Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ilen hajatelmat

Ile

Cheek ja Suomisen Tapsa

Suomalaisten perisynnistä, kateudesta on kirjoitettu yksi jos toinenkin artikkeli. Tuo ikävä ilmiö on ottanut jälleen osan meikäläisistä pihtiotteeseensa, ainakin jos on uskomista negatiivisen palautteen vyöryyn. Osansa ovat saaneet tällä kertaa rap-tähti Cheek ja mielenterveyskuntoutuja Tapio Suominen, jopa legendaariseksikin kehuttu urheiluselostaja.

Ensin mainitun rike oli päätös konsertoida ensimmäisenä yksittäisenä suomalaisartistina Helsingin olympiastadionilla ja vieläpä saada myytyä liput loppuun ennen kuin varsinainen ilmoittelu keikasta oli edes kunnolla alkannut. Sen seurauksena miehen täytyi järjestää toinen konsertti - sekin myytiin loppuun ennen kuin markkinamiehet ehtivät kissaa sanoa. Jälkimmäisen virhe oli astui stand up -komiikan pyhälle maaperälle.

Poliittisesti oikealle kallellaan oleva Cheek on saanut sosiaalisessa mediassa niin sanotun kulttuuriväen kimppuunsa, aina ministeriä myöten. Miten leuhka, ökyautoilla ajava jätkä on voinut ansaita tämän kaiken! Pahimpia pään aukojia ovat olleet saman scenen muut artistit, joiden mukaan mies on suurin piirtein paskonut omaan pesäänsä. En tunne rap-musiikin lainalaisuuksia, enkä edes pidä koko musiikin lajista, silti on kohtuutonta puukottaa menestyvää ja musiikkihistoriaa tekevää miestä selkään.

Cheekin saavutukset ovat järisyttävän kovat, millä mittapuulla tahansa tarkasteltuna. Ulkomaalaisista tähdistä samaan ovat pystyneet U2, Michael Jackson ja Bruce Springsteen. Mitä sitten, jos joku musiikkientusiasti ei pidä hänen kampauksestaan ja puleeratusta ulkomuodostaan. Yhtä lailla huonoa makua osoitti 70-luvun lopulla haukkua Elton Johnin musiikkia, koska hän oli homo.

Cheekin lahtelainen tausta nousee myös esiin joka kerta hänen negatiivisia piirteitään määriteltäessä. Silloin hän on Tiihosen Jare Launeelta. Uutisointi on hieman samanhenkistä kuin raportit Pelicansin peleistä iltapäivälehdissä. Kun joukkue menestyy, otteluita tarkastellaan vastapuolen näkökulmasta. Kun sillä menee huonosti, otsikot kirkuvat vahingoniloisesti lennon katkeamisesta.

Tapio Suominen taas pani toisen ammattipiirin pakan sekaisin murtautuessaan itsepintaisesti vaikean, mutta nykyään erittäinkin tuottavan stand up -huumorin sisärenkaaseen. Pelästyneimmät lavakoomikot ryhmittyivät välittömästi muuripuolustukseen. Teeveestä tuttu sälli tulee heidän reviirilleen, saa laakista julkisuutta ja kehuu olevansa konkari jo neitsytkeikkansa jälkeen. Entinen urheilusetä - kuten Tapsa muotoili vanhan ja uuden roolinsa - paistatteli nyt salamavalojen loisteessa saarnamiehenä.

Taitotasolla Tapsalla on kuitenkin Cheekiin matkaa - ja se näkyy kateudenkin määrässä. Toistaiseksi Suomisen pahimmat arvostelijat ovat vääntäneet kättä kohteensa kanssa lähinnä Twitterin hiekkalaatikolla. Mikäli mies haluaa vakiinnuttaa paikkansa esiintyvänä koomikkona, ohjelmiston pitäisi jatkossa rakentua enemmän uusiin ja persoonallisiin teksteihin, eikä entisessä ammatissa sataan kertaan kuultuihin vanhoihin anekdootteihin tai eltaantuneisiin puolihärskeihin vitseihin.

Tapsan nykyisten näyttöjen perusteella hänen uusien kollegojensa ei tarvitse olla lainkaan huolissaan omasta asemastaan. Suomisen kertomat jutut kun mahtuvat tasan kahteen kategoriaan: Niihin, jotka aika hoitaa ja niihin, jotka aika on jo hoitanut.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit