Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

SM-liiga käynnistyy

Monien kovasti odottama SM-liiga (vai pitääkö nyt sanoa pelkästään Liiga?) pärähtää käyntiin tänä viikonloppuna. Perinteisesti tässä vaiheessa kauden kynnyksellä on taas Sporttinurkan asiantuntevan (?) runkosarjaveikkauksen aika muutaman huomion kera. Pankaapa talteen, niin voitte taas naureskella loppukaudesta meikäläisen kustannuksella...Sen verran pitää selitellä jo etukäteen, että tulossa on taas todella tasainen sarja, jossa hyvä startti voi kantaa vaikka kuinka pitkälle. Toisaalta taas epäonnistuminen alussa voi syöstä monen joukkueen vaikeuksiin.

1. Kärpät
  - Lauri Marjamäki penkin takana ja kentällä mm.nimet Aaltonen, Kukkonen, Maxwell, Pyörälä, Huml, Lehtonen ja lisäksi maalissa Rynnäs. Ei muuta tavoitetta kuin Suomen mestaruus
Seuraa häntä: Mailataituri vailla vertaa, JM Aaltonen (saattaa tosin lähteä KHL:aan jo marraskuussa)

2. Tappara
- Rautakorven Tappara jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Ykkössentteri McRae on kysymysmerkki, mutta Jormakka tekee lopullisen läpimurtonsa. Laiturit kokonaisvaltaisesti kovaa valuuttaa.
Seuraa häntä: Lahdesta tuttu Pekka Jormakka ON vauhdissa!

3. JYP

- Valmentaja vaihtui, mutta taso säilyy jyväskyläläiseen tyyliin. Perrin liidaa joukkueen taas korkealle. Pelaajisto kauttaaltaan laadukas ja Tuppurainen huippupaluumuuttaja
Seuraa häntä: Jani Tuppurainen, (Perrin syöttää Tuppurainen maalaa...)

4. Jokerit

- Viimeinen kausi liigassa. Ykkössentteri puuttuu. Miten pärjää nuori Teuvo Teräväinen? Väänänen ja Karalahti liigan ykköspakkipari, joiden kanssa painiessa kellään ei ole kivaa.
Seuraa häntä: Antti Tyrväinen, Nastolan ihmiskuula stadissa. Maaleja ja pelirangaistuksia luvassa

5. Ässät

- Pekka Virta ottaa mestarit luotsattavakseen, joka onkin yksi epävarmuustekijä. Hagman huippuhankinta liigaan ja muutenkin Ässät on taas yllätysvalmis.
Seuraa häntä: Niklas Hagman. 770 ottelua NHL:ssa kertoo olennaisen.

6. Lukko

- Dufva hommasi joukkueeseen kokemusta mm.Turusta. Nummelin ja Vahalahti edelleen liigan kärkipään pelaajia. Maalivahti Zapolskin astuttava Vehasen saappaisiin.
Seuraa häntä: Petteri Nummelin. Vieläkö jalka nousee entiseen tahtiin. Jos nousee, niin pitelemätön pakki.

7. HIFK

- Leveä ja laadukas materiaali. Peräti 10 ulkomaalaista soturia epävarmuustekijänä. Suurin syy HIFK:n menestykseen tai tuhoon löytyy penkin takaa. Summanen on räjähdysaltis ja silloin voi tapahtua mitä tahansa...Hommasi "henkivakuutuksen" jo ennen kautta (T.Gillies)
Seuraa häntä: valmentaja Summasen show voi ylittää kaikki odotukset ja pelaajien suoritukset...

8. TPS

- Kulta-Suikkasen paluu. Myös Turussa luotetaan ulkomaalaisiin, joita löytyy rosterista 8 kappaletta. Suikkasen vuoksi yllätysvalmis, jos ulkomaalaiset ( Wilsie, Pàre, Sexton ) eivät floppaa, kuten viime kaudella Lahdessa.
Seuraa häntä: Dan Sexton, 88 ottelua NHL:ssa (Anaheim). Tämän kauden "lasch"?

9. Blues

- Ex-Jyp valmentaja Jyrki Aho puikoissa tietää hyvää Bluesille. Ykkössentterinä löysäilystä usein syytetty Hirschovits, tosin kovia tehoja on mieheltä löytynyt aina. Iki-HIFK Liivik nyt pikkuveli Bluesin paidassa.
Seuraa häntä: Maalivahti Koskinen paljon vartijana, koska pystyy kääntämään hyvänä päivänä ottelut Bluesille

10. Pelicans

- Vahvuutena tasaisuus, mutta selvä kärki puuttuu. Onko se hyvä vai huono asiaa, jää nähtäväksi. Aravirran viimeinen kausi, tuskin haluaa lopettaa huonoon kauteen. Redenbach-Pärssinen-Niinimäki olleet hyvällä jalalla ja hyvillä tehoilla liikenteessä harjoituskaudella. Maalivahtit kysymysmerkkeinä. Nähdäänkö maalissa viimekeväinen varma-Myllyniemi vai syksyinen "en saa kiinni rantapalloakaan"-Myllyniemi?
Useimmissa etukäteisarvioissa asetettu viimeiseksi, mutta uskon Pelicansin yltävän parempaan.
Seuraa häntä: Jesse Niinimäki: Armoitettu mailataituri on viime kevättä huomattavasti paremmassa kunnossa ja kädet käy!

11. KalPa

- Laukkasella on käsissään joukkue, joka on viime kaudesta heikentynyt. Artturi Lehkonen ja Kasperi Kapanen ovat vuoden vanhempia, mutta onko heistä kantamaan vastuuta illasta toiseen? Kuopiossa huomattavissa pientä notkahdusta yleisömäärissä, eikö liiga enää savolaisia kiinnosta?
Seuraa häntä: Kasperi Kapanen. Isä-Samin hellässä huomassa kasvamassa kovaksi liigapelaajaksi

12. HPK

- Uusi valmentaja Kai Rautio ja liigatasolla kokemattomat maalivahdit (Tuohimaa- Saros). Siinä suurin syy, miksi HPK löytyy häntäpäästä. Hyvääkin joukkueesta löytyy, sillä Viitaluoma-Vihko kaksikko on liigan vaarallisimpien kaksikoiden joukossa ja molemmat löytynevät korkealta pistepörssistä.
Seuraa häntä: Tuomas Santavuori. Vieläkö potkulauta toimii? Ensi vuonna takaisin Lahteen?

13. Ilves

- Monissa arvioissa laitettu Pelicansin ohella viimeiseksi. Saanut muutaman hyvän vahvistuksen, mutta riittääkö joukkueessa leveys? Liigan häntäpää on kuitenkin tasainen, kuten koko liigakin, joten välttää jumbosijan nyt kun karsintoja ei pelata. Maalivahtikaksikko Kolppanen-Järvenpää ei vakuuta.
Seuraa häntä: Daniel Corso, Kärpissä huippusentteri, miten nyt?

14. SaiPa

- Aikaisempina kausina monesti hännille veikattu, mutta nyt ihan aikuisten oikeasti jumbo. Markkanen ei ole vakuuttanut harjoituspeleissä ja keskushyökkääjäosasto ei vakuuta. Joukkueen kovimmat pelurit löytyvätkin laidasta ( Mankinen, Giliati, Davis, Tavi...)
Seuraa häntä: Janne Tavi. 7 kautta Lahdessa ilman lopullista läpimurtoa. Tuleeko se SaiPassa?

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit