Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


veteraanit

Sotiemme veteraanien kirkkopyhä

Pyhäinpäivänä vietettiin Lahden Launeen kirkossa perinteistä Sotiemme veteraanien kirkkopyhää jo 43. kerran. Kirkko oli ääriään myöten täynnä.

Tilaisuus alkoi normaalina seurakunnan pyhäinpäivän messuna. Liturgina toiminut Hanna Suominen keskittyi saarnassaan kauniilla ja omakohtaisella tavalla vuorisaarnan autuaíksi julistamiseen ja pyhäinpäivän alkuperäiseen aiheeseen. Hän vakuutti, ettei nuorten ja aikuisten välinen kuilu ole sittenkään kovin syvä. Veteraanien läsnäolon johdosta, hän toi esiin myös veteraanien pyhinä pitämät ikuisuuteen siirtyneet aseveljet ja kirkkoväen omaiset. Lauluyhtye Kumina juhlisti lauluillaan kauniilla tavalla messua.

Ehtoollisen jälkeen kirkkoväki siirtyi nauttimaan sotaveteraaninaisten tarjoamista pastalla ja täytekakulla höystettyistä kirkkokahveis-ta.
Kahvien jälkeen siirryttiin veteraanitilaisuuteen. Lahden Veteraanisoittokunta aloitti kapellimestarinsa Jorma Alanteen johdolla ohjelman komealla tavalla. Virren ja avajaissanojen jälkeen esiintyivät oopperalaulaja Elina Risku säestäjänään pianotaiteilija Maarit Liimatainen. Heidän viimeisenä esittämänsa Sibeliuksen Ristilukki pani selkäpiin värisemään.

Puheen piti kaupunginjohtaja Seppo Välisalo. Hän kertoi kaupunginjohtajakautensa aikaisista yhteisistä toimistaan veteraanien kanssa. Erityisesti hänen mielessään oli edesmenneen lahtelaisen veteraanivaikuttajan Mauno Uusitalon toiminta. Hänen mielestään veteraanit ovat ratkaisevasti olleet vaikuttamassa myönteisen maanpuolustustahdon syntymiseen maakunnassamme.

Veteraanisoittokunnan soitettua Florianin "Messen" kaksi osaa esitti Erkki Kauhanen tunteikkaasti ja taidokkaasti otteita Eino Leinon runosta "Hymyilevä Apollo" . Kirkkoherra Heikki Pelkosen päätössanojen jälkeen laulettiin yhteisesti "Kotimaani ompi Suomi".

Pyhäinpäivän sanoman lisäksi tilaisuuden punaiseksi langaksi muodostui Veteraanien tämän vuoden teeman osa "Nuorisoamme emme hylkää". Järjestäjien oli ylentävää vastaanottaa yleisön ylistävät kiitokset juhlamme onnistumisesta.

Lahden Sotaveteraani kiittävät talkoohengessä esiintyneitä em. taiteilijoita, Veteraanisoittokuntaa , Seppo Välisaloa, järjestelykumppani Launeen seurakuntaa ja paikalle saapunutta yleisöä mukanaolostanne. Uskon, että tilaisuus jätti runsaasti ajatuksia juhlayleisön mieliin.

Juhani Honkaniemi
Lahden Sotaveteraanit Ry:n puheenjohtaja

 


Ajankohtaista -arkisto