Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Sportti

FCL

Kuhnurit saalistaa - pronssia

Huomenna lauantaina pelataan FC Lahden pronssihaaveisiin kovasti vaikuttava ottelu, kun hiihtikselle saapuu sarjanelonen Maarianhaminasta. Maarianhamina on kerännyt kolme pistettä enemmän kuin Lahti, joten voitolla Lahti nousisi saarelaisten kanssa tasapisteisiin. Pronssipaikalla viisi pistettä Lahtea karussa viipottaa vahvin ehdokas pronssin viejäksi eli Vaasan Palloseura.

Lahdella kolme viimeistä vastustajaa ovat Maarianhamina, Honka ja TPS. Vaasa saa vastustajakseen MyPan, Jaron ja Maarianhaminan. Maarianhaminan vastustajat ovat Lahti, TPS ja VPS. Juuri noiden kolmen joukkueen keskinäiset matsit ovat avainasemassa etsittäessä pronssijoukkuetta.

Maarianhamina kohtaa sekä Lahden että Vaasan, joten voittamalla ne ottelut joukkue olisi aika vahvoilla. Toisaalta Vaasalla on homma omissa käsissään. Voittamalla Mypan ja Jaron, joilla ei ole enää panosta peleissä pronssit matkaavat Vaasaan.

Lahden ainoa toivo on voittaa kaikki kolme viimeistä otteluaan ja toivoa, että Vaasa ja Maarianhamina kompuroivat. Sekään ei ole mahdotonta, sillä sen verran suvereeni esitys nähtiin Kuhnureilta viime pelissä Jaroa vastaan. Lisäksi TPS:llä ja Hongalla ei ole peleissä enää suurta panosta.

Jaro-matsi oli aivan huikea näyte siitä mihin FC Lahti parhaimmillaan pystyy. Ainoastaan 5-0 tilanteessa tullut lievä ylimielisyys ja hyvänolon tunne pelastivat Jaron todelliselta persraiskaukselta. Harmi että Hasse oli unohtanut katsoa SM-liigan ottelukalenteria, kun ottelu siirrettiin televisioinnin takia perjantaiksi ja niinpä kivenheiton päässä Pelicans pelasi kärkiottelua Jyppiä vastaan liki 5000 urheilun ystävän seuratessa.

Samaan aikaan Lahden tärkeä peli veti hieman alle hävettävät 900 katsojaa. Siitä huolimatta tunnelma pelissä oli upea, pääosin tietysti Lahden dominoinnin ansiosta, mutta nyt jo liki maailmanmaineeseen nousseiden FC Lahden fanien ansiosta, jotka intoutuivat kannustamaan kuhnureita äänekkäästi. Hienoa!

Huomenna ei tätäkään päällekäisyyttä ole, joten nyt kaikki hiihtikselle huutamaan Lahti kohti pronssia! FC Lahti -MIFK, Lahden hiihtostadion klo 15.15.

Pelsu

Pelicans pyyhkii jäätä vastustajilla

Tiistainen Lukko-matsi oli Pelicansille jo yhdeksäs ottelu putkeen, jossa joukkue kerää pisteitä. Ainoa tahra on Blues-peli, josta irtosi vain yksi piste. Muuten Pelicans on poistunut jäältä aina voittajana. Koko muu Suomi odottaa milloin Pelicansin alamäki alkaa, kun samalla lahtelaiset kiekkojännärit nauttivat tilanteesta täysin siemauksin.

Kyllähän näin loistava alku on yllättänyt varmasti kaikki, mukaan lukien myös itse pelaajat ja valmentajat. Peli ei ole kaunista, mutta erittäin tehokasta kylläkin. Joukkue pelaa tällä hetkellä isolla itseluottamuksella, joka tuli hyvin esiin Lukko-pelissä. Aina kun Lukko kampesi tasoihin, teki Pelicans johtomaalin minuutin tai parin päästä. Vaikka maalivahtipelikään ei ollut alkukauden totutulla hyvällä tasolla, väänsivät Smolenak, Sopanen ja Saarenheimo tarvittavat maalit. Voin hyvin kuvitella ettei itseluottamus tällasista voitoista ainakaan hupene.

Tällä hetkellä Pelicansin ykkös- ja kakkosketju tekevät kovaa tulosta. Kolmonen ( Koskenkorva-Immonen-Männikkö) sen sijaan on ollut jotenkin näkymätön. Trio tarvitsisi nyt pikaisesti onnistumisia hyökkäyspäässä. Karvaaminen sen sijaan sujuu mm. Kossulta vallan erinomaisesti ja mies onkin liigan eliittiä siinä hommassa.

Puolustajista Juha Leimu on saanut itseluottamuksensa takaisin ja on valtaamassa ykköspakin virkaa. Kuka muuten enää kaipaa Seikolaa? Leimun harhautukset purevat niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin ja miehen kuti löytää yllättävän usein maalille asti.

Varmaa on, että jossain vaiheessa kautta vaikeuksiakin tulee ja Pelicansin sijoitus tippuu, mutta nautitaan nyt tästä ja murehditaan sitten kun ja jos niitä ongelmia ilmenee...

-Pete Salomaa-

Namika

Namikan Déjà-vu

"Niin siinä sitten taas kuitenkin lopulta kävi: Eturistiside poikki, ulkokierukka revennyt ja sivunivelsiteessä osittainen repeämä." Näin kirjoitti Namika Lahden paluumuuttaja ja joukkueen ykköstakamieheksi kaavailtu Ilkka Vuori maanantaina Twitter -tilillään. Vuoren kommentti tilanteeseensa sisältää enemmän kuin ensi näkemältä uskoisikaan.

Lainauksen sana "taas" viittaa Vuoren valitettavan värikkääseen loukkaantumishistoriaan. Sana "lopulta" puolestaan ottaa kantaa siihen, kuinka mies itse vielä uskoi tai ainakin toivoi kyseessä olevan lievemmän loukkaantumisen ennen röntgenkuvauksia. Lopulta sana "kävi" pitää sisällään loukkaantumiseen johtaneen tahattoman ja epätodennäköisen tapahtumaketjun, jossa Vuori kolaroi seurakaverinsa Vesa Heinosen kanssa Namikan harjoitusottelussa Ruotsin Luulajassa.

Vuoren loukkaantuminen on koripalloilijalle sieltä pahimmasta päästä ja pelintekijä missaakin juuri alkavan kauden kaikella todennäköisyydellä kokonaisuudessaan. Nähtäväksi jää lähteekö mies kuntouttamaan itseään vielä Korisliigakuntoon asti, vai ovatko 27-vuotiaan Vuoren pelit ainakin SM-tasolla pelattu.

Joukkueen tärkeimmän kotimaisen palasen loukkaantuminen tuo tietysti mieleen edelliskauden Roope Suonion uran loppumisen vain pari viikkoa kauden alkamisen jälkeen, jota seuraa väistämättä muisto Namikan viime kauden roolittomasta joukkueesta ja surkeista otteista.

Namikan valmennusjohdolla on jälleen aikalisän paikka joukkueensa rakenteen suhteen. Vuoren loukkaantumisen myötä lahtelaisjoukkueella on ammottava aukko pelinrakentajan paikalla, jota täyttäisi nykyisellä kokoonpanolla vain Valtteri Mäkäläinen ja kenties Aleksi Alanen. Mäkäläisen kohtalaisista otteista huolimatta on sanomattakin selvää, että joukkueelta puuttuu ykköspaikan kenraali, joka pystyy miehittämään pelinrakentajan paikkaa 30 minuuttia ottelussa.

Helpoin vaihtoehto olisi lähettää vaatimattomasti Luulajassa esiintynyt iso amerikkalainen Storm Warren pakkaamaan ja palkata tilalle aggressiivinen takamies, mutta tässä skenaariossa Namikan korinalusta jäisi pitkälti pehmeän oloisen Dan Opplandin sekä nuoren Tommi Huolilan vastuulle.

Päätyy joukkueen johto mihin hyvänsä päätelmään, tulee joko pelinrakentelu tai korinaluspeli olemaan joukkueen akilleen kantapää ilman suuryllättäjiä joukkueen tämänhetkisestä kalustosta. Toivottavasti yllättäjiä kuitenkin löytyy, koska kuten opimme viime vuonna, heikosta kauden aloituksesta on vaikeaa toipua vaikka peli alkaisikin keväällä kulkea.

-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit