Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


veteraanit

Sotiemme veteraanien kirkkopyhä

Pyhäinpäivänä vietettiin Lahden Launeen kirkossa perinteistä Sotiemme veteraanien kirkkopyhää jo 43. kerran. Kirkko oli ääriään myöten täynnä.

Tilaisuus alkoi normaalina seurakunnan pyhäinpäivän messuna. Liturgina toiminut Hanna Suominen keskittyi saarnassaan kauniilla ja omakohtaisella tavalla vuorisaarnan autuaíksi julistamiseen ja pyhäinpäivän alkuperäiseen aiheeseen. Hän vakuutti, ettei nuorten ja aikuisten välinen kuilu ole sittenkään kovin syvä. Veteraanien läsnäolon johdosta, hän toi esiin myös veteraanien pyhinä pitämät ikuisuuteen siirtyneet aseveljet ja kirkkoväen omaiset. Lauluyhtye Kumina juhlisti lauluillaan kauniilla tavalla messua.

Ehtoollisen jälkeen kirkkoväki siirtyi nauttimaan sotaveteraaninaisten tarjoamista pastalla ja täytekakulla höystettyistä kirkkokahveis-ta.
Kahvien jälkeen siirryttiin veteraanitilaisuuteen. Lahden Veteraanisoittokunta aloitti kapellimestarinsa Jorma Alanteen johdolla ohjelman komealla tavalla. Virren ja avajaissanojen jälkeen esiintyivät oopperalaulaja Elina Risku säestäjänään pianotaiteilija Maarit Liimatainen. Heidän viimeisenä esittämänsa Sibeliuksen Ristilukki pani selkäpiin värisemään.

Puheen piti kaupunginjohtaja Seppo Välisalo. Hän kertoi kaupunginjohtajakautensa aikaisista yhteisistä toimistaan veteraanien kanssa. Erityisesti hänen mielessään oli edesmenneen lahtelaisen veteraanivaikuttajan Mauno Uusitalon toiminta. Hänen mielestään veteraanit ovat ratkaisevasti olleet vaikuttamassa myönteisen maanpuolustustahdon syntymiseen maakunnassamme.

Veteraanisoittokunnan soitettua Florianin "Messen" kaksi osaa esitti Erkki Kauhanen tunteikkaasti ja taidokkaasti otteita Eino Leinon runosta "Hymyilevä Apollo" . Kirkkoherra Heikki Pelkosen päätössanojen jälkeen laulettiin yhteisesti "Kotimaani ompi Suomi".

Pyhäinpäivän sanoman lisäksi tilaisuuden punaiseksi langaksi muodostui Veteraanien tämän vuoden teeman osa "Nuorisoamme emme hylkää". Järjestäjien oli ylentävää vastaanottaa yleisön ylistävät kiitokset juhlamme onnistumisesta.

Lahden Sotaveteraani kiittävät talkoohengessä esiintyneitä em. taiteilijoita, Veteraanisoittokuntaa , Seppo Välisaloa, järjestelykumppani Launeen seurakuntaa ja paikalle saapunutta yleisöä mukanaolostanne. Uskon, että tilaisuus jätti runsaasti ajatuksia juhlayleisön mieliin.

Juhani Honkaniemi
Lahden Sotaveteraanit Ry:n puheenjohtaja

 


Ajankohtaista -arkisto