Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

FC

FC Lahti tasapelitahdissa

FC Lahden kausi ei ole lähtenyt käyntiin ihan toivotulla tavalla. Ensin Rovaniemeltä tuotiin tasapelipiste, joka sitten menetettiin kabinetissa, kun Lahti peluutti pelaajaa (Länsitalo), joka oli pelikiellossa. Jyväskylästä kotiintuomisina oli myös yksi piste, joten kaksi ottelua ja koossa yksi vaivainen piste ei ole ihan sitä mitä alkukaudelta toivottiin.

Tähän kun lisätään se, että Suomen cupista tuli lähtö, kun KuPS pudotti lahtelaiset jatkosta, niin ei hyvä.
No, ei vaivuta epätoivoon, sillä aikaa kurssin kääntämiseen on paljon ja eihän parin matsin perusteella voi vielä vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä tulevasta. Ensimmäinen kotipeli pelataan sunnuntaina KuPS:aa vastaan ja siitä olisi toiveena sitten se ensimmäinen kolmen pisteen voitto.

Lahden ongelmat ovat olleet hyökkäyspäässä. Kärkipelaajille (Dantas, Rafael) ei ole saatu toimitettua palloa. Silloin kun noille kavereille saadaan pallo toimitettua maalipaikkaan, yleensä verkko heiluu, se nähtiin jo cupin matsissa kuopiolaisia vastaan, kun Rafu tyylikkäästi nikkasi päällään pallon verkon perille hyvän keskityksen jälkeen.

Kautonen luottaa ainakin vielä kärjessä enemmän Dantakseen kuin Rafaeliin, vaikka Rafael on pelannut tehokkaammin. Kautosen mukaan Rafu on parhaimmillaan, kun hänet laitetaan kentälle tunnin pelin jälkeen haastamaan väsyneitä pakkeja. Toisaalta, jos Dantas ei pian ala heiluttelemaan maaliverkkoja, voi vanha herra Rafael löytyä avauksestakin. Lisäksi takana kyttää vielä Jonne Kemppinen omaa mahdollisuuttaan.

Pelicans

Pelicansin kokoonpano jo valmis?

Pelicans julkisti viime viikolla uuden puolustajan sopimuksen, kun takalinjoille saapui Juha Leimu Tapparasta. Urheilujohtaja Saarinen kuvaili Leimua sanalla viivapeloite. Kumpaakohan siniviivaa Saarinen tarkoitti, sillä Leimu on tunnettu paitsi tehokkaasta laukauksestaan, niin myös hasardeistaan omassa päässä. Toisaalta Leimu ostettiin Seikolan tuuraajaksi ja sanalla sanoen aika samantyyppisistä pelaajista on kysymys. Seikola on kylläkin ollut toistuvasti liigan tehokkain pakki, sen sijaan Leimun uraa leimaa epätasaisuus.

Leimu
Juha Leimu saapui Lahteen paikkaamaan Markus Seikolan jättämää aukkoa viivapeloitteena.

Näillä näkymin Pelicansin kokoonpano alkaa olemaan kasassa. Saarisen mukaan tulossa olisi enää kolmoskentän laituri tuomaan joukkueeseen leveyttä. Epäilen vahvasti kaverin olevan Joel Mustonen, joka pikkuhiljaa on toipunut mykoplasman kourista, jonka vuoksi nuoren miehen koko viime kausi jäi väliin. Irvileuat ovatkin jo netissä toitottaneet, että nimenomaan kolmoskentän leveyttä Pelicansissa ensi kaudella riittääkin, kun joukkueesta puuttuu käytännössä koko ykköskenttä. Eli ensi kaudella Lahdessa nähdään kolme kolmoskenttää ja yksi neloskenttä. Lisäksi meillä on kaksi kakkosmaalivahtia...

No, ei asiat ihan noinkaan ole, vaikka se oli myös oma ensivaikutelmani. Katsokaapa millä joukkueella Ässät voitti Suomen mestaruuden. Kuinka moni Ässien pelaaja olisi ennen kauden alkua kelvannut Lahteen? Ehkäpä Armia tai Savinainen? Ja jos muistellaan hopeakautta, jolloin ykköskentässä viilettivät nobodyt ja etukäteen fanien teilaamat Luttinen ja Koskiranta sekä täysin tuntematon Lasch. Täytyy muistaa, että joukkue on aina enemmän kuin nimiä paperilla. Ässät tänä vuonna ja Pelicans hopeakaudellaan näyttivät etteivät nimet selässä merkitse mitään. Muutenhan Jokerit veisi joka vuosi mestaruuden...

Aravirralla on käsissään joukkue, joka totta tosiaan on tasainen ja kokenut. Kovinkaan montaa ns. arpaa ei joukkueessa mukana ole. Eri asia on tietenkin se, löytyykö joukkueesta tarvittavaa johtajuutta, sillä yksikään pelaaja ei ole vuosiin pelannnut johtavassa roolissa. Pelicansilla riittää ensi kaudella laatua kaikkiin neljään kenttään. Näin ei kovin monella joukkueella ole. Katsotaan mihin tämä tie vie.

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit