Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Työministeri vieraili Orimattilassa

 - Meidän on pidettävä huolta maamme korkean osaamisen ja sivistyksen tasosta, vaikka vaikea kansantalouden laskusuhdanne näyttää edelleen jatkuvan, totesi työministeri Lauri Ihalainen Orimattilassa viime maanantaina. Myös Orimattilassa kaupungin suurten teollisten työnantajien joukko on vähentynyt tuntuvasti. Lahdessa Hennalan varuskunnan lakkauttaminen vähentää alueen verotuloja, joskin varuskunta-alue jättää mahdollisuuksia sen maa-alueitten ja rakennusten kehittämiselle myös yritystoimintaan.

Päijät-Hämeen työllisyystilanne ei ole sekään hyvä. Valtion tuella ja yritysten investoinneilla on pidettävä huolta siitä, että Nokia-konsernin ja alihankkijayritysten työttömäksi jääneet ICT-alan työntekijöitten tietotaito säilyy tulevaisuudessa, jatkoi Ihalaisen. Koulutuslinjat pitäisi löytää myös lahtelaisen Isku Oy.n huonekalutehtaan työttömäksi jäävälle ammattijoukolle, kertoivat kuulijat.

Ihalainen
Viime maanantainen kesäinen iltapäivä otto Orimattilan Vanhan Pappilan puistossa työministeri Lauri Ihalaisen lämmöllä vastaan yhdessä kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Kirsti Laatusen kanssa.

Päijät-Häme sai tällä viikolla vieraakseen joukon kansanedustajia ja ministereitä, kun eduskunnan sosialidemokraattinen ryhmä ministereineen piti kesäkokouksensa Sibelius-talossa, Lahdessa. Ministerit olivat jakautuneet maanantain illansuussa maakunnan keskuksiin tapaamaan kansalaisia. Orimattilan sos.dem.työväenyhdistys ry oli järjestänyt ministeri Lauri Ihalaisen ja orimattilalaisten tapaamisen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Kirsti Laatusen johdolla.
Kaunis, 1800-luvulla rakennettu ja hyvin hoidettu, Vanha Pappila antoi harmoniset puitteet lämminhenkiselle tilaisuudelle. Maanantai-iltapäiväksi sattui kaupunginhallituksen kokous, mihin tilaisuudessa ministerille kirjelmän luovutettuaan kiirehtivät valtuuston puheenjohtaja Tapio Malmiharju, kesk ja Orimattilan hallinto ja kehitysjohtaja Kimmo Kuparinen.

Vanhan Pappilan salissa virisi työväenyhdistyksen rouvien järjestämän kahvitarjoilun ohessa vilkas keskustelu aivan tavallisen kansalaisen ongelmista työttömyyden kohdatessa ja työvoimatoimistojen käynnin ongelmista. Sosiaalihoitaja Kirsti Uitto kertoi Lauri Ihalaiselle ne vaikeudet, mitä vähävaraisille seuraa, kun esimerkiksi kuntoutuksessa olevat mielenterveyspotilaat joutuvat käymään nykyisin Lahden työvoimatoimistossa ja matkat maksavat.

Työpaikkaa hakeva henkilö, erityisesti nuori ihminen, tarvitsisi enemmän opastusta niin työvoimatoimistossa kuin työpaikalla.
Työ-ja elinkeinoministeriön tämän vuoden määräraha kannustaa työttömiä, koulunsa päättäneitä nuoria lähtemään Sanssi-kortilla työelämään. Tällä kortilla työnantaja saa nuoren työllistämiseen 700 euroa tukea kymmenen kuukauden ajan. Myös kunta voi työllistää samoin kuin yksityinen työnantaja, korosti Ihalainen tukirahan mahdollisuuksia. Yleisön joukosta esitettiin rahan myöntämisajan pidennystä yhdelle vuodelle sekä lisäksi määrärahaa, jolla työnantaja voisi palkata nuorille työntekijöille työnohjaajan.

Terveisiä työministeri sai koulutetuilta työttömiltä, joille pitäisi järjestää työkokemusta vastaavia jatkokursseja. Eräs lainsäädännöllinen murheenaihe ovat osuuskuntamuotoiset yritykset työnantajina, koska lainsäädäntö tai sen tuntemus ontuu työmarkkinoilla. Osuuskuntamuotoista yritystä edustanut Tarmo Taavila jätti ministerille kirjelmän ajankohtaisista ongelmista.

Ministeri Lauri Ihalainen lupasi ottaa kaupunkilaisten kertomat epäkohdat tarkasteluun ja keskustella niistä ensi viikolla Jyväskylässä pidettävillä TE -keskusten johdon neuvottelupäivillä. Omassa puheenvuorossaan hän ihmetteli työllistämistukeen tarkoitettujen määrärahojen käyttämättömyyttä, sillä ministeriön tietojen mukaan varoja oli yli puolet käyttämättä elokuun alussa.

Huolestunut hän oli maan verotulojen pienentymisestä. Suomen teollisuuden vienti ei ole osoittanut virkistymistä toistaiseksi Kun verotulot jäävät heikoiksi, niin kansalaisten hyvinvointia ylläpitävä tulonjako supistuu. Yhteisöveron lasku alle Ruotsin vastaavan veron tuo toivottavasti uusia ulkolaisiakin yrityksiä Suomeen. Puu- ja betonirakentamiselle ministeriö on suhtautuu myös toiveikkaasti.


Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto