Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ministeri vieraili Liipolassa

Liipolan Lähiöseuran asukastupa sai arvovaltaisia aamukahvivieraita viime maanantaina. Asunto - ja viestintäministeri Pia Viitanen halusi tutustua Lahden Liipolaan, joka kuuluu Turun Varissuon ja Vantaan Koivukylän ohella kaupunkilähiöitten kehitysohjelmaan. Viitanen toimii valtion asuntoasian neuvottelukunnan puheenjohtajana.

Hän asuu itse Hervannan suuressa lähiössä Tampereella ja esikaupunkialueitten kehittäminen toimivaksi kaupunginosaksi on hänelle tärkeä hanke. Asukastuvalla, Pihtikatu 3 E portaassa vieraita oli vastassa 15 vuotiaan lähiöseuran puheenjohtaja Jouni Ikonen sekä suuri joukko jäsenistöä. Tarjolla oli pullan tuoksua, kahvia ja kakkuineen ja mielipiteitä asuinalueesta.

Liipolan asukastila
Ministeri Viitanen keskustelemassa Liipolan lähiöseuran puheenjohtaja Jouni Ikosen kanssa. Kaupunginosan uuden "olohuoneen" avajaisissa oli kahvitarjoilu. Tilaa entisessä liikehuoneistossa Ostoskadulla on runsaat 500 neliötä, mihin toivotaan aikuisten liikuntahetkiä, nuorille salibandy-kenttää ja paljon muuta. kuvassa oik. edessä Liipolan ala-asteen rehtori Maritta Turunen.

Ministeri Viitanen jalkautui auringonpaisteisella Liipolanmäellä asukastupa-vierailun jälkeen seurueensa kanssa, johon kuului Liipolassa lapsuutensa asunut ministerin erityisavustaja Jouni Parkkonen. Kun Viitasen äiti on syntyisin Lahdesta, hän totesi hilpeästi asukastuvalla omaavansa geeniperäistä lahtelaisuuttakin. Seuraava etappi oli Pihtikatu 4:n upouusi kerhohuone. Sen ulko-oven edustalla seurueella oli mahdollisuus ihailla viihtyisää piha-aluetta.

Lahden Talot Oy:n hallintojohtaja Pertti Merenluoto ja ARAn rahoitusjohtaja Kari Salmi kertoivat, että koko Liipolan alueen vuokratalojen peruskorjaukset saatiin tehtyä kaupungin omistamien talojen osalta tämän vuosituhannen alkuun mennessä. Pia Viitanen lisäsi hymyillen, että lisää remontteja voidaan lähitulevaisuudessa tehdä Lahdessakin, kun taloyhtiöillä on mahdollisuus hakea hissien rakentamiseen avustusta vanhoihin kolmikerroksisiin taloihin. Seurueessa mukana ollut kansanedustaja ja valtionvarain valiokunnan jäsen Jouko Skinnari toivoi asuinalueitten kehitysrahoihin voitavan liittää varoja myös yhteisöille kerhotiloihin ohjaajien palkkauksen, millä toimintaa saataisiin monipuoliseksi.

Liipolan ostoskeskukseen oli kerääntynyt suuri joukko ihmisiä odottamaan uuden asukas- ja harrastetilan, olohuoneen, avajaisia entisen Pelastusarmeijan Kirpputorin tilaan. Tilan käyttöä nuorten ja varttuneemman väen toimintoihin ei ole vielä ohjelmoitu, vaan sen kehittämiseen toivotaan asukkaitten tuovan omat toiveensa mukanaan päivittäisillä käynneillään.

Avajaisista seurue siirtyi Liipolan ala-asteen väistötiloihin ja tutustui kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran ja rehtori Maritta Turusen johdolla kahden vuoden kuluttua valmistuvaan Liipolan monitoimikeskuksen suunnitelmiin. Peruskorjattuun Fellmanian oppilaitokseen Kirkkokadulla ministerin seurue tutustui iltapäivällä.

Isoksi ja pieneksi loheksi ministeri Pia Viitanen nimitti rakentamiseen ja asuinalueitten kehitysohjelmiin tarkoitettuja syksyn lisäbudjettiin tulevia määrärahoja. Ohjelma lähiöistä kaupunginosaksi kestää kaksi vuotta eli tämän ja ensi vuoden. Eräs sen tavoite on saada asukkaat mukaan suunnittelemaan asuinalueittensa ihmisten viihtyvyyttä lisääviä kohteita.

Alueitten kaavoitukseen ohjelmalla halutaan monipuolisuutta ja kuntalaisten mielipiteiden huomioon ottamista. Valtiolta on tulossa tukea neljä miljoonaa euroa kehittämisohjelmaan. jolla voidaan tehdä uusia tai korjata asukkaitten harrastuksille sopivia puistoalueita tai lähimetsien luontopolkuja. Toinen samansuuruinen euromäärä on varattu homekoulujen ja muiden sosiaalisessa käytössä olevien rakennusten korjauksiin. Ministeri totesi isäntäväelle, että ihmisten pitäisi löytää ylpeyden aiheet asuinalueistaan.

Marja-Liisa Niuranen
 


Ajankohtaista -arkisto