirkusesitys. Paikalla oli reilut 400 henkilöä, joukossa Takataskun yhteistyökumppaneita, asiakkaita sekä nykyisiä ja entisiä työntekijöitä.

Juontajana toiminut Lasse Kantola kertoi Takataskun historiaa ohjelmanumeroiden välissä yleisöön menevällä tyylillään. Takataskun ovet avautuivat yleisölle ensimmäistä kertaa 20.12.1993. Siitä käynnistyi Työttömien toimintakeskuksen, nykyisen Takataskun historia.

Yhteenlaskettu kävijämäärä hipoo jo kahta miljoonaa. Alkuun paikka oli kansalaistoiminnan keskus työttömille. Nykyisin myös eläkeläiset voivat saada palvelutyöpaja Takataskun palveluja. Takataskun ovella ei kysellä, kuka olet ja miksi tulet. Takatasku on avoin käyntikohde kaikelle kansalle. Takataskussa työskentelee yli sata eri henkilöä vuodessa. Ilman työpajatyöntekijöitä ei olisi Takataskua. Ilman kävijöitä ei myöskään olisi Takataskua.

Tämä ei ole mikään yhden miehen tai naisen show

Takataskun johtaja Olli Kopo kiitti puheessaan kaikkia, jotka ovat osallistuneet toimintaan tähänastisen historian aikana. "Tämä ei ole mikään yhden miehen show", muistutti Kopo.
Diakoniajohtaja Teuvo Siivosta muistettiin juhlassa huomionosoituksella. Matti Martikainen (laulu ja kitara) ja Robert Timoskainen (piano) esittivät Matin säveltämän ja sanoittaman laulun 20-vuotiaalle Takataskulle. Näyttelijä Ritva Sorvali esitti yhdessä pianisti Saku Koskelaisen kanssa kattauksen Kaj Chydeniuksen sävellyksiä ja sanoituksia. Merja Vahter toi terveisensä lahtelaisen politiikan näköalapaikalta. 

Ennen väliaikakahveja saatiin ihastella nuorten sirkustaiteilijoiksi opiskelevien Salpauksen opiskelijoiden taidokasta pallo- ja keilajongleerausta sekä ihmetellä venäläinen aisa-ohjelmaa.
Juhlan pääpuhujaksi oli saatu kouluttaja, sparraaja ja yhteishengen nostattaja Tom Pöysti. Pöysti haastoi ihmisiä miettimään omia ennakkoluulojaan, provosoi ja nauratti juhlayleisöä. Vatsalihakset olivat varmasti kipeät seuraavana päivänä.

 

 


Ajankohtaista -arkisto