Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


sportti

Lahtelaisen joukkueurheilun superlauantai

Ylläolevalla mainoslauseella tuodaan isosti esille huomista lauantai-päivää, kun sekä FC Lahden, että Pelicansin kotiottelut ajoittuvat samalle päivälle. Ihan hyvä idea joukkueilta yhdessä lähteä tekemään isompaa häppeninkiä otteluiden ympärille, sillä viimeksi joitakin viikkoja sitten kun joukkueiden ottelut olivat samaan aikaan, häviäjäksi joutui FC Lahti, jonka peliä oli katsomassa vain noin 800 henkeä. Myös Pelicansilla on ollut vaikeuksia saada tarpeeksi katsojia otteluihinsa, vaikka peli on hyvin kulkenutkin pisteiden valossa. Tosin tuo katsojakato-ongelma koskee tällä kaudella koko SM-liigaa.

Totuuden nimessä mistään superlauantaista ei voida kuitenkaan puhua. FC Lahti ei enää pelaa mitaleista ja Pelicansillakin on kyseessä vain lokakuinen runkosarjamatsi numero 17, vastustajana ei niinkään mediaseksikäs KalPa. No tuollaisilla Super-ylisanoilla on varmasti pakko mainostaa, että lahtelaiset saataisiin liikkeelle. Pisteet kuitenkin Kolulle ja Kallströmille tästä yhteistyöstä, jota pitäisi enemmän harrastaa yli lajirajojen. Kyseessä on kaikki voittaa-tilanne, jos tempaus onnistuu ja ihmiset saadaan liikkeelle kotisohviltaan.

Pelicans sai tappioputkensa nippanappa poikki ja nyt olisi oiva tilaisuus jatkaa voittojen tiellä, kun liigan pahnanpohjimmainen eli Kalpa kohdataan kaksi kertaa viikonlopun aikana. Pelicansin pistekeskiarvo tippui jo alle kahden neljän peräkkäisen tappion myötä ja niinpä Kärpät odotetusti painelikin jo ohi sarjakärkeen. Lisäksi Ilves, SaiPa, Tappara ja Jyp vaanivat kolmeen pisteen sisällä, joten kärjessä on tiukkaa. Hauska yksityiskohta Pelicansin peleissä on ollut se, että peräti puolet matseista eli 8 on päättynyt lukemiin 3-2, välillä voittaen, välillä häviten samoilla lukemilla. Eli pitkävetoon voisi viikonlopun peleihin laittaa tuon 3-2. Vielä kun tietäisi, että kummalle...

Kuhnureiden pelissä suurin jännitys liittynee Rafaelin mahdollisuuksiin maalikuninkaaksi. Yksi vaivainen maali erottaa tällä hetkellä Rafaelin ja Väyrysen, joten lauantaiksi Rafaelille voitaisiin pistää tilaukseen hattutemppu.

Konsta
Konsta Hietanen pistää nappulakengät naulaan ja keskittyy jatkossa enemmän musahommiin 

Vaikkei FC Lahdella enää suurta panosta tai jännitystä pelissä olekaan, niin kyllähän hiihtikselle pitää suunnata jo ihan vain sen takia, että "Patomäen Zidane" Konsta Hietanen pelaa uransa viimeisen pelin. Mies ilmoitti tällä viikolla, että pelihommat saavat nyt jäädä. Mies on sukkuloinut viime vuodet niin liigapelaajana, personal trainerina, kolmen pienen lapsen isänä kuin muusikkonakin. Ymmmärrettävästi jotain piti pois jättää ja tällä kertaa se oli jalkapallo. Sikäli fiksua, sillä jalkapalloilijana ei Suomessa kovin moni perhettään elätä. Tosin täytyy Konstalle muistuttaa tulevaisuutta silmällä pitäen, ettei se helppoa tule olemaan muusikkonakaan.

Joka tapauksessa onnea Konstalle jatkossa ja kiitos menneistä pelivuosista FC Lahden paidassa! Konstan uuteen tai pitäisikö sanoa uusvanhaan muusikon uraan pääsee tutustumaan paremmin jo 1.11. kun miehen bändi Vox Ratio esiintyy Möysän Essolla.

-Pete Salomaa-

Namika voittojen makuun

Namika Lahti otti viikon sisään kaksi kotivoittoa aloitettuaan kauden ensin kolmella niukalla tappiolla. Voittoihin päättyneissä otteluissa oli nähtävissä samoja positiivisia ja negatiivisia asioita, kuin kauden alun tappiollisissa matseissakin.

Lauantain ottelussa kaatui tasapainoisen esityksen jälkeen Uudenkaupungin Korihait. Namika pääsi koko ottelun ajan helposti korin lähelle, josta syntyi joko helppoja nostoja tai ulossyötön jälkeisiä avoimia kolmen pisteen heittopaikkoja. Namika onnistuikin ottelussa nakuttamaan puolet kolmosistaan sisään. Kotijoukkueen onnistujista nostettakoon esiin Eldar Skamo, joka heitti tarkasti 20 pistettä ja antoi päälle neljä koriin johtanutta syöttöä. Skamon lauantaisessa ottelussa lisääntynyt pelinrakenteluvastuu näkyi tosin miehen peräti kahdeksana pallonmenetyksenä. Koko joukkueella menetyksiä kertyi kahdeksantoista, joka on ehdottomasti liikaa.

Viikon toisessa ottelussa keskiviikkona Suurhallille matkusti Namikan kaimaseura Lappeenrannasta. Jo ennakkoon heikolta lappeenrantalaisjoukkueelta puuttui vielä vahvuudestaan sairastapauksen vuoksi amerikkalaistakamies Brandon McKnight, joten kotijoukkueella oli verrattain helppo työ kuitata ottelusta voitto. Taululle jäi eroa lopulta vain viisi pistettä, mutta ottelu tuntui olevan läpeensä lahtelaisten hallussa. Lappeenranta teki hyvällä taistelullaan ottelusta kuitenkin viihdyttävän.

Kaiken kaikkiaan Namika on pystynyt pelaamaan tiukkoja otteluita sarjan parhaimpien joukkueiden kanssa ja kyennyt vääntämään helpohkot voitot sarjan heikompia nippuja vastaan. Keskiviikon Lappeenranta-ottelussa oli kotijoukkueen osalta nähtävissä ajoittain pientä löysäilyä, johon lahtelaisjoukkueella ei parempia joukkueita vastaan ole missään nimessä varaa. Kovalla intensiteetillä ja taistelevalla puolustusilmeellä pelaava Namika Lahti näyttäisi olevan ainakin tässä vaiheessa kautta inhottava vastustaja joukkueella kuin joukkueelle.

Tässä mielessä myös Namikan vahvistusvalinnat näyttävät osuneen nappiin: Namikan amerikkalaiset kun pelaavat kovaa kaikki ne minuutit, jotka he otteluissa saavat. Lahtelaisjoukkueen yhteishenki on myös silminnähden korkealla tasolla, ja se oli sitä myös kauden alun tappiollisissa otteluissa.

Korisliigan otteluohjelman tekijä on taas rankaissut lahtelaisyleisöä, sillä nyt kahden perättäisen kotiottelun jälkeen Lahdessa pelataan seuraavaksi vasta 13.11. Tätä ennen Namika pelaa kuitenkin kolme vierasottelua, jotka kertonevat paljon joukkueen syyskauden suunnasta. Nyt viiden pelatun ottelun jälkeen tuntuu vielä turvalliselta sanoa, että kyllähän tästä pudotuspeleihin mennään että heilahtaa.

-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit