Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

FCL

FC Lahti satsaa ensi kauteen

Kuhnureiden leiristä kuuluu kummia. Kausi päättyi sijalle viisi ja samalla alkoi toimistolla kova kuhina, kun ensi kauden joukkueen rakentaminen lykättiin käyntiin. Uusina niminä on jo ehditty esitellä TPS-kaksikko maalivahti Henrik Moisander ja toppari Jani Tanska. Hyviä kaappauksia molemmat.

Hevosmiesten tietotoimisto ( HTT) osasi kertoa, että tulopuolella olisi vielä ainakin Hassan Sesay ja Tommi Vesala Myllykoskelta ja Eero Korte JJK:sta. Kovaa settiä väitän minä. Tähän kun lisätään vielä Nganbe Nganben jatkosopimus ja Drilon Shala, niin ensi vuonna tavoite ei voi olla kuin mitali.

Tämän mahdollistaa pitkästä aikaa positiivinen tulos talouden puolella. Hyvä!Toki muitakin nimiä on huhuissa pyörinyt, mutta eiköhän lähiaikoina Hasse ja kumppanit tule kaapista ulos uusien nimien kanssa, niin ei tarvitse enää arvuutella.

Poispäin Lahdesta liikehdintääkin toki on. Mustan kuhnuripaidan ovat näillä näkymin jättämässä ainakin Tuomi, Kari, Länsitalo, Hietanen, Dantas ja Aho. Lisäksi Kemppisen, Mäkitalon ja Sinisalon tulevaisuus joukkueessa on arvoitus. Näinköhän ensi vuonna Lahti haastaisi jopa suuren ja mahtavan Klubin?

Pelsu

Pelicansin peli ei vakuuta

Tiistaina nähtiin Porissa todellinen pohjanoteeraus, kun Pelicans otti kuonoonsa 4-0 Ässiltä. Numeroissa ei ollut tippaakaan liikaa, sillä huonommalla maalivahtityöskentelyllä numerot olisivat helposti voineet olla 8-0 tai jopa 10-0.

Kentällä nähtiin todella munaton, aneeminen ja ponneton pelikaanilauma ja taistelusta ei ollut merkkiäkään. Jos olisin Kaarna jättäisin tuon päivän palkat maksamatta kaikille muille paitsi Myllyniemelle. Miehet olivat kyllä työpaikalla, mutta ne työt, ne jäivät tekemättä. Jos peli ei tuosta parane, raatelee Ilves nämä nyhveröt mennen tullen perjantaina ja JYP lauantaina.

Uskotaan kuitenkin, että kyseessä oli ns. työtapaturma ja Ara piiskaa joukkueensa uuteen nousuun perjantaina. Kotiyleisölle ei tiistain kaltainen esitys tule kelpaamaan. Eikä pidäkään. Ammattimiehen pitää esiintyä niinkuin ammattimies, vaikkei aina loka-marraskuun pelit niin kauheasti nappaisikaan. Sitä paitsi ihan yhtä arvokkaita pisteitä on jaossa myös näinä kaamosviikkoinakin.

-Pete Salomaa-

Namika

Namika voitti jälleen

Namika kykeni menneellä viikolla venyttämään minivoittoputkensa kolmeen otteluun Lapualla Korikobrien kustannuksella. Taululle jäi lopulta eroa vain kolmen pisteen edestä, vaikka lahtelaiset kävivät suurimmillaan jo viidentoista pisteen karkumatkalla neljännen jakson alussa. Tämänvuotisella lahtelaisjoukkueella tuntuukin olevan tapa tehdä jo kertaalleen ratkaisuista otteluista tiukkoja, oli kyseessä sitten Namikan johto- tai tappioasema. Namika on toistaiseksi hävinnyt kaikki ottelunsa ennakkoon vahvempia joukkueita vastaan ja vastaavasti kaatanut kaikki etukäteisarvioiden mukaan heikommat niput.

Keskinkertaiseksi jenkkisentteriksi jo kertaalleen tuomitsemani Dan Oppland on syttynyt viimeisissä otteluissa hurjaan vireeseen. Lapuallakin iso mies pääsi rellestämään peräti 28 pisteen ja 14 levypallon edestä. Oppladin saavutti pistesaldonsa vain kuudellatoista heittoyrityksellä, joten sentterin ilta oli kokonaisuudessaan erittäin tehokas.

Namikan amerikkalaisvahvistusvalinnat näyttävät muutenkin osuneet mainiosti nappiin. Varmaa tietoa miesten palkkatasosta ei ole kuin Namikan seurapomoilla, mutta sarjan kalleimmasta päästä jenkkitrio ei varmasti ole - uskaltaisin jopa epäillä päinvastaista. Kolmikon pelin vahvuudet ja heikkoudet täydentävät kuitenkin oivasti toisiaan, ja sitä paljon puhuttua peli-iloakin näyttää amerikkalaisveijareilla olevan vaikka koko joukkueelle jakaa. Toivottavasti miesten kantti kestää jo ovea koputtelevan talven koko pimeydessään ja kylmyydessään.

Namika pelasi menneellä viikolla siis vain yhden ottelun ja jatkaa tänä perjantaina Joensuussa Katajan vieraana. Ottelu käykin hyvänä tasomittarina, sillä ensimmäisen kolmen kovan ottelun jälkeen Namika on pelannut vain sarjan pohjasakkaa vastaan. Kataja ei ole aloittanut kauttaan odotetusti, vaan joensuulaiset ovat kärsineet seitsemässä ensimmäisessä ottelussaan kolme tappiota.

Sarjataulukossa Namika on Katajan kanssa peräkkäin sijoilla kuusi ja seitsemän, ja voitolla lahtelaiset siis menisivät tässä vaiheessa idän ihmeistä ohi. On kuitenkin vain ajan kysymys, koska Katajan huippusikermä löytää yhteispelinsä ja alkaa takoa voittoja oikein olan takaa. Kenties Namikalla on mahdollisuus iskeä nyt, kun kausi on vielä nuori.

-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit