Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


veteraanit

Sotiemme veteraanien kirkkopyhä

Pyhäinpäivänä vietettiin Lahden Launeen kirkossa perinteistä Sotiemme veteraanien kirkkopyhää jo 43. kerran. Kirkko oli ääriään myöten täynnä.

Tilaisuus alkoi normaalina seurakunnan pyhäinpäivän messuna. Liturgina toiminut Hanna Suominen keskittyi saarnassaan kauniilla ja omakohtaisella tavalla vuorisaarnan autuaíksi julistamiseen ja pyhäinpäivän alkuperäiseen aiheeseen. Hän vakuutti, ettei nuorten ja aikuisten välinen kuilu ole sittenkään kovin syvä. Veteraanien läsnäolon johdosta, hän toi esiin myös veteraanien pyhinä pitämät ikuisuuteen siirtyneet aseveljet ja kirkkoväen omaiset. Lauluyhtye Kumina juhlisti lauluillaan kauniilla tavalla messua.

Ehtoollisen jälkeen kirkkoväki siirtyi nauttimaan sotaveteraaninaisten tarjoamista pastalla ja täytekakulla höystettyistä kirkkokahveis-ta.
Kahvien jälkeen siirryttiin veteraanitilaisuuteen. Lahden Veteraanisoittokunta aloitti kapellimestarinsa Jorma Alanteen johdolla ohjelman komealla tavalla. Virren ja avajaissanojen jälkeen esiintyivät oopperalaulaja Elina Risku säestäjänään pianotaiteilija Maarit Liimatainen. Heidän viimeisenä esittämänsa Sibeliuksen Ristilukki pani selkäpiin värisemään.

Puheen piti kaupunginjohtaja Seppo Välisalo. Hän kertoi kaupunginjohtajakautensa aikaisista yhteisistä toimistaan veteraanien kanssa. Erityisesti hänen mielessään oli edesmenneen lahtelaisen veteraanivaikuttajan Mauno Uusitalon toiminta. Hänen mielestään veteraanit ovat ratkaisevasti olleet vaikuttamassa myönteisen maanpuolustustahdon syntymiseen maakunnassamme.

Veteraanisoittokunnan soitettua Florianin "Messen" kaksi osaa esitti Erkki Kauhanen tunteikkaasti ja taidokkaasti otteita Eino Leinon runosta "Hymyilevä Apollo" . Kirkkoherra Heikki Pelkosen päätössanojen jälkeen laulettiin yhteisesti "Kotimaani ompi Suomi".

Pyhäinpäivän sanoman lisäksi tilaisuuden punaiseksi langaksi muodostui Veteraanien tämän vuoden teeman osa "Nuorisoamme emme hylkää". Järjestäjien oli ylentävää vastaanottaa yleisön ylistävät kiitokset juhlamme onnistumisesta.

Lahden Sotaveteraani kiittävät talkoohengessä esiintyneitä em. taiteilijoita, Veteraanisoittokuntaa , Seppo Välisaloa, järjestelykumppani Launeen seurakuntaa ja paikalle saapunutta yleisöä mukanaolostanne. Uskon, että tilaisuus jätti runsaasti ajatuksia juhlayleisön mieliin.

Juhani Honkaniemi
Lahden Sotaveteraanit Ry:n puheenjohtaja

 


Ajankohtaista -arkisto