Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


PelsuFCL

Lahtelaisjoukkueet vahvistuivat

Lahtelaisilla futis- ja lätkäjännäreillä on ollut viime aikoina aikainen joulu. Suomen mittakaavassa kovia nimiä on tähän mennessä tippunut lähinnä FC Lahden laariin, mutta eilen Pelicans julkaisi uuden kovan pelaajasopimuksen. Turkoosinutun pukee ylleen liigassa aikaisemmin kovia tehoja paukutellut tsekki Pavel Rosa. Tässä taisi olla nyt sitten se Smolenakin korvaaja?
Ensimmäisen kerran Rosa nähdään tositoimissa Isku Areenalla 3.12 Espoon Bluesia vastaan. Rosalta voidaan odottaa jopa "JMaaltosmaista" dominointia, sillä aikaisemmat näytött SM-liigasta ovat kovat, 182 SM-liigaottelua, joissa tehot 71+104=175!

Myös toinen, hieman nimettömämpi pelaaja sai tällä viikolla Pelicans-kasteensa. Peliitoista hätäaputöihin tullut Joonas Alanne on mielenkiiintoinen nuori laitahyökkääjä, jolla voi hyvinkin olla liigapelaajan tulevaisuus edessään. Alku näytti ainakin minun silmääni lupaavalta. Lisäksi lähitulevaisuudessa nähtäneen mykoplasmasta pitkään kärsinyt Joel Mustonen vihdoinkin tositoimissa. 

Pelicansin viime pelit ovat olleet hieman alavireisiä, mutta kärkikuusikossa on silti pysytty. Kärpät ja Tappara ovat karkaamassa, mutta sitten onkin tasaista. Sijat 3-10 ovat 11 pisteen sisällä, joten nyt ei ole varaa pitkiin tappioputkiin. Perjantaina Pelicans kohtaa Jypin vieraissa ja lauantaina on odotettavissa loppuunmyyty Isku Areena, kun HIFK saapuu Lahteen, joten helppoja pisteitä ei ole tiedossa.

Myös FC Lahti vahvisti jo ennalta vahvaa miehistöään tällä viikolla, kun Hassan Sesay liittyi kuhnureiden vahvuuteen. Laitapuolustaja Sesay on tuttu pelaaja valmentaja Korkeakunnakselle jo kolmen viime vuoden ajalta, joten mikään ihme ei siirto ollut siinä mielessä.
Myös HJK havitteli Sesayta, mutta mies ehti tekemään Lahteen suullisen sopimuksen, jota HJK ei voinut kaataa edes rahalla. Toivottavasti pelaajalle itselleen ei jäänyt paha maku sopimussotkusta, eikä Sesay enää haikaile Klubiin. Olisihan mies saanut varmasti paremman tilin Helsingistä.

No hyvin ovat Lahden pullat uunissa. Niinpä Lahti onkin jo nyt nostettu etukäteisspekulaatioissa ja lahtelaisten märissä unissa HJK:n suurimmaksi kilpailijaksi ensi kaudella. Enpä panisi pahakseni, jos näin myös ensi kaudella käy.
- Pete Salomaa -

Namika

Namika on kova kotona

Namikan kausi jatkuu edelleen vuoristoratana, mutta yksi trendi on noussut lähiviikkoina selvästi esiin: Namika on kotonaan vahva vastustaja sarjan parhaimmillekin joukkueille. Vieraspelit ovat sujuneet sen sijaan mollivoittoisesti.

Namika hävisi lauantaina Tapiolassa Hongalle surkean ensimmäisen jakson siivittämänä lahtelaisittain turhan mairittelevin numeroin 87-80. Ottelun valopilkkuina toimivat Namikan osalta amerikkalaiskaappi Storm Warren sekä hyvää kautta pelaava Eldar Skamo. Skamo sai valitettavasti ottelussa pienen tällin, joka pitää miehen ulkona ilmeisesti ainakin parista ottelusta. Ja tosiaan: tekihän joukkueeseen paluunsa jo kertaalleen uransa lopettanut Roope Suoniokin. Lonkkavaivojensa vuoksi uransa vuosi sitten taputellut Suonio on omien sanojensa mukaan saanut tarvittavaa lisäpotkua ja luottoa jalkojensa toimivuuteen kesän alasarjafutispeleistä. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten kokenut Suonio pystyy paikkaamaan Namikan tämän hetken suurinta aukkoa, pelinrakentelua.

Keskiviikkona Namika päihitti kotonaan luunkovalla rutiinilla voitosta voittoon runnoneen Pyrinnön. Vain yhden ottelun ennen Lahden visiittiään hävinnyt joukkue oli etenkin hyökkäyspäässä ihmeen veltto, vaikka Namikan hyvällä joukkuepuolustamisella lieneekin jotain tekemistä asian kanssa. Pyrinnön iso etukenttä ja tiivis puolustus aiheuttivat Namikallekin sen verran hyökkäysongelmia, että varsinaiseksi kori-iloitteluksi ei ottelu missään vaiheessa yltynyt. Tästä kertovat myös loppulukemat 70-66. Ottelussa esiin nousi myös hyökkäyspäässä Skamon poissa ollessa vastuuta saanut ja ottanut Tommi Huolila. Nuorukainen tekaisi yhdeksän pistettä, ja miehen kauden ensimmäinen kolmen pisteen säkitys osui mukavasti ottelun ratkaisuhetkille.

Namikan kannalta on ollut äärimmäisen tärkeää kaataa askeleen tai kaksi kovempia joukkueita lyhyen ajan sisään. KTP:n ja Pyrinnön päänahat ovat kovaa valuuttaa, vaikka kyseessä olikin molemmissa tapauksissa kotipeli melko väsähtänyttä vierasjoukkuetta vastaan. Tästä on hyvä jatkaa heti lauantaina, kun Kauhajoen Karhu saapuu Lahteen testaamaan Suurhallin parkettia. Peli alkaa hämmästyttävästi jo 14:30, joten kovimmat lahtelaisurheilun ystävät ehtivät nauttia vaikka koripallo-jääkiekko-tuplan.
- Mikko Blomberg -

 


Kolumnistin muut kolumnit