Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

FC

FC Lahti kiinnostaa

FC Lahden kausi lähtee käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla, kun mustat kuhnurit iskevät yhteen JJK:n kanssa taistelussa liigacupin voitosta. Ottelu pelataan Kisapuiston tekonurmella lauantaina. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon finaali vetää paikalle porukkaa. Uskon, että tuhannen katsojan raja rikotaan ja tuskinpa enemmälle porukalle katsomoita saadaan kentän reunalle rakennettuakaan.

FC Lahti seilaa tällä hetkellä vahvassa myötätuulessa. Joukkue kiinnostaa kaupungilla ja yrityksetkin ovat lähteneet hyvin mukaan tukemaan toimintaa, kuka pienellä ja kuka isommalla summalla. Myös Omalähiö on mukana tukemassa omalta osaltaan FC Lahden taivalta jo toista vuotta.

Toimistolta kerrottiin, että Kuhnuriverkostossa on tällä hetkellä mukana jo liki sata yritystä enemmän kuin viime vuonna. Se tekee rahassa noin 30 000 euroa enemmän sponsoritukea jo pelkästään verkoston kautta. Ei lainkaan huono saavutus ja kausi ei ole vielä edes alkanut.
Tietysti täytyy muistaa, että "perinteisesti" Lahdessa ollaan tehty tappiota 100 000 €/kausi, joten kyllähän lisäraha tarpeeseen tuleekin.

Nähtävästi jompikumpi, joko Kautosen Tommi tai Hasse on voittanut lotossa tai sitten muutama uusi isompi sponsori on lähtenyt tukemaan FC Lahtea. Muuten ei voi käsittää sitä, että Lahti hankki vielä viime metreillä lisää tasokasta osaamista, kun puolustuksen oikeaan laitaan saapui Turun Interista Joni Aho. Lahden joukkue alkaa olemaan vahva ehdokas kärkikahinoihin, sillä nyt joka pelipaikalle alkaa olemaan tasokasta tunkua.

Aho
Joni Aho uskoo FC Lahden mahdollisuuksiin

Uusi vahvistus Aho sen puki sanoiksi, mitä Lahdessa on vasta uskallettu hiljaisesti kujilla kuiskia: "Varmaankin suurin syy oli, että uskon Lahden pystyvän menestymään ensi kaudella. " paukutti Aho siirtonsa syistä. Aho pitää Klubia ykkössuosikkina, mutta sen jälkeen tulevat hänen mukaansa TPS ja FC Lahti. Yltiöoptimismia vai realismia?

Sen verran jatkan omaa vaahtoamistani, että kaiken natsatessa mitali ja paikka Euroopan kentillä pitäisi olla tuolla kokoonpanolla silkkaa realismia. Toinen vaihtoehto eli perilahtelainen ajattelutapakin on mahdolinen eli odotukset ovat liian kovat ja kaikki menee perseelleen joukkueen taistellessa sarjapaikastaan...

Pitkästä aikaa ainakin meikäläinen odottaa Veikkausliigan alkua vesi kielellä. Sitä ennen kuitenkin lauantaina liigacupin finaali klo 14 Kisapuiston tekonurmella. Alkais jo!

-Pete Salomaa-

Namika

Namika Lahti kuuluu Korisliigaan

Namika Lahti otti viime lauantaina KTP:tä vastaan Urheilutalolla kauden tärkeimmän voittonsa ja FoKoPon jatkaessa rämpimistään lahtelaisjoukkue varmisti itselleen sarjapaikan myös ensi kaudeksi. Vuosi on ollut Namikalla erittäin vaikea: syksyllä jännättiin pudotuspelipaikan puolesta, keväällä sarjapaikan. Namika löysi kuitenkin itsensä joukkueena silloin, kun sitä eniten tarvittiin. Maaliskuun lopun ja huhtikuun alun yllätysvoittoja oli vaikea ennustaa vielä muutama viikko sitten, vaikka päävalmentaja Ilkka Palviainen vakuuttelikin luottoa joukkueensa pelaajiin ja tekemiseen vaikeimpinakin hetkinä.

Namika on kärsinyt talousvaikeuksista viime vuodet, kun mestaruuskauden 2008-2009 jälkeen kävi ilmi, että seura on elänyt yli varojensa. Mestaruuden jälkeiset kaudet ovat olleet menestykseen tottuneelle lahtelaisyleisölle tervanjuontia, kun lahtelaislähtöiset runkopelaajat ovat siirtyneet muualle ja joukkueen menestys on ollut heikkoa. Katsojia on silti valunut Urheilutalon lehtereille yllättävän paljon - jopa enemmän kuin viime vuosien joukkueet olisivat ansainneet. Tämä kielii koripallon kääpiömaan Suomen mittapuulla kaupungista, jossa on ehtaa koripallokulttuuria. Tähän kulttuuriin kuuluvat niin asiantunteva yleisö, riehakas faniryhmä, vuosien varrella lukuisia pelimiehiä tuottanut juniorimylly, kuin Lahden Urheilutalokin.

Namika otti siis viikon sisään voiton KTP:stä ja Korihaista Urheilutalolla, mutta poppoon mehut loppuivat Joensuussa keskiviikkona, kun Kataja jyräsi Namikan toisella puoliajalla maanrakoon. Pudotuspelipaikkakaan ei ole vielä teoreettisesti karannut lahtelaisilta, mutta Kataja-tappio enteilee Namikan sijoittuvan lopputuloksissa sijoille 10-11.

Urkki
Namika jättää Urkin, muttei Korisliigaa.

Namikan jäljellä olevista koitoksista ensimmäinen pelataan jo huomenna Loimaalla Bisonsia vastaan ja kausi paketoidaan ensi viikon torstaina Urheilutalolla jälleen Joensuun Katajaa vastaan. Ottelu tulee olemaan myös Namikan viimeinen Urheilutalolla, joten vaikka niin pudotuspelipaikka kuin putoamisuhkakin ovat taaksejäänyttä elämää, löytyy ottelusta toisenlaista tunnetta ja jännitettä.

Menneinä vuosina Namika ja Kataja ovat tarjonneet Urheilutalolla unohtumattomia koitoksia ja koripalloelämyksiä. Torstain pelissä on tuskin panoksena enää muuta kuin kunnia, mutta en voi muuta kuin toivoa joukkueilta vielä yhtä kotimaista koripallotrilleriä. Sen Urkki ansaitsee.

-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit