Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Yli-Marolassa taiteillaan tallissa lauantaina

Yli-Marolan kotieläinpihassa järjestetään huomenna lauantaina taidetta tallissa -tapahtuma, joka toimii samalla näyttelyn avajaisena. Tapahtumassa pihassa pidetään päivän aikana kaksi työpajaa, kello 11 ja kello 13, joissa keskitytään graffittimaalaukseen ja yhteisötaiteeseen.
Paikalle saapuvat vieraat pääsevät työpajoissa osallistumaan taiteen tekemiseen. Työpajat vetää Lahden kaupungin elävöittämiseen keskittyneiden Inspis-hankkeen edustajat. Kotieläpinpihan vs. toiminnanjohtaja Anna Puolakka kertoo, että tapahtuma on luonnollista jatkoa viime vuoden Tinga tinga - taidenäyttelylle.
- Tapahtuman ja näyttelyn kantanava ajatuksena on esittää graffitit muunakin kuin vain sotkemisena, ja antaa nuorille mahdollisuus ilmaista itseään.
Kuten viime vuodenkin esillepano, on näyttely myös tällä kertaa auki lauantaista lähtien koko kesän.

Vuosi vuodelta kiireisempää

Puolakan mukaan pihassa on riittänyt yleisöä parin ensimmäisen viikon aikana reilusti, keskimäärin noin 200-300 kävijää päivässä.
- Hyvät kelit ovat varmasti vaikuttaneet tämän kesän kävijämääriin positiivisesti, mutta kävijöitä on ollut vuosi vuodelta muutenkin koko ajan enemmän.

YliMarola
4H –yhdistyksen projektityöntekijä Reetta Tupasela ja vs. toiminnanjohtaja Anna Puolakka sekä äitilammas Lempi karitsansa Tanelin kanssa nauttivat kuumasta kesästä. Tupasela ja Puolakka olivat ilahtuneita pihan runsaasta kävijämäärästä, eikä huomiosta nauttivilla lampaillakaan ollut asiaan valittamista.

Yli-Marola on houkutellut paikalle vieraita myös Lahden ulkopuolelta. Puolakan mukaan tänäkin kesänä kävijöitä idylliseen pihapiiriin on saapunut muunmuassa Hämeenlinnasta ja Helsingistä.

- Usein kuulee ihmisten sanovan, että aivan kuin mummolan pihaan olisi saapunut.

Pihan asukkaina on tänäkin vuonna tuttu kaarti vuohista, lampaista, vasikoista ja alpakoista possuun, kukkoon ja kanoihin sekä uusiin tulokaisiin, Shetlanninponeihin Kaunisrannan Irwyniin ja Kodaan. Puolakka kertoo, että pihan henkilökunta on uudistunut, joten pihan toimintatavoissakin on tapahtunut joitakin muutoksia. Piha pyritään Puolakan mukaan kuitenkin pitämään samanlaisena rentouttavana keitaana kuin edellisvuosinakin.

Työtä harjoittelemassa

Yli-Marolan kotieläinpiha on 4H-yhdistyksen ylläpitämä. Yhdistys järjestää samalla nuorille mahdollisuuden työkokeiluihin ja -harjoitteluihin pihassa. Askeleet eteenpäin- hanke mahdollistaa nuorille monipuolisia töitä eläintenhoidosta ja toimistotöistä kiinteistöhoitoon. Valtaosa tämänkin kevään henkilökunnasta on Yli-Marolassa nimenomaan työharjoittelijoina. Puolakka antaa työharjoittelijoille tunnustusta:
- Tämän pihan toiminta ei pyörisi ilman työharjottelijoiden panosta.

Mikko Blomberg


Ajankohtaista -arkisto