Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Olli

Yön Ollilta joululevy

Porilaislähtöisen Yö-yhtyeen keulakuva ja laulaja Olli Lindholm on tehnyt joululevyn Minun jouluni, mikä ilmestyy marraskuun puolivälin tietämillä. Syksy on mennyt Yö-yhtyeen kanssa keikkailessa, ja luvassa on muutama yhteisesiintyyminen 35 vuotista uraa juhlistavan Popedan kanssa. Joulukuussa on tiedossa kolme loppuunmyytyä laivakeikkaa, mutta samalla jo pohditaan ensi vuoden kuvioita. Aikaisemmin Olli tehnyt kaksi normaalisoololevyä, "Voima" sekä "Maailma on kaunis" sekä lasten tuutulaululevyn.

Sulta ilmestyy joululevy Minun jouluni marraskuun 15.päivä. Minkälaisia joululauluja tuo levy pitää sisällään? Ilmeisesti ei ole kuitenkaan kysymys ihan perinteisistä joululauluista vai kuinka?
-Kyllä se on perinteinen joululevy. Tekstit varsinkin ovat perinteisiä. Toki ne ovat hartaita, eivätkä mitään dingeli dongeleita. Emme myöskään lähteneet mihinkään Juice Leskisen Sika- linjalle. Lauluja tuolle levylle tekivät minun lisäkseni: Antti Kleemola, Mariska, Paula Vesala, Juha Tapio, Jonne Aaron, Tuure Kilpeläinen, Kassu Halonen ja Vesa Peltonen.

Eikös tuo joululevy äänitetty toukokuussa? Millaista oli tehdä joululevyä keväällä, kesän kynnyksellä?
- Olin harjoitellut jo tekstejä viime talvena demojen pohjalta, joten ne eivät tulleet uusina lauluina mutta äänittäjä Jari Latomaan tuoma muovikuusi ja tortut lisäsivät toki tunnelmaa. Joululevyn teossa keskittyminen oli niin vahvaa, ettei siinä ajatellut vuodenaikaa laisinkaan.

Mitä joulu sulle merkitsee? Rauhoittumisen aikaa?
- Kyllä joulu on tärkeä varsinkin, kun lapset olivat pieniä. Yhden joulun olimme Thaimaassa ja ei oikein istunut. Uskon, että tulevat joulut vietän Suomessa.

Mitkä tämän levyn kappaleista ovat sinulle rakkaimmat ja miksi?
- "Minun jouluni" on kyllä paras. Siinä on kaikki kohdallaan. "Joulun lapsi" on myös kaunis ja etenkin lapsikuoro on kyllä hellyyttävä. Juha Tapion "Jouluyö" on hieno Rautavaara sävellys. Myös Tuure Kilpeläisen "Harras sävel sisälläni soi" on onnistunut. Mielestäni yksikään kappaleista ei epäonnistunut.

Teet myös viikkoa ennen joulua seitsemän konserttia käsittävän kirkkokonserttikiertueen? Mistä moinen idea?
- Haluan kehittää itseäni ja kokea muusikkona kaikkea uutta. Yön kanssa olen tehnyt melkein kaiken, mutta kirkot olivat tekemättä. Jos kiertue onnistuu, teen siitä tavan. Konsertit tulevat kestämään 75 min ja noin puolet kappaleista ovat levyltä ja puolet ovat sitten vanhoja joululauluja. Kiertue alkaa tiistaina 17.päivä Loimaalta ja päättyy 23.12 Helsinkiin. Joka päivä tehdään konsertti.

Olet joskus maininnut jossain tekemissäni haastattelussa v.2007, että suuria tulevaisuuden haaveita musiikin saralla olisivat Yön konsertti Hartwall-areenalla (joka on tehty), kirkkokeikat, jotka on nyt edessä. Kolmas haave oli tehdä joskus Yön levy Ruotsissa? Vieläkö haluat mennä tekemään levyä Ruotsiin?
- Ei, emme mene Ruotsiin, mutta tarkoitus on että seuraavan bändilevyn sessio olisi Espanjassa.

Luvassa on myös yhteiskeikkoja Popedan kanssa syksyn mittaan, yhteensä viisi. Kaksi keikkaa: Jyväskylä ja Kotka sekä kolme loppuunmyytyä laivaristeilyä joulukuussa. Keikat pitävät sisällään toki Popedan ja Yön konsertit, mutta myös paljon, paljon muuta. Millä mielellä olet niiden keikkojen suhteen?
- Hyvällä tietenkin. Erityisesti laivakeikat tulevat olemaan haastavia ja hauskoja reissuja. Olen miettinyt jo paljon jutunaiheita Patelle, kun päivisin olemme "Hellissä hetkissä"( kyseinen "Hellät hetket" on paluumatkalla tapahtuva konsertti, missä Olli Lindholm laulaa Popedaa ja Pate Mustajärvi Yön biisejä).

Entäs Yön tulevaisuuden tekemiset? Keikoille lähdetään varmaan taas alkuvuodesta, eikö vaan? Entä seuraava Yö-levy? Onko sellaista suunnitteilla ja milloin sellainen voisi tulla?
- Kevät on peruskeikkaa Lapin rundeineen ja toukokuussa 2014 menemme studioon tekemään uutta levyä ja levyn pitäisi olla ulkona syyskuussa 2014 juuri ennen konserttikiertuetta.

Onko syksyllä 2014 mahdollista Yön konserttikiertuetta luvassa?
- Kyllä on,toki hieman pienempi kuin ennen.

Vesa Kontiainen 
Kuva: Marek Sabogal

 


Ajankohtaista -arkisto