Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Ilen hajatelmat

Ile

Vaarallisilla vesillä

Esiintyvän taiteilijan tulisi aina välttää äärimmäisiä poliittisia kannanottoja, jos ei halua suosionsa laskevan. Mamba-yhtyeen voimahahmo, Tero Vaara lähti vaarallisille vesille vieraillessaan kolumnistina äärioikeistolaiseksi luokitellun Suomen Sisu ry:n nettisivuilla. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa yhdistyksen jäsenistä valittiin perussuomalaisten ehdokkaina kansanedustajiksi Jussi Halla-aho, James Hirvisaari, Juho Eerola ja Olli Immonen.

En viitsi siteerata Vaaran vastenmielistä kirjoitusta sen tarkemmin - jokainen voi lukea sen halutessaan netistä. Tiivistettynä todettakoon, että mies on saanut jostain päähänsä, että monikulttuurisuus olisi kommunismiin verrattava uhka. Ei olekaan mikään ihme, että Vaara sai kirjoituksensa jälkeen sosiaalisessa mediassa lukuisia uusia ystäviä, jotka kehuivat häntä suoraselkäisyydestä ja oikeanlaisen suomalaisuuden puolustamisesta. Silti muusikko ei tainnut tajuta, millaiseen soppaan lusikkansa laittoi. Populaarimusiikin ystävänä olisin toivonut Mamban kesähittiä mukaillen, että Vaaralla olisi vielä ollut älliä jäljellä.

Vaaran logiikka ja historiantuntemus pettävät pahasti. Historia ei tunne yhtäkään kommunistista valtiota, jossa monikulttuurisuus olisi todistettavasti toteutunut. Parhaillaankin saamme seurata aitiopaikalta, miten Neuvostoliiton raunioilta noussut Venäjä ottaa vastaan vihreän aatteen. Virallisessa ohjelmassaan Suomen Sisukin esiintyy suvaitsevaisuuden etuvartiona samalla vakuuttavuudella kuin entinen itänaapurimme ajaessaan rauhan asiaa.

Vaara sai ajatustensa vuoksi porttikiellon Yleisradioon - ja hyvä niin. Medialla on edelleenkin varaa valita vieraansa, samaan tapaan kuin ravintoloilla asiakkaansa. Näkyvyyttä mies sai sen sijaan Radio Rockissa ja television puolella Jari Sarasvuon talk show´ssa. Molemmissa tämä sananvapauden ritari ampui kuitenkin omaan jalkaansa. Sarasvuolle Vaara kehui joitain tuntemiaan maahanmuuttajia, jotka puurtavat matalapalkkaisissa töissä kellon ympäri, mutta haukkui samaan hengenvetoon suomalaisen yhteiskunnan menneen retuperälle, koska se joutuu palkkaamaan somaleja järjestyksenpitäjiksi kirjastoihin. Sarasvuo kysyi, mitä vikaa siinä on, että somalit toimivat vahtimestareina ja järjestysmiehinä.

"Millaisia ovat tämän maan ongelmat, jos niitä eivät enää pysty ratkaisemaan suomalaiset vartijat", Vaara tuhahti. Hän unohti kuitenkin sen tosiseikan, etteivät suomalaisille kelpaa enää nykypäivänä mitkä tahansa paskahommat. Siksi heitä ei enää näy vartijoina, siivoojina tai bussikuskeina samassa määrin kuin ennen. Radio Rockin reportterit nauroivatkin, että Vaara kaivaa hautaansa entistä syvemmäksi. Hieman aikaisemmin muusikko oli valitellut samalla kanavalla suureen ääneen, miten valtakunnan pääuutislehti, Helsingin Sanomat kirjoittaa miehistä vain, jos he ovat homoseksuaaleja. Normaali heteromies ei pääse Vaaran mukaan enää esille, mutta homot nostetaan esiin mahdollisimman hyvässä valossa.

Kertoisivatkohan kommentit jotain siitä, että Vaaran ja Mamba-yhtyeen medianäkyvyys on ollut jo pitkään pohjalukemissa? Edellisen kerran mies oli yhtä näkyvästi uutisissa kaksi vuotta sitten - ja silloinkin vanhoista vastoinkäymisistään. Syksyllä 2008 oli paukahtanut sappi, ja Vaara oli joutunut tiputukseen, jonka jälkeen hän oli saanut myyräkuumeen. Sairauden vuoksi Vaara oli joutunut jättämään Linnan juhlat väliin, eikä edes romanttinen lomamatka Thaimaahan ollut tuonut lohdutusta. Reissun seuraksena Vaara oli jättänyt vaimonsa. Vastoinkäymisten sarja oli vain jatkunut: Mamban tuore albumi oli jäänyt kauppoihin ja juhlakiertue tuottanut 25 000 euroa tappiota, verottaja muistanut jättimätkyillä ja vakuutusyhtiökin vaatinut maksamaan korvauksia. Seuraavaksi epäonnisen miehen asunnossa oli sattunut vesivahinko. Vaara oli päättänyt hankkia koiran elämäänsä piristämään, mutta tällä oli havaittu parantumaton polvivamma. "Minun piti ampua lemmikkini", Vaara tilitti julkisuudessa.

Epäilenpä pahoin, ettei Vaara saa muukalaisvihamielisten näkemyksiensä vuoksia käännettyä suosiotaan musiikkipiireissä enää nousuun. Toisaalta hän on löytänyt rasistisille ajatuksilleen maaperän, jossa kasvaa uusia selkääntaputtelijoita. Kasvualustana se on Juha Vainio -palkinnon pokanneelle muusikolle kuitenkin kaikkea muuta kuin hedelmällinen. Eräs tuoreista some-ystävistä lohdutteli iskelmätähteä reippaasti perisuomalaisessa sauna, sisu ja viina -hengessä, vaikka ei viestin mukaan välttämättä pidäkään Mamban musiikista: "Jos kuule oikei pahaks mennee, niin minnäe tarijoon sulle illan. Saunotaa kuule Hämmeessä tahi täälä Varsinaisesa Suomesa. Mutta piet sitte turpas kiinni, ekkä ruppee siittä kesästä sitte kuule laulaa. Soppiiko näi?"

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit