Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Ilen hajatelmat

Ile

Tervetuloa Viidakkoon!

Sosiaalisella medialla on tänä päivänä uskomaton voima. Kaikki muistavat, miten viime presidentinvaaleissa Pekka Haavisto nousi facebookin masinoimana muka kilpailemaan tasaväkisesti Sauli Niinistön kanssa. Toisin kävi. Jopa 7 päivää -lehti on nimennyt nykyään itsensä sosiaaliseksi mediaksi.

Onko sosiaalinen media sitten merkki sananvapauden laajentumisesta vai piilekö siinä riskinsä? Uskaltaisin väittää, että piilee. Me kaikki, jotka käytämme facebookia, olemme huomanneet, miten helppo siellä on peukuttaa asioita. On hauska jakaa joku hyvä biisi tai puujalkavitsi illan myöhäisinä tunteina ja odottaa jengin reaktioita. Itse sorrun tuohon tuon tuosta.

Facebookissa on liiankin suuri houkutus heittää läppää, niin että seuraavana aamuna olisi toivonut, että tietokoneeseen olisi kytketty jokin alkolukon tapainen viritys. Paavo Väyrysen klassikoksi muodostunut toteama nukkua yön yli tarkoitti itse asiassa aivan samaa. Kannattaa nukkua yön yli ennen kuin kirjoitat kirjeen, vanhat viisaat sanoivat, muuten saatat menettää kasvosi. Liian nopea mahdollisuus reagointiin johtaa usein harkitsemattomiin kannanottoihin. On helppo allekirjoittaa vaikkapa joku netissä kiertävä adressi, kun sillä nimenomaisella hetkellä tuntuu, että se on ainoa oikeudenmukainen tapa saada äänensä kuuluviin ja puolustaa heikompia. Useimmiten nimi vedetään alle pelkästään iltapäivälehtien lööpistä saatujen tietojen tai kuulopuheiden perusteella.

Seuraavana aamuna tilanne voi olla toinen ja samaiset iltapäivälehdet kailottavat täysin päinvastaista mielipidettä. Lehtien toimittajien ei tarvitse tuntea nopeista takinkäännöksistä häpeää, koska hehän "ainoastaan peilaavat objektiivista todellisuutta", kuten toimituskokouksissa on opetettu. Ykstyishenkilön on vaikeampi muuttaa kantaansa, saati repiä nimeään ulos adresseista. Hän on pahimmassa tapauksessa munannut itsensä ja tullut leimatuksi. Pahimmillaan yhteisön väärin kärjistynyt viha saatttaa jalostua ilmiöksi, josta muutkin kuin lainoppineet käyttävät termiä lynkkaus. Silloin on jo astuttu mielipideilmastoon, jossa pätevät enää viidakon lait. Eräs itävaltalainen, keskinkertaisesti menestynyt kuvataiteen opiskelijakin sai aikoinaan massat liikkeelle väärin perustein.

+ + + + + + + + +

Television kaikkien aikojen rimanalitus Viidakon tähtöset lähti viime torstaina Subilla toiselle kierrokselle. Sarjan vetovoima perustuu ainoastaan siihen, että tavallinen kotisohvan kuluttaja voi riemuita, miten huonosti lauma bimboja ja häntä taatusti tyhmempiä ihmisiä pärjää ulkomailla, karuissa olosuhteissa. Voi todellakin sanoa, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Tämänvuotiseksi vetonaulaksi on saatu mukaan Niko Saarinen, joka on avoimesti hörhöhomppeli, ja saa kuulla siitä jatkuvasti palautetta myös naispuolisilta kilpakumppaneiltaan. Nämähän kyseenalaistivat heti alkuun Nikon sukupuolen, kun tämä mietti riukuvessan edessä tosissaan, miten mies voi käydä siellä kusella. Ulkona ei voi käydä, koska siellä vilisee käärmeitä muutenkin kuin omassa lahkeessa. Niko avautui kameralle myös, miten hän on mediajulkisuudellaan Big Brotherissa, MTV3:n chatissa ja tässä kyseisessä ohjelmassa pannut niin paljon peliin valtakuntamme puolesta, että voi sillä vähintäänkin kuitata armeijan, jollei enemmänkin kunniaa.

Täytyy tänäkin vuonna ihmetellä, jos naisasianaiset ja varsinkin gay-väen edustajat eivät puutu millään tavalla mielikuvaan, jota sarja antaa vähemmistöistä ja heikompana pidetystä sukupuolesta. Kermaperseiksi muita jatkuvasti haukkuva Niko on itse kävelevä kermapursotin pahimmasta päästä. Mies viljelee puhekielessään vittuakin sellaisella antaumuksella, että voisi kirjoittaa kohta aiheesta väitöskirjan. Niitähän on kyhätty vähäisemmälläkin asiantuntemuksella.

Kuvitellaanpa nyt lopuksi, mitä Nikolle olisi tapahtunut, jos hän olisi kaikesta huolimatta joutunut armeijaan, tässä Suomen mitä suvaitsevaisimmassa yhteiskunnassa. Kun alikessu olisi ensin poistanut kiljuvan ja jalkaa itkuraivolla polkevan alokkaan rivistä ja ylempi taho kehottanut häntä suosiolla jättämään intin väliin, ettei koko maata puolustava työyhteisö kärsisi, tämä olisi luultavasti jäänyt kirkumaan esikunta-alueelle ja uhannut pidättää hengitystään niin pitkäksi aikaa, että saisi jäädä. Sellaiseen käytökseenhän taas kukaan ylempi esimies ei olisi uskaltanut puuttua ilman, että iltapäivälehdet olisivat olleet kimpussa ja joku saanut kenkää. Eli itse en ainakaan aio kirjoittaa mihinkään Pelastakaa Niko -aiheiseen adressiin nimeäni facebookissa, enkä muuallakaan. Pelastautukoon itse viidakon naaraiden kimpusta, miten parhaaksi näkee.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit