Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Kevättempaus

Kevät käyntiin Launeen kirjastolla

Launeen omakotiyhdistys ja Launeen Martat järjestivät jälleen jo perinteiseksi muodostuneen kevättempauksen Launeen kirjastolla viime lauantaina. Ohjelmassa oli muun muassa aarteenetsintää lapsille piraattiteemalla, mölkky- ja hyppynarukilpailu, vuoden launeelaisen julkistaminen sekä arpajaiset ja tarjoilujen puolesta muurinpohjalettuja sekä tietysti kahvia ja makkaraa.

Lämpimässä kevätsäässä läpi viety tapahtuma vetikin alueen ihmisiä paikalle sankoin joukoin. Launeen omakotiyhdistyksen puheenjohtaja ja tapahtuman järjestäjiin lukeutunut Erika Himilä oli mukana tempauksessa nyt kolmatta kertaa.
- Tapahtumalle näyttää muodostuneen oma jalansija ja paikka. Tänne on kaikenikäisten ihmisten helppo tulla viihtymään.
Tapahtuman väkimäärä onkin Himilän mukaan lisääntynyt vuosi vuodelta. Osaansa tämän vuoden suosiossa näytteli suoraan postilaatikkohiin jaetut esitteet sekä mainostus Omalähiössä. Tapahtumasta ei ole kuitenkaan tarkoituskaan luoda enää paljonkaan isompaa.
- Näyttää siltä, että tapahtuma kehittyy kuin itsestään. Ajatuksena on pitää tempaus ennen kaikkea lastentapahtumana myös jatkossa, Himilä toteaa.

Tempaus kaipaa Himilän mukaan kuitenkin lisäesiintyjiä: vaikkapa soittajia ja laulajia.
- Tapahtuma antaa meille mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon. Toivoisin myös, että tämänlaisten kokoontumisten myötä alueen yhteisöllisyys kehittyisi ja alueen asukkaiden ajatukset ja ideat pääsisivät kuuluville.

Marjo Liukkonen on vuoden launeelainen

Launeen omakotiyhdistyksen toiminnassa yli 10 vuotta mukana ollut Marjo Liukkonen palkittiin tapahtumassa vuoden launeelaisena. Yllättynyt palkittu näki Launeen nykytilan kohtalaisen hyvänä.
- Launeen tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Tänne muuttaa paljon lapsiperheitä ja alue on arvostettu lahtelaisten keskuudessa.

Liukkonen
Launeen omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Erika Himilä (oik.) palkitsi Marjo Liukkosen vuoden launeelaiseksi.

Myös Launeen siisteys ja idyllisyys saivat Liukkoselta suitsutusta. Uhkakuvina Launeelle Liukkonen kokee ET-12 -tiehankkeen sekä Launeen kirjaston epävarman tulevaisuuden. Tiestä on olemassa suunnitelmat, mutta ratkaisuja suuntaan tai toiseen ei ole vielä tehty.
- Olemme olleet yhteydessä ympäristöministeriin ja keränneet nimiä hankkeen peruuttamiseksi. Launeella ollaan harvinaisen yksimielisesti tiehanketta vastaan.

Syiksi hankkeen vastustamiselle Liukkonen kertoo esimerkiksi alueella väistämättä lisääntyvät saasteet sekä idyllin rikkoutumisen. Esimerkiksi taloja jouduttaisiin purkamaan tien tieltä.
Vuoden launeelaiseksi valittu Liukkonen halusi viestittää alueen asukkaille aktivoivaa viestiä:
- Toimikaa alueen hyväksi. Tämä on sen arvoinen.

Autokirppis veti pihan täyteen ja vähän päälle

Paikalla nähtiin reilusti myyjiä, koska tapahtumaan kuului oleellista myös autokirppis. Puoli kymmeneltä tapahtuman teeman mukaisesti piraateiksi pukeutuneiden tyttäriensä Fannyn ja Nellyn kanssa paikalle saapunut Jaana Heimonen ei enää saanut paikkaa sisäpihalta, koska se oli jo ehtinyt täyttyä.
- Kauppa on silti käynyt ja ihmisiä on piisannut silmämääräisesti edellisvuotta enemmän.
Heimoset myivät omalla kirppispöydällään ennen kaikkea lasten vaatteita ja käyttämättömiksi jääneitä leluja. Heimoset kertoivatkin myyvänsä tavaroita mieluiten ihmisten keskuudessa.
- Me oikein odotamme, että pääsemme tänne keväisin myymään käyttämättömiksi jääneitä tavaroitamme ja tapaamaan ihmisiä.


Mikko Blomberg

 


Ajankohtaista -arkisto