Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


sportti

Pelsu

Pelicans palaa tauolta

Pelicans palaa liki kaksiviikkoiselta maaottelutauolta tositoimiin perjantaina kotihallissaan. Vastustajana on TPS, jonka mukana Kai "Hopea-Kaitsu" Suikkanen tekee paluun Isku Areenalle.

Tauon aikana Pelicansin riveissä tapahtui yksi merkittävä siirto. Radek Smolenak käytti KHL-optionsa ja siirtyi pelaamaan hieman isompiin ympyröihin. Vaikka kaikilla oli tiedossa, että siirto tapahtuu ennemmin tai myöhemmin, niin silti yllättävän aikaisin se siirto kuitenkin toteutui. No, olihan Smolenakin maalitehtailu aika hurjaa, mutta luulin viimevuotisen epäonnistumisen ruplakaukaloissa jarruttavan siirtoa edes vähän.

Toiseenkin suuntaan liikennettä löytyi, sillä paluun turkoosinuttuun teki oma kasvatti Tuomas Santavuori. Santavuori otettiin nimenomaan korvaamaan loukkaantunutta Tomi Pekkalaa, vaikka jotkut irvileuat jo nauroivatkin Santavuorta Smolenakin korvaajaksi. Ja Pekkalan Santavuori korvaakin vallan mainiosti ellei innostu sitten omia maaleja tekemään.

Kuka sitten korvaa herra Smolenakin? Ilta-Sanomat huhuili, että Pelicans neuvottelisi Ryan Laschin kanssa, mutta Kaarna ehti jo ampua uutisankan lennosta alas. Huhu lienee saanut alkunsa siitä, että Laschilla on lahtelainen tyttöystävä. No, eiköhän ne tyttöystävät liiku paikasta A paikkaan B helpommin kuin kalliit pelaajat...

Jäämme siis odottelemaan vielä toistaiseksi sitä Smolen korvaajaa. Toisaalta nyt olisi ratkaisijan viitta tarjolla. Kuka sen ottaisi vastaan? Itse ainakin odotan, että herrat Pärssinen, Santavuori, Pikkarainen, Männikkö, Sopanen ja Leimu nostavat päätään ja alkavat tekemään maaleja liukuhihnalla. Potentiaalia ainakin olisi. Redenbach ja Niinimäki voisivat palata alkukauden tehoihin ja Immonen vihdoinkin herätä.
-Pete Salomaa-

Namika

Namika palasi voittokantaan

Namika Lahti ratkaisi keskiviikkoisen kotipelinsä Kouvoja vastaan jo ottelun ensiminuuteilla. Sarjan kaikkien aikojen nuorimpiin joukkueisiin lukeutuva Kouvot aloitti pelin, kuten kaikki pelinsä kauden alkajaisiksi hävinnyt joukkue usein tekee: hengettömästi ja huolimattomasti. Namikan heittojen upotessa heti kättelyssä Kouvot koki lahtelaisten käsittelyssä täystyrmäyksen jo ensimmäisen jakson puoliväliin mennessä. Loput 35 minuuttia olivat lähinnä pelailua ja jännitysmomentteja tarjoili vain Namikan jenkkimörssäri Storm Warren kaatuiltuaan kentällä useampaan otteeseen. Rämäpää selvisi kuitenkin ottelusta ehjin nahoin.

Kaksi edellistä otteluaan vieraissa hävinnyt Namika nujersi Kouvot, kuten paremman joukkueen kotikentällään kuuluukin. Voitto teki parin tappion jälkeen joukkueelle selvästi hyvää. Pelin ilahduttavinta antia olivat Aleksi Alasen lukuisat onnistumiset. Loukkaantumisten ja itseluottamuksensa kanssa painiskellut Alanen pelasi pitkästä aikaa hyvän ottelun, ja nuoren miehen hyvien otteiden soisi jatkuvan myös tulevaisuudessa. Alanen on heittovoimansa lisäksi Valtteri Mäkäläistä ja etenkin Vesa Heinosta luontevampi pallonkäsittelijä ja pelinrakentaja. Ykköspaikkaa juniorina pelannut Alanen pyörittikin keskiviikon ottelussa 14 pisteensä lisäksi peliä ajoittain mainiosti.

Namika näyttää viimeisen voittonsa jälkeen kuuluvan vakaasti sarjan keskikastiin. Sarjan tasoerot viiden parhaan ja viiden heikoimman joukkueen kesken ovat ainakin alkukauden perusteella valtavat. Namikan lisäksi sarjan keskikastia edustaa vain Tapiolan Honka: kaikki muut joukkueet ovat joko hyvin laadukkaita tai tavattoman heikkoja. Se on Korisliigan kannalta sääli, sillä jo nyt voi ennustaa, mitkä joukkueet tulevat keväällä etenemään pudotuspeleissä toiselle kierrokselle. Onneksi pallo on kuitenkin pyöreä, ja paljon voi tapahtua ennen kevään isoja pelejä.

Namikalla on edessään kotipelivoittoinen loppukuu. Tässä kuussa vielä kolme kertaa Suurhallilla esiintyvä lahtelaisjoukkue saa ensin jo lauantaina vastaansa KTP:n. Hyvin kautensa aloittanut kotkan ylpeys on jälleen kelpo mittari Namikan todelliselle tasolle. Nyt olisi aika ottaa parin hyvän yrityksen jälkeen ensimmäinen päänahka sarjan huippujoukkueisiin lukeutuvalta joukkueelta.
- Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit